Şimdi Ara

Bilgisayarımın Özellikleri ve Hızlandırma tavsiyeleri.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel Pentium D CPU 3.40 Ghz
    3.00 GB RAM
    ATI Radeon HD 3600 Series (512MB)

Bilgisayarımın özellikleri bunlar.Fakat bu özelliklerini kullanamadığımı düşünüyorum.
    Örneğin ; Fallout 3 Oyununu yükledim.Oyun PC özelliklerine göre Ayarları " High" Olarak otomatik ayarladı.
    Oyun ayarları Low - Medium - High - Ultra High olarak 4 e ayrılıyor,high 1024x768 Ekran için uygun olanı, yani benim için normal olan özellik.
    Fakat bilgisayarım bu özellikte kullanmama izin vermedi.Oyun aşırı kastı,bilgisayarım resmen elektrik süpürgesi gibi ses çıkarmaya başladı.Bunun üzerine Medium ayarlara geçtim.Ki, bu medium ayarlarda Ekranı 860x640(Rakamı tam hatırlayamıyorum , büyük ihtimal bu.) 'e indiriyor.Aynı zamanda oyundaki gölgeleri kaldırdım , tüm görüntü kalitesini low'a indirdim.Buna rağmen bilgisayar oyuna girdiğimde elektrik süpürgesi gibi ses çıkarıyor ve arada kasıyor.
    Arkadaşımın Özellikleri benimkinin yarısı olan bilgisayarda ise High Quality'de rahatlıkla oynanabiliyor.
    Sizce bunun nedeni nedir? Bunlar birbirleri ile uyuşmadımı ?

Donanım hakkında pek bir fikrim yoktur , bilgisayarımın özelliklerini "cCleaner" isimli programdan aldım.Ayrıca işlemcinin özelliklerini ayrıntılı olarak gösteren "CPU" adında bir program da kullanıyorum.Eğer işlemci hakkında ayrıntılı bilgi isterseniz , oradan bakabilir ve cevap vermeye çalışabilirim.
    Şimdiden Teşekkürler , Ilker Gül.

• quote:

HDD Hızını Arttırmak

Run : sysedit.exe

System.ini penceresi üzerinde işlem yapacağız ve buradaki satırların arasından [386enh] yazan satırın hemen altında boş bir satır yaratarak

"Irq14=4096"
    yazıyoruz ve kaydetip bilgisayarımızıı yeniden başlatmamız gerekiyor.

Bundan sonra hardiskinizin daha hızlı çalıştığını gözleyeceksiniz.

Bunu yapmak , Harddisk'imin daha çok çalışması ve yorulması , yanma riskinin artması ,bilgisayarı daha zorlamam ve sesin daha fazla çıkması anlamına gelmezmi? Bunu yaptıktan sonra bilgisayarda herhangi bir program açmadan CPU ya baktıgımda %47 idi...
  • ekran kartının güncel driver ı yüklü mü?
  • cCleaner programını bilmiyorum yanlız sistemin özelliklerine bakmak için bile program yüklüyorsan bunun gibi bir çok saçma programıda yüklemişsindir diye düşünoyurum. Bence temiz bir kopmle formattan sonra pc in istediğin performansı verecektir.. cCleaner programını bilmediğim için ona birşey söyleyemiyorum ama her gördüğünü pc ne kurma derim.
  • İlker, açık söylemek gerekirse sistemin şu zamandaki oyunların hiçbirini oynatacak kaliteye sahip değil. Hele de high..

Arkadaşımın sistemi benimkisinin yarısı kadar değil ama .. demişsin, buraya arkadaşının sisteminide yaz, biz karşılaştıralım.

Ağır oyunlarda p4 ve 3600serisi kart ile çok performans bekleme. Sistemin 478pin sanıyorum.. Eğer iyi bir performans bekliyorsan artık yeni bir pc düşünmelisin. bununla o kadar iyi şeyler yapamazsın.
    Bunla devam edeceksen, format at ve temiz bir windows +sp3 kur. Ardından ekran kartının güncel driverini ve direcktx son sürümünü kur.
    Kullanmayacağın programları kurma, sistemi temiz tut.

Ardından oyunlarını kur ve oyna. sonuçlar biraz daha iyi olacaktır...
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • Format atıcam .
    önceki formatımdan sonra gerekli olur diye birçok program yüklemiştim ; Bana formattan sonra gerekli olabilecek programların kısa bir listesini yapabilirmisiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne amacli bilgisatar kullaniyorsun?
    Program? Oyun? Surf?

bu duruma gore birkac program soyleyebilirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerismet

cCleaner programını bilmiyorum yanlız sistemin özelliklerine bakmak için bile program yüklüyorsan bunun gibi bir çok saçma programıda yüklemişsindir diye düşünoyurum. Bence temiz bir kopmle formattan sonra pc in istediğin performansı verecektir.. cCleaner programını bilmediğim için ona birşey söyleyemiyorum ama her gördüğünü pc ne kurma derim.

CCleaner bir sistem temizlik programıdır. