Merhaba arkadaşlar yeni anakart ram işlemci aldım.
Anakart :GA 890 FXA UD5 işlemci :AMD Phenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 1 Ram :KINGSTON 4GB (2*2GB) Hyperx DDR3 1600MHz CL9 XMP Çift Kanallı Bellek Kiti Bunlarda Çalışan sistemim Ekran Kartı : Ati Radeon 3870 256 Bit 512 Mb Power :Hight Power 500 wat
Sorun şu bilgisayarı format atma sırasında enerjisi kesilmiş.Ben o sırada bilgisayarın başında yoktum.Tekrar power tuşuna basmama ragmen işlemci fanı dahi dönmüyor.Ama anakartın üzerinde reset power Cmos clear butonların ışıkları yanıyor.Bilgisayar parçalarını tekrar söktüm taktım sorun devam ediyordu.Anakart üzerindeki reset butonuna bastıktan sonra tekrar güç dügmesine bastım.İşlemci fanı döndü ve tekrar durdu.Acaba sorun ne olabilir.Anakart ram listesine baktımda ram destekledigini görüyorum tek göremedim şey işlemci listesinde AMD Phenom II X4 970 Black Edition işlemcisi ama format kısmına kadar sorunsuz çalışıyordu.Şimdi hiç açılmaması sizce neden kaynaklanıyor.
Cmos resete bastım ama bi etkisini göremedim yada ben yanlış kullandım.Şöyle bişey dikkatimi çekti 12 pin yuvasına taktıgım enerji kablosunu çekip power bastıgımda kasaya enerji geldigini fanların disklerin çalıştıgını gördüm.Tabi anakartın üzerinde yeterince besleme olmayınca ram ekran kartı işlemci devreye girmiyor.Acaba 12 pine baglı kablonun sigortası yada trafosu atmış olabilirmi ? Çünkü çalıştıktan 15 dk sonra pc kapandı.Hiç çalışmasa başka sorun vardır diyecektim.Sizin aklınıza bişey gelirse yardımcı olursanız sevinirim.
psu'nuzu kullanım klavuzu ile birlikte bir elektronikçiye (tv tamircisi vs) veya bilgisayarcıya götürün, kullanma klavuzunda yazan değerlerle, psu çıkışlarını ölçüp karşılaştırsın, beş dakikalık bir işlem ama psu'dan değildir, çünkü bende de aynı problem var ben yedek anakartımla sistemi kullanıyorum şuanda.
Bende şuan öyle yapıyorum yedek anakartımı kullanıyorum.Ama onda 4 pin var yeni anakartımda 8 pin var.Eski anakartımda çalışıyor. Arkadaşımda yeni makine topladı Allahtan onunkide am3 tabanlı inşallah sorun basittir.Olmadı pzts geri göndercem belki 7 gün olamadan birebir degişim olur ilgili parça.Bugün anakart işlemci ram ona verecegim tek tek parçaları denesin bakalım sorunu o bulabilir.
Evet sorun anakarttan çıktı malesef çalışmıyor.İşlemci ram sorunsuz çalışıyor ama anakartım çalışmıyor.Sorunun çıkış nedeni psu dan kaynaklı olabilir degiştirmem gereklimi 2 yıldan beri kullanıyorum çünkü sıkıntı çıkarmadı şuana kadar.