Şimdi Ara

Bilgisayarım durup dururken kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım pc 2.el olarak elime geçti.Daha 4 gün oldu. bilgisayarım kendi kendi belirsiz zaman aralıklarıyla kapatıyor. bunu araştırıp baktıgımda pes 2013 oyununda daha kısa sürede yaptıgın ve bunun işlemcide sıcaklık olusturdugunu düşünüyorum. Hatta elimde sıcaklık değerleri ile ilgili bir resim var. sorum sadece işlemcideki fanın yetersiz kaldıgı yönünde mi yoksa başka da problemler olabılır mi ?

• sıcaklıkları kontrol edin
    http://www.gezginler.net/indir/aida64-extreme-edition-everest-ultimat.html

ekran kartı fan devrini değiştirin
    http://downloads.guru3d.com/MSI-AfterBurner-download-2392.html

işlemci fan temizliğini yapın
    gerekirse kasanın yan kapağını sökün..

altta çalışan programları kapatın
    http://www.gezginler.net/indir/ccleaner.html

virüs taraması yapın
    http://www.gezginler.net/indir/malwarebytes-anti-malware.html

• AYnı sorun benim kasadada oluyodu eyer kasa darbe yediyse olabilir. bilgisayarı temizle iyice kasayı ac içini temizle sonra ramlari cıkarıp duzgunce tak olmassa power tusuna bak belki o sıkışıp basılı kalmıs olabilir.... K.g
  • Böyle sarı çizmeli Mehmed Ağa nın hikayesi gibi olmuş. Sorunlarınızı iletirken karşınızdaki insanında sizi anlayabileceği şekilde problemlerinizi net, açık ve anlaşılır bir dil ile sorunuz, soruyu cevaplayacak olanın sormasına gerek kalmadan, probleme ilişkin ekran görüntüsünü,resim veya video formatıile, bilgisayarınızın bileşenlerini ve işletim sistemini yazınız(ayrıntılı olmasına dikkat ediniz). Unutmayınki karşınızda müneccim yok ve problemi hiç görmeden sadece anlatılanlar ile çözüm getirmek kadar zor bir olay yoktur...Biraz anlayış..Belirtilen şartlar altında sorunu iletirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Geçmiş olsun kolay gelsin..
  • Bilgisayarınızın garantisi varsa servisle görüşün.
    Diğer türlü bu tip sorunda en baştaki çözüm:power supply dan kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Böyle sarı çizmeli Mehmed Ağa nın hikayesi gibi olmuş. Sorunlarınızı iletirken karşınızdaki insanında sizi anlayabileceği şekilde problemlerinizi net, açık ve anlaşılır bir dil ile sorunuz, soruyu cevaplayacak olanın sormasına gerek kalmadan, probleme ilişkin ekran görüntüsünü,resim veya video formatıile, bilgisayarınızın bileşenlerini ve işletim sistemini yazınız(ayrıntılı olmasına dikkat ediniz). Unutmayınki karşınızda müneccim yok ve problemi hiç görmeden sadece anlatılanlar ile çözüm getirmek kadar zor bir olay yoktur...Biraz anlayış..Belirtilen şartlar altında sorunu iletirseniz yardımcı olmaya çalışırım. Geçmiş olsun kolay gelsin..

sorun şudur. bilgisayar actıktan bir müddet sonra kendini otomatik kapatıyor. ben bunu 4 gündür araştırdığım için genel kanı işlemcinin fanının sıcak havayı aatamaması olduğu. Fakat masaüstünde dolanırken bilgisayar oyun oynarken oynadığım zamankinden daha fazla açık kalıyor.mesela oyun örnek olarak pes 2013 te maç yaparken yeri geliyor ilk yarı bitmeden atıyor yeri geliyor 60. dakikada yeri geliyor 20.dakikada.yani sorunum bilgisayarım kendisini otomatik kapatıyor .

Sistem özellikleri: İntel(R) Core(TM)2 Quad Cpu Q8300 @ 2.50 ghz 2.50 ghz
    2 gb ram ve Asus EAH5450 Series 1 gb ekran kartı

• güç kaynağında olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 87 derece çok fazla değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

güç kaynağında olabilir

Bundan korkuyorum. 230 watt güç kaynağım var ve olası değişiklik durumunda eski kasamdaki power suplyyi ona takabilme sansım var mı ?

