Şimdi Ara

Bilgisayarım ile ilgili sorunlarım, yardımlarınızı bekerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Youtube kanalınızı Crysis 3 döneminden beri takip etmekteyim fakat foruma girmek bugüne nasip oldu, hayırlısı diyelim ve bayramınız kutlu olsun. Sorunuma gelecek olursak; Sistemim GTX 960 4GB, İ5 6402P ve 8 GB RAM. Genel olarak iyi ve her oyunu oynatabilecek bir sistem. Sıkı bir Battlefield oyuncusuyum. Dün de BF5 aldım ve MP oynamaya başladım. Fakat 40-60 FPS alırken neredeyse her an 9-10-15-20 FPS değerlerine kadar düşüyor. Ve bunun önüne geçemiyorum. Youtube'da videolarda hiç böyle bir sorun olmuyor. Ne yapmam lazım? Oyunu 1080P Low ayarlarda oynuyorum. Buda oyun içi çektiğim video;https://youtu.be/bROQ446GgNY. Unutmadan sizden F/P işlemci soğutucusu ve RAM önerisi bekliyorum. GSKILL Aegis 8 GB RAM'e sahibim ve bütçem fazla olmadığı için 4 GB daha alıp 12 yapacağım. Ha birde termal macun önerirseniz iyi olur. Bu yapacaklarım oyunda bana yararı olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu sekilde oynanmaz oyun, bir sikinti oldugu ortada. Ilk denemeniz gereken kesinlikle RAM arttirmak/optimize etmek olmali. Arka planda hicbir uygulamanin acik olmadigindan emin olun, kayit alan vb ekstra kaynak harcayan herseyi kapatin. Asagidaki gibi bir program kullanarak tum servisleri kapattiginiza emin olun. Paylastiginiz videoya gore ne ekran karti ne islemci tam kapasite kullanilamiyor.
    www.razer.com
    Razer Cortex: Game Booster
    https://www.razer.com/cortex/boost

Ek olarak, Display Driver Uninstaller kullanarak ekran karti driverini silip yeniden guncel temiz kurulum yapin, GTX 960 ile Low ayarda cok rahat 60 fps alabiliyor olmaniz lazim.

FP islemci sogutucusu : Kesinlike Cooler Master Hyper 212 Evo. Forumun 2. el bolumunde 150 lira civarina bulabilirsiniz.
    Thermal macun olarakta orta seviye guzel bir urun olarak Arctic MX-4 oneririm. Daha fazla para vermeye gerek var mi bilmiyorum, birisi belirtir ise ben de aydinlanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 4 Haziran 2019; 15:9:49 >

• ekran kartının voltajını vs. gibi düşürme işlemi aptınız mı ? %50 kullanım oranı varda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

ekran kartının voltajını vs. gibi düşürme işlemi aptınız mı ? %50 kullanım oranı varda.
    Guzel nokta, afterburner uygulamasindan tum ayarlari sifirlayip, o ve benzeri tum uygulamalari silip, bilgisayari yeniden baslatipta deneyebilirsiniz. Ayrica oyun icerisinde V-Sync - triple buffer gibi ayarlari da KAPALI tuttugunuza emin olun.

FPS yi takip etmek icin FRAPS uygulamasini kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 4 Haziran 2019; 15:21:30 >
  • Sıcaklıkları kontrol et, termal macunları yenile, hard diskle alakalı da olabilir. Başka hard disk ya da ssd deneme imkanın varsa bir dene bakalım.
  • Teşekkürler, ekran kartına hiç bir şekilde el sürmedim. Peki tam olarak nasıl verim alabilirim? Hem işlemciden hem de ekran kartından. Ne yaparsam yani tam kapasite kullanırım? Sorun bundan kaynaklı herhalde.

• aschil kullanıcısına yanıt
    Hayır yapmadım, sorun bu olabilir mi? Yani bu dropların sebebi.

• Yüksek ihtimal, DDU driver temizleme aracını indirin. Güvenli modda araç ile ekran kartı driver'ı silip tekrar yükleyin bir.
    Daha önce bu işlemi yapmadım, sadece klasik Driver güncellemelerini yaptım. Zor bir iş mi? Bilgisayarı da bozmak istemem açıkcası. :-)

• afterburner'ı indirip, FPS bakmaktan daha güvenli ve kolay.
    Senin başını biraz fazla ağrıttım kusuruma bakma lütfen, baktığım kadarıyla güvenli mod seçeneğini seçmek yeterli oluyor yani bu kadar kolay işlem. Peki sildikten sonra yeni driveri kurmam için kendisi masaüstüne bir klasör oluşturuyor mu yoksa kendim google üzerinden mi indirip kurmam lazım?

• indirdiğin yazılım driver temizleme aracı.
  • Driver'ı sildikten sonra son sürümünü nasıl tekrardan geri yükleyebilirim? Cahilliğime verin bu konulara uzağım da biraz. :-)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.nvidia.com.tr
    Sürücüleri Yükle | NVIDIA
    https://www.nvidia.com.tr/drivers
  • Teşekkürler, yukarıda arkadaşımızın attığı videoda otomatik olarak masaüstüne DDU işleminden sonra bir simge geliyor ve adamlar oradan kuruyor Driver'ı. Benimde öyle bir şansım var mı yoksa Google üzenden indirmem şart mı?

• www.nvidia.com.tr
    Grafik Sürücüsü - GeForce Game Ready Driver | NVIDIA
    https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/148099

Windows 10 64 bit surum kullandiginizi varsayarak dogrudan bunu indirip, masaustune kaydet derseniz simge otomatik olarak belirecek. DDU oyle bir ise yaramiyor.

• Neyse şimdi ben DDU işlemi yapıp, Google üzerinden son sürümü indireceğim o zaman teşekkürler.

• Arkadaşlar ayrıca şuan 8 GB DDR4 2300 MHz RAM kullanıyorum, aynı marka ve modelin 4 GB olanını daha alıp toplamda 12 GB yapsam bir faydası olur mu?

• Bilgisayarım ile ilgili sorunlarım, yardımlarınızı bekerimBilgisayarım ile ilgili sorunlarım, yardımlarınızı bekerimBilgisayarım ile ilgili sorunlarım, yardımlarınızı bekerim
    Bunlarda HDD sağlık sonuçlarım, normal midir?

Hocam güvenli moda almam için ilk baştaki başlatma seçeneği çıkmıyor ne yapmam lazım?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.