Bildirim
BİLGİSAYARIM OYUN OYNARKEN KENDİNİ RESETLİYOR!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Pc ozellikleri o oyunu oynamaya yetiyor mu? Yetmiyorsa asiri isinmadan kaynakli olabilir. Durum boyleyse iyiki resetliyor. Dikkat edin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: WalkOfTheEarth
Pc ozellikleri o oyunu oynamaya yetiyor mu? Yetmiyorsa asiri isinmadan kaynakli olabilir. Durum boyleyse iyiki resetliyor. Dikkat edin.
intel core 2(benim laptopum)
çift çekirdek
4 gb ram
win7
64 bit
2.20Ghz
Service Pack 1
Minimum Sistem Gereksinimleri;(oyunun)
İşlemci: Pentium 4 @ 2 GHz / Athlon XP 2000+
RAM: 1 GB (1.5 GB => Vista)
Ekran Kartı: 128 MB (GeForce FX 5900 / Radeon 9500)
Ses Kartı: DirectX Uyumlu
DirectX: 9.0c
HDD: 7 GB
sizce neden olabilir? -
Muhtemelen çok ısınmadan dolayı yapıyordur.Buna virüsler ve güncel olmayan bios neden olabilir.Virüslerden kurtulup birde bios güncellemesi yaparak tekrar deneyiniz -
quote:
Orijinalden alıntı: ouzhnclskn
Muhtemelen çok ısınmadan dolayı yapıyordur.Buna virüsler ve güncel olmayan bios neden olabilir.Virüslerden kurtulup birde bios güncellemesi yaparak tekrar deneyiniz
eset'in bir aylık deneme lisansı var virüs yoktur diye düşünüyorum.
oyun sırasında 70-80 derece oluyor pc'nin içi, diğer işlemleri nasıl yapabilirim? -
Oyun sırasında 70-80 derece aslıda gayet normal bir değer.Benim kendi bilgisayarım bile 90 derecede gidiyor oyun oynarken.
Kısayoldan müşteri hizmetlerine bağlanarak yardım alabilirsiniz.Adım adım ne yapmanız gerektiğini söylerler.
Genelde bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinin download kısmında güncel bios bulunur.İndirdikten sonra arka planda çalışan uygulamaları kapatarak inen setup çalıştırılır.
Bilgisayar yeniden başlatılır ve bios güncellenmiş olur.
Burada dikkat etmeniz gereken şey ise bilgisayarınızın modeline uygun bios yüklemeniz.Aksi taktirde bilgisayar ağır hasar alabilir. -
quote:
Oyun sırasında 70-80 derece aslıda gayet normal bir değer.Benim kendi bilgisayarım bile 90 derecede gidiyor oyun oynarken.
Kısayoldan müşteri hizmetlerine bağlanarak yardım alabilirsiniz.Adım adım ne yapmanız gerektiğini söylerler.
Genelde bilgisayarınızın üreticisinin web sitesinin download kısmında güncel bios bulunur.İndirdikten sonra arka planda çalışan uygulamaları kapatarak inen setup çalıştırılır.
Bilgisayar yeniden başlatılır ve bios güncellenmiş olur.
Burada dikkat etmeniz gereken şey ise bilgisayarınızın modeline uygun bios yüklemeniz.Aksi taktirde bilgisayar ağır hasar alabilir.
dediklerinizi anladım, fakat sizin dizüstü mü? masaüstü mü, bilgisayarınız? çünkü sıcaklık 80 derece civarına gelince laptopun mause'unun yanına elimi koyuyorum ve alev alacak gibi oluyor
-
Packard Bell Easynote tv 44 Hc marka ve model dizüstü bilgisayara sahibim.Senin de söylediğin gibi çok ısınma oluyor.Açıkçası bazen bilgisayarımın eriyecegini düşünüyorum öyle ki yaz aylarında soğutucu olmadan kullandığımda 100 dereceyi geçiyor.
Teknik elemanla görüştüm bilgisayar kapanmıyorsa sıkıntı yoktur dedi.
Biosda aslında iste bu ayar bulunur yani bilgisayarın kaç dereceye ulaşırsa kapanacağını bios ayarlar.O yüzden güncel bir bios kurmanızı tavsiye ettim.
Sorun devam ediyorsa servise göndermekten başka çare kalmıyor.Aslında var ama tamamen ilkel bir yöntem bu elektrik süpürgesi ile tozları çekip bir de öyle denemelisiniz.
Bir de soğutucu kullanın zalmanın sağlam ürünleri var ama fiyatlar biraz yuksek.
önce bilgisayarının windows updatelerini tam yapmalısın. daha sonra driver update programlarıyla bilgisayarındaki driverarı güncellemelisin.
en son yapacağın şey ise bilgisayarını güzelce temizle.
quote:
Packard Bell Easynote tv 44 Hc marka ve model dizüstü bilgisayara sahibim.Senin de söylediğin gibi çok ısınma oluyor.Açıkçası bazen bilgisayarımın eriyecegini düşünüyorum öyle ki yaz aylarında soğutucu olmadan kullandığımda 100 dereceyi geçiyor.
Teknik elemanla görüştüm bilgisayar kapanmıyorsa sıkıntı yoktur dedi.
Biosda aslında iste bu ayar bulunur yani bilgisayarın kaç dereceye ulaşırsa kapanacağını bios ayarlar.O yüzden güncel bir bios kurmanızı tavsiye ettim.
Sorun devam ediyorsa servise göndermekten başka çare kalmıyor.Aslında var ama tamamen ilkel bir yöntem bu elektrik süpürgesi ile tozları çekip bir de öyle denemelisiniz.