Sıcaklık pes 2013 oynarken cok daha artıyor 100-105lere kadar çıkıyor.
  • Bu da speccy den sıcaklık ölçümleri. Ekran kartındaki sıcaklıkta kaanatimce az değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: agda123

quote:

güç kaynağında olabilir

Bundan korkuyorum. 230 watt güç kaynağım var ve olası değişiklik durumunda eski kasamdaki power suplyyi ona takabilme sansım var mı ?

işlemci Pentium filan mı? biosta işlemcinin sıcaklık sınırı yazar belli bir sınırdan sonra bunu engellemek için kapatır diğer güç kaynağı ile aynı güçteyse hemen hemen onu takın en azından güç kaynağı seçeneği elenmiş olur ...
  • quote:

quote:

quote:

güç kaynağında olabilir

işlemci Pentium filan mı? biosta işlemcinin sıcaklık sınırı yazar belli bir sınırdan sonra bunu engellemek için kapatır diğer güç kaynağı ile aynı güçteyse hemen hemen onu takın en azından güç kaynağı seçeneği elenmiş olur ...

Ama onun kaç watt olduğunu bilmiyorum ve biraz da eski bir kasa ama onda böyle sıcaklık problemleri olmuyordu.

• quote:

Bu da speccy den sıcaklık ölçümleri. Ekran kartındaki sıcaklıkta kaanatimce az değil.

ekran kartının ısısı fazla değil benimki de çıkıyo o sıcaklıklara ama işlemcin gerçekten çok sıcak

• quote:

quote:

quote:

quote:

güç kaynağında olabilir

Ama onun kaç watt olduğunu bilmiyorum ve biraz da eski bir kasa ama onda böyle sıcaklık problemleri olmuyordu.

üzerinde yazar bilgileri bende de eskiden 2-3 kere güç kaynağından olmuştu biizm evde voltaj düzensizliğinde ve bu eski tarz güç kaynaklarının çabuk etkilenmesinden dolayı, sizde ki daha farklı tabi

• İşlemcinin üzerinde termal macun varmı? sicagı iletmiyor ve işlemci yanmasın diye kapatıyor. fan filan dönüyor mu bi bakarsın. Power ile alakalı bişe yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacasa1903

İşlemcinin üzerinde termal macun varmı? sicagı iletmiyor ve işlemci yanmasın diye kapatıyor. fan filan dönüyor mu bi bakarsın. Power ile alakalı bişe yok.

Aynen :) FAnın tam oturmaması ve termal macunun bitmesi işlemcinin hızının bu kadar yüksek olmasının sebebiymiş. Sorun Çözüldü herkes için teşekkürler.
  • Neyseki sorun çözülmüş, ancak sıcaklık normal diyenleri hakikaten merak ettim. Koskoca ünlem işaretini vurmuş oraya belliki sınırı aşmış gidişat iyi değil diyor , bildiğim kadarı ile 95 C kömür oluyor bu işlemciler sizinkiside yumurtayı pişirmeye yakınmış ...
    Üretici 71.4 C olarak maksimum çalışma sıcaklığını vermiş ki sizin işlemci 95 kömürleşme sıcaklığını görmesine rağmen paçayı yırtmış. Buradan size geçmiş olsun diyorum, sıcaklıkta fazla değil diyenelre üreticinin sitesini veriyorum ki işkembeden sallama değilde güvenirliliği bilinen bir kaynaktan bakarak söylesinler.Selametle.

http://ark.intel.com/products/39107/

• quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Neyseki sorun çözülmüş, ancak sıcaklık normal diyenleri hakikaten merak ettim. Koskoca ünlem işaretini vurmuş oraya belliki sınırı aşmış gidişat iyi değil diyor , bildiğim kadarı ile 95 C kömür oluyor bu işlemciler sizinkiside yumurtayı pişirmeye yakınmış ...
    Üretici 71.4 C olarak maksimum çalışma sıcaklığını vermiş ki sizin işlemci 95 kömürleşme sıcaklığını görmesine rağmen paçayı yırtmış. Buradan size geçmiş olsun diyorum, sıcaklıkta fazla değil diyenelre üreticinin sitesini veriyorum ki işkembeden sallama değilde güvenirliliği bilinen bir kaynaktan bakarak söylesinler.Selametle.

http://ark.intel.com/products/39107/

zırtto

• hiranyagarbha kullanıcısına yanıt
    Buyrun sıkıntınız nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.