Şimdi Ara

Bilgisayarım açılmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
2.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlayan birine göster kardeşim belli biseyin güme gitmiş. Psu veya ekran kartı yüksek ihtimal.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: name9

ekstra 2 fanı çıkartıp deniyim dedim bi sonuç yok :D
    bu arada bro kondansatörler anlamam :S anakart üzerindeki 4 ışıkda kesintisiz yanıyor bu arada

Bknz. Kondansatör Şişik patlak çatlak olup olmadıklarını kontrol ediniz işlemcinin çevresindeki entegre vb. bileşenleri de kontrol ediniz.
  • Anlamış oldugum kadarıyla sistem power butona basıldıktan sonra hiç görüntü vermiyor.

bana şunların cevabını verebilirseniz yardımcı olabilirim

1- power a bastıgınızda sistemden DIT sesi geliyormu yada daha farklı DIT DIT DIT diye bir ses_?_

2-güc kaynagınız ne marka üzerindeki değer nedir_?_

3-sisteminizi kasa arkasında o/b vga girişine bağladıktan sonra hiç görüntü aldınızmı

4-sisteminize takılı extra olarak TV / uydu kartı - Ses kartı - ethernet kartı mevcutmudur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EX_PRO

Anlamış oldugum kadarıyla sistem power butona basıldıktan sonra hiç görüntü vermiyor.

bana şunların cevabını verebilirseniz yardımcı olabilirim

1- power a bastıgınızda sistemden DIT sesi geliyormu yada daha farklı DIT DIT DIT diye bir ses_?_

2-güc kaynagınız ne marka üzerindeki değer nedir_?_

3-sisteminizi kasa arkasında o/b vga girişine bağladıktan sonra hiç görüntü aldınızmı

4-sisteminize takılı extra olarak TV / uydu kartı - Ses kartı - ethernet kartı mevcutmudur.

1- power tuşuna basınca dıt veya dıt dıt sesi gelmiyor sadece normal olan fan sesi var.

2- high power 460w

3- kasa arkasında ki ekran kartı girişi olan vga dışında yanında beyaz vga var onada monitor ucu uyumlu değil dikdörtgen bir şey onun için onboard deneyemedim.

4- extra bir kart yok sadece kablosuz internet için usb şeklinde şey var işte adı neyse onun.

easybell arkadaşım bugün malum bayram gezmesi eve gelince senin dediğin Kondansatör lerede bakacağım olmadı bir resim atarım.

• ekran kartı kutusundan VGA DVI dönüştürücü vardır anakartın arkasına o takap deniyebilirsin

psu high power 460w iyi marka kolay kolay bişey olacagını sanmıyorum

kondansatörlerde şişme veya üst kısımda delik varmı özellikle senin belirtmiş oldugun arzalarda sağ üst köşedeki kondan satörlere bakmanı öneririm
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell
    Bknz. Kondansatör Şişik patlak çatlak olup olmadıklarını kontrol ediniz işlemcinin çevresindeki entegre vb. bileşenleri de kontrol ediniz.

quote:

ekran kartı kutusundan VGA DVI dönüştürücü vardır anakartın arkasına o takap deniyebilirsin

kondansatörlerde şişme veya üst kısımda delik varmı özellikle senin belirtmiş oldugun arzalarda sağ üst köşedeki kondan satörlere bakmanı öneririm
    şöyle bi baktım ama bir şey göremedim çatlak olup olmadıklarınıda nasıl anlarım bilmiyorum umarım resimler yardımcı olur

Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor
     Bilgisayarım açılmıyor

• quote:

quote:

quote:

ekran kartı kutusundan VGA DVI dönüştürücü vardır anakartın arkasına o takap deniyebilirsin

şöyle bi baktım ama bir şey göremedim çatlak olup olmadıklarınıda nasıl anlarım bilmiyorum umarım resimler yardımcı olur

Hocam Dikkatlice incelemeye çalıştım eğerki tüm kondansatörlerin fotoğrafını çekmiş iseniz korkmayın kondansatörlerde problem yok Ancak bu anakartınızda arıza olmadığı anlamına gelmez.. bence cihazı başka bir harddisk ile boot etmeye çalışın harddisk görmediği için veya okuyamadığı için bios ekranında takılıyor olabilir....

• quote:

Hocam Dikkatlice incelemeye çalıştım eğerki tüm kondansatörlerin fotoğrafını çekmiş iseniz korkmayın kondansatörlerde problem yok Ancak bu anakartınızda arıza olmadığı anlamına gelmez.. bence cihazı başka bir harddisk ile boot etmeye çalışın harddisk görmediği için veya okuyamadığı için bios ekranında takılıyor olabilir....

tüm kondansatörlerin resmini çektim bende şimdi tekrar baktım el feneri ile bir sorun yok hepsi bir birinin aynısı :D başka bir hard disk ile denedim yine sonuç aynı ben güç kaynağından olduğunu düşünüyorum umut ediyorum :D 125 saat aralıksız çalışınca mı oldu acaba bu problem ? birde mesela 460w psu hane tamamen değilde yanıp içinden bir teli vs kopabilir mi bu w düşebilir mi belki fanları ve ışıkları çalıştırcak kadar yetiyor ama sistemi açacak kadar yetmiyor olabilir mi ?

• quote:

quote:

tüm kondansatörlerin resmini çektim bende şimdi tekrar baktım el feneri ile bir sorun yok hepsi bir birinin aynısı :D başka bir hard disk ile denedim yine sonuç aynı ben güç kaynağından olduğunu düşünüyorum umut ediyorum :D 125 saat aralıksız çalışınca mı oldu acaba bu problem ? birde mesela 460w psu hane tamamen değilde yanıp içinden bir teli vs kopabilir mi bu w düşebilir mi belki fanları ve ışıkları çalıştırcak kadar yetiyor ama sistemi açacak kadar yetmiyor olabilir mi ?

