Masaüstünden dosya silemiyorum. "C:\ erişilemiyor. Erişim engellendi." diyor. Aynı şekilde, masaüstünde dosya, klasör vs de oluşturamıyorum.
Denetim Masası'ndan program kaldıramıyorum. "... uygulamasını kaldırmak için yeterli erişim izniniz yok. Lütfen sistem yöneticinize başvurun." diyor.
Ve şu anda kullandığım kullanıcı hesabı da, yönetici kullanıcı hesabı.
Nasıl çözebilirim bu sorunu?
Not: Ablam öğretmen. Bir siteden yıllık plan indirmiş, rar olarak. Açmış ama bakmış ki yanlış indirmiş, kapatmış. Sonra da sileyim demiş ama silememiş. "C:\ erişilemiyor. Erişim engellendi." hatasını almış. Virüs bulaştığını tahmin ediyorum ama hiçbir program kuramıyorum, setup dosyaları çalışmıyor çünkü. Salak gibi, antivirüssüz bıraktık bilgisayarı da, tam oldu.
virüs girmiş format ardından sağlam bir antivirüs yükle
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Formatsız yırtmanın bir yolu yok mudur peki?
Yardım edebilecek başka kimse var mı? Virüs taraması yaptım ama virüs yok. Fakat gel gelelim, sorun halen devam ediyor.
güvenli modda sistemi taratın.. herhangi bir virüs bulunmazsa manuel olarak c: dizini gözden geçirilmeli. bu da uzun sürer hemde anlatmak mümkün değil.. şüpheli işlemler incelenmeli..
Taramayı güvenli modda yaptım zaten ama virüs bulunamadı. C: dizinini gözden geçirmeyi kısaca anlatabilir misiniz peki?
bunun için c: dizinindeki dosyalara aşina olmanız lazım... misal program files klasöründe hangi yazılım hangi klasörde kurulu, Application Data klasöründe hangi yazılımların ara bellek dosyaları olmalı, yada c dizininde hangi dosyalar olamalı gibi... bunları gözden geçirmeden önce gizli ve korunan dosyaları görünüp yapmanız lazım... yani meşaketli bir iştir.. ama en kral virüs bu yol ile uğraşarak temizlene bilir... tam oldu derken virüs tekrar bir yerden aktif olup sisteme yayıla bilirde.. işlemleriniz kısıtlı ise şu anda virüs aktif olamlı görev yöneticisindeki işlemleri bile gözden geçerirek buluna bilir.. --- ayrıca yeni kullanıcı açmayı denedinizmi ? yada combofix çaılıştırlabiliyormu ?
bunun için c: dizinindeki dosyalara aşina olmanız lazım... misal program files klasöründe hangi yazılım hangi klasörde kurulu, Application Data klasöründe hangi yazılımların ara bellek dosyaları olmalı, yada c dizininde hangi dosyalar olamalı gibi... bunları gözden geçirmeden önce gizli ve korunan dosyaları görünüp yapmanız lazım... yani meşaketli bir iştir.. ama en kral virüs bu yol ile uğraşarak temizlene bilir... tam oldu derken virüs tekrar bir yerden aktif olup sisteme yayıla bilirde.. işlemleriniz kısıtlı ise şu anda virüs aktif olamlı görev yöneticisindeki işlemleri bile gözden geçerirek buluna bilir.. --- ayrıca yeni kullanıcı açmayı denedinizmi ? yada combofix çaılıştırlabiliyormu ?
Anladım. Açıkçası o kadar aşina değilim c: dizininindeki dosyalara, evet. Yeni kullanıcı açmayı denedim ama olmadı. Combofix de güvenli modda çalıştırabiliyor biliyor ama hemen hata veriyor. "can't write ... dat" falan diyor. Orada çıkan rakamları hatırlayamadığım için ... yazdım.
zaten combofix güvenli modda zararlı olbilir. format atmanızı öneririm.. diğer çözümler sizi daha çok uğraştaracaktır... ama istersen görev yöneticisi > işlemler sekmesinin ekran görüntüsünğ koy bakalım... ayrıca gizli dosyaları görünür yapabiliyormusun ? başlat çalıştır >msconfig yazınca pencere açılıyor mu ? başlar çalıştır > regedit yazınca pencere açılıyor mu ? başlar çalıştır > cmd yazınca pencere açılır mu ?
quote:
Orijinalden alıntı: xXxCooLxXx
zaten combofix güvenli modda zararlı olbilir. format atmanızı öneririm.. diğer çözümler sizi daha çok uğraştaracaktır... ama istersen görev yöneticisi > işlemler sekmesinin ekran görüntüsünğ koy bakalım... ayrıca gizli dosyaları görünür yapabiliyormusun ? başlat çalıştır >msconfig yazınca pencere açılıyor mu ? başlar çalıştır > regedit yazınca pencere açılıyor mu ? başlar çalıştır > cmd yazınca pencere açılır mu ?
Sadece "cmd" yazınca pencere açılıyor.
Bu resimdekilere ek olarak "taskmgr.exe" ve "winlogon.exe" var işlemlerde.
quote:
güvenli modda sistemi taratın.. herhangi bir virüs bulunmazsa manuel olarak c: dizini gözden geçirilmeli. bu da uzun sürer hemde anlatmak mümkün değil.. şüpheli işlemler incelenmeli..
Şu an "Ağ ile güvenli mod" açtım. "regedit" ve "msconfig" çalışıyor.
Bi yukarı taşıyıvereyim.
Yeni kullanıcı açabiliyorsan, Yönetici yetkisi olan yenisini aç ve onunla gir sisteme.
dediğim işlemleri normal otorumda yapmayı dene güvenli modda değil... combo fix i normal oturumda çalıştırmayı denedinmi ? (sağ tık yönetici olarak çalıştır dahil)
quote:
Orijinalden alıntı: Zebza
Yeni kullanıcı açabiliyorsan, Yönetici yetkisi olan yenisini aç ve onunla gir sisteme.
Denetim Masası'nda bulamadım "Kullanıcı Hesapları" kısmında "Kullanıcı ekle" diye bir bölüm, nereden kullanıcı ekleyebilirim?
İşletim sistemimi yazmamışım bu arada, onu da yazayım, Win 7 32 bit.
quote:
dediğim işlemleri normal otorumda yapmayı dene güvenli modda değil... combo fix i normal oturumda çalıştırmayı denedinmi ? (sağ tık yönetici olarak çalıştır dahil)
Normal modda da aynı. Sadece "cmd" çalışıyor Çalıştır'da.
Combofix'i yönetici olarak çalıştır dedim ama çalışmadı.
quote:
Orijinalden alıntı: cagatayuca
quote:
Denetim Masası'nda bulamadım "Kullanıcı Hesapları" kısmında "Kullanıcı ekle" diye bir bölüm, nereden kullanıcı ekleyebilirim?
"Başka bir hesabı yönetin" seçeneğini tıkla
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: cagatayuca
quote:
"Başka bir hesabı yönetin" seçeneğini tıkla
Olmadı maalesef.
format atmalısın
iş manuel temizliğe gidiyor.. bunuda yapabileceğini sanmıyorum.. en iyisi verilerini bi hdd ye at sonra formatı bas.. format sonrası antivirüs kur (tavsiyem kis kurman) sonra harici hdd tak içeriğe bakmadan tarama yaptır.