Bir de soğutucu kullanın zalmanın sağlam ürünleri var ama fiyatlar biraz yuksek.
evet bios güncellemesi gerekiyor sanırım, bu arada elektrik süpürgesiyle uğraşmadım açtım kendim temizledim
-
quote:
Orijinalden alıntı: Roccoti
önce bilgisayarının windows updatelerini tam yapmalısın. daha sonra driver update programlarıyla bilgisayarındaki driverarı güncellemelisin.
en son yapacağın şey ise bilgisayarını güzelce temizle.
tamamdır dostum güncelliyorum teşekkürler -
Sorun tam olarak nedir bilmiyorum ama bu sorun 7 sene önce aldığım bilgisayarımda da aynı şekilde benimde başıma gelmişti normalde birşey olmuyordu oyuna girince atıyordu sıcaklıktan diyeceğim ama PC daha 1 günlüktü baktım olmuyor format attım düzeldi muhtemelen sistem dosyalarında sorun vardır driverlardan ya da biostan kaynaklandığını sanmıyorum eset kıytırıktan bir program testlere bakma yalan dolan paran varsa git avg nin paralı sürümünü ya da craclisini al doya doya kullan sorunun çözümü için ya format at ya da soğutucuları kontrol et büyük ihtimalle bu ikisinden kaynaklı sorunun ;)
quote:
Orijinalden alıntı: etoxer123
Sorun tam olarak nedir bilmiyorum ama bu sorun 7 sene önce aldığım bilgisayarımda da aynı şekilde benimde başıma gelmişti normalde birşey olmuyordu oyuna girince atıyordu sıcaklıktan diyeceğim ama PC daha 1 günlüktü baktım olmuyor format attım düzeldi muhtemelen sistem dosyalarında sorun vardır driverlardan ya da biostan kaynaklandığını sanmıyorum eset kıytırıktan bir program testlere bakma yalan dolan paran varsa git avg nin paralı sürümünü ya da craclisini al doya doya kullan sorunun çözümü için ya format at ya da soğutucuları kontrol et büyük ihtimalle bu ikisinden kaynaklı sorunun ;)
bencede haklı olabilirsin ama şöyle bir şey var, ben bu laptopu aldığım yaklaşık üç ay sonra kendi kendine mavi ekran vermeye başladı kendini resetliyor sonra düzeliyordu ben sana ilginç yanını söyleyeyim laptopu her açışımda bir kere mavi ekran veriyordu sonra vermiyordu mesela sabah sekizde aç dokuzda versin ondan sonra senelerce kalsın vermez mavi ekran ama bir kere veriyordu ilerleyen zamanlarda bu durum çoğaldı bende servise gönderdim yaklaşık 3 belki 4 kere götürdüm biz mavi ekran hatası almıyoruz dediler bende fotoğrafını çektim, daha sonraki gönderişimde sanırım düzelmişti 2-3 ay önce tekrar verdi ama bu sefer sık sık olmuyor 2-3 ayda bir geçen gün bir kere daha aldım hatayı sıkıntı bununlada bitmiyor laptop kafayı yiyor film açıyorum 15 bazen 20 dkda bir donuyor hoparlorden abuk subuk cızırtılar sadece film izlerkende değil her türlü durumda donuyor saçma sapan bir iş işte arkadaşım ne yapsam boş bu söylediğim durumlara
-
Aynı sorun bendede oluyordu bilgisayarının fanı altta mı ? Yani havayı alta doğru mu veriyor ? Eğer öyleyse orası kapandığından ötürü olabilir . Çözüm için fanı temizleyiniz tozlandığında böyle sorunlar çıkabiliyor . Eğer böyle değilse büyük ihtimalle format işinizi görecektir
quote:
Orijinalden alıntı: ozan408
quote:
Orijinalden alıntı: etoxer123
bencede haklı olabilirsin ama şöyle bir şey var, ben bu laptopu aldığım yaklaşık üç ay sonra kendi kendine mavi ekran vermeye başladı kendini resetliyor sonra düzeliyordu ben sana ilginç yanını söyleyeyim laptopu her açışımda bir kere mavi ekran veriyordu sonra vermiyordu mesela sabah sekizde aç dokuzda versin ondan sonra senelerce kalsın vermez mavi ekran ama bir kere veriyordu ilerleyen zamanlarda bu durum çoğaldı bende servise gönderdim yaklaşık 3 belki 4 kere götürdüm biz mavi ekran hatası almıyoruz dediler bende fotoğrafını çektim, daha sonraki gönderişimde sanırım düzelmişti 2-3 ay önce tekrar verdi ama bu sefer sık sık olmuyor 2-3 ayda bir geçen gün bir kere daha aldım hatayı sıkıntı bununlada bitmiyor laptop kafayı yiyor film açıyorum 15 bazen 20 dkda bir donuyor hoparlorden abuk subuk cızırtılar sadece film izlerkende değil her türlü durumda donuyor saçma sapan bir iş işte arkadaşım ne yapsam boş bu söylediğim durumlara
mavi ekran desenize yaw :D
bluescreenviewi indirin açın resmini çekin atın
-
Büyük ihtimalle virüs var bilgisayarında epey ilerlediği için tavsiyem format at istersen temizleyebilirsin ama o kadar çok virüs vardır ki seni epey bir bekletecektir ve temizlense bile sistemin verimli bir şekilde çalışmayabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- facebook hesabına başka cihazdan giriş bildirimi
- word kelimeler arası boşluk problemi
- whatsapp başkası kullanıyor mu nasıl öğrenirim
- anakart neden yanar
- ekran kartı görüntü vermiyor
- iso dosyası nedir
- root ne demek
- oem açılımı
- bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor
- windows ekran görüntüsü alma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X