Hocam herşey geliyor insanın haklına arızayı tespit etmenin en zor ve en garanti yolu deneme yanılma yoludur bir dostunuzun arkadaşınızın cihazından söktüğünüz parçaları kendi bilgisayarınızdaki parçalarla değiştirerek test edebilirsiniz...

• quote:

quote:

quote:

Hocam herşey geliyor insanın haklına arızayı tespit etmenin en zor ve en garanti yolu deneme yanılma yoludur bir dostunuzun arkadaşınızın cihazından söktüğünüz parçaları kendi bilgisayarınızdaki parçalarla değiştirerek test edebilirsiniz...

peki bi psu nun bi teli vs yanıp fanları çalıştırcak ama sistemi açmicak kadar yanması mümkün mü ?

• Zaten mümkünü o. Sisteme güç çekememesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Zaten mümkünü o. Sisteme güç çekememesi.

ama işte bana garip gelen pc ye rest atmasam nolcaktı kendi mi atacaktı rest tam zamanında mı attım yani ben :D birde psu nun ya hep ya hiç değilde bi miktarının yanmasıda garip değil mi neyse yarın başka bir psu ile denicem ama umarım watt sorunu olmaz onlada.
  • arkladaşım bu sorunu bende bir ara yaşamıştım bilgisayarı açınca biosa girebiliyonmu eyer biosa girebiliyosan sorun güç kaynağında deyil senin fanların tamamı tam hızda çalışıyor işlemcin 4 çekirdekli olmalı sistemin biosun mutasyona uğramış olabilir 4 çekirdek aynı anda %100 çalışırsa güç kaynağı yeterli olmaz harici bileşenlere yeterince akım giştmez sistem zaten bunu kaldırmaz dediğim gibi eyer biosa girebiliyosan işlemcinin çalışma düzenine bak zaten pcye açar açmaz fanlardan çok ses gelir hepsi tam gaz çalışır işlemciden ötürü bende böyle sorun yaşamıştım böyle hallettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: qcloudq

arkladaşım bu sorunu bende bir ara yaşamıştım bilgisayarı açınca biosa girebiliyonmu eyer biosa girebiliyosan sorun güç kaynağında deyil senin fanların tamamı tam hızda çalışıyor işlemcin 4 çekirdekli olmalı sistemin biosun mutasyona uğramış olabilir 4 çekirdek aynı anda %100 çalışırsa güç kaynağı yeterli olmaz harici bileşenlere yeterince akım giştmez sistem zaten bunu kaldırmaz dediğim gibi eyer biosa girebiliyosan işlemcinin çalışma düzenine bak zaten pcye açar açmaz fanlardan çok ses gelir hepsi tam gaz çalışır işlemciden ötürü bende böyle sorun yaşamıştım böyle hallettim

monitör kapalıyken yani turuncu ışıkdan yeşil ışığa bile geçmiyor hiç bir şey görmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekaydirma

Zaten mümkünü o. Sisteme güç çekememesi.

kendı psu mu başka makineye bağladım o makina o/b onda sistemi çalıştırdı ama o makinan psu sunda ekran kartı girişi yoktu onu deneyemedim bu yuzden
  • ozaman güç kaynağını denicen yada voltaj elektrik akım ölcü cihazıyla güç kaynağına giren çıkan ekektriğe baklcan normal akım alıp dağıtamıyorsa ozaman güşç kaynağını deyiştirisin yada ekran kartıylada olabilir sen ekran kablona taktığın vga kabloyu işlemcine tak öyle adene normal ekran kartın devre dışı kalır ozaman işlemciden yaplaşılan ekran akrtını kullanırsın bi böyle dene açılıcakmı açılısa ozaman ekran klartının güç kablolarına ısınma içten yanma sonucu tam temas sağlamıyor olabilir
  • quote:

ozaman güç kaynağını denicen yada voltaj elektrik akım ölcü cihazıyla güç kaynağına giren çıkan ekektriğe baklcan normal akım alıp dağıtamıyorsa ozaman güşç kaynağını deyiştirisin yada ekran kartıylada olabilir sen ekran kablona taktığın vga kabloyu işlemcine tak öyle adene normal ekran kartın devre dışı kalır ozaman işlemciden yaplaşılan ekran akrtını kullanırsın bi böyle dene açılıcakmı açılısa ozaman ekran klartının güç kablolarına ısınma içten yanma sonucu tam temas sağlamıyor olabilir

o/b girişi yok veya dönüştürücü o/b deneyemiyorum.
  • bilgisayarının arkasında bir ekran kartından gelen vga girişi var birde üstte işlemciden gelen vga girişi var seninkinde üstte vga girişi yokmu
  • quote:

bilgisayarının arkasında bir ekran kartından gelen vga girişi var birde üstte işlemciden gelen vga girişi var seninkinde üstte vga girişi yokmu

malesef yok bir arkadaşda dönüştürücü vs demiş ama oda mevcut değil.
  • arkadaşım dönüştürücü niye alıyıonki onu anlamadım sonuçta onuda ekran kartına takcan bişey deyişmicek anlıcağın yok vga yıo dvi ye dönüştürüen kablo var 20 lira kadar fiyatı ama boşuna para verme o senin işini görmez senin sorunun vga kablosunda yada girişinde olsa haklısın ama senin sorun ekran kartta

peki bilgisayare kasanın arkasında hdmi girişi varmık ekran kartında deyil ama üst tarafta senin pcde harici paylaşılan ekran kartıu yokmu bilgisayarın çoıkmu eski
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.