Şimdi Ara

Bilgisayarım SSD'yi bazen görmüyor. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
     Bilgisayarım SSD'yi bazen görmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Orijinalden alıntı: SLowDeaD

Yok yanlışınız var. Her türlü iyi performans verir ssd.

Ssd ler hdd gibi değildir.kendilerinin bir firmwaresi vardır. İşletim sistemi çok etkili yani.

Ssd lere tam destek windows7 ile getirildi . Win7 den önceki sistemlerde TRIM destegi yoktu . TRIM destegi olmayan isletim sistemlerinde ( vista ve altı ) ssd kontrolcüsü hangi flash nand larin veri yüklü , çöp dosyalar , ve hangilerinin bos oldugunu göremediginden ssdler 40-70% arasi yavaslayabiliyordu. Asil sorun ssd kisa süre icersinde cöp dosya ile dolmasiydi . TRIM den önce ssdye 1 byte bile yazmak icin tüm blok cache olarak sisteme aktarilip bos yer araniyordu . Bulunan bos yere bilgi yaziliyor ve tüm blok tekrar nand üzerine yazilirdi . Dogal olarak ssd ler daha cabuk yipranirdi . Win7 ile ssd lere tam destek geldi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 7 Ekim 2014; 22:33:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• mustafavky M kullanıcısına yanıt
    Selam . Ezber gibi olacak ama , ssd nin bagli oldugu sata slotunu biostan "hot swap" olarak ayarlarsan sorunu cözebilirsin diye düsünüyorum .

• quote:

Koskoca şirketler windows 7'ye uygun firmware yapamayacak mı ?

İlk çıktığında tam destek yoktu.

• herhangi bir problem yok diyor :/

çok teşekkür ederim de benim canım asus anakartım bir bios yapmış ki, benim alıştığım, bildiğim biosa(ki sanırım bu win xp ) benzemiyor. dediğiniz türde bi ayar göremedim :( donanımdan biostan anlamayan adamın basına boyle problem gelir zaten :(
    eğer yardım edebilirim diyosanız bi kaç fotoğraf atabilirim bios ekranımdan
  • Bence arkadaşın doğru söyleme ihtimali var, win 8de ssd ile ilgili bazı hatalar giderilmiş olabilir, tabii win 7 bozar diye bir şey diyemeyiz. En mantıklısı ssd win 8de daha iyidir deyip geçmek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farklı porta takmama rağmen sonuç aynı.
  • Bağlantı kablosunda sorun olabilir öte yandan ssdyi bilgisayara ahci moduyla mı bağladınız eğer öyle değilse biostan sata veya ide moddan ahci moda alın biçimleyip format atın firmware güncellemesi varsa onu yapın aklıma bunlar geliyor kötü bir ihtimal olarak anakartta veya ssdde bir sorun olabilir onu anlayabilmek için de öncelikle yukarıdakilerin yapılması gerkiyor

• DGMI kullanıcısına yanıt
    çok çok teşekkür ederim dedikleriniz denicem
  • Rica ederim hayırlısıyla halledersiniz inşallah.

• Bence kabloda sorun yoksa kontrolcüsü sorunludur. (SSD kontrolcüsü).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 9 Ekim 2014; 21:12:01 >
  • format atıp ssd'ye kurdum win7'yi, şimdide HDD gidiyor arada sırada. isyan edicem
  • Hadi yaaa, can sıkıcı bir şey gelmiş başınıza. Acabaa anakartta mı bir sorun var. SSDyi ahci moda alıp kurdunuz değil mi. Tabii HDDyi de almak gerekiyor olabilir. Olmadı ayrı ayrı deneyin bir süre ve duruma göre SSD, HDD ve anakartınızı aldığınız yere götürün ve durumu anlatın. Alınan yere göre iade durumları olabiliyor. Bazılarının ki 1 hafta.

• quote:

Orijinalden alıntı: BerkhanBalta

quote:

Ne alakası var ?

Ssd ler ile en uyumlu işletim sistemi win 8 dir.
    Win 7 ya bozar ya da tam performans alamazsın.

Lütfen kafamızdan element uydurmayalım :) Corsair GS'i 2 sene kullandım ben windows 7de ne bozuldu ne healt'ı 100ün altına düştü ne performansı düştü...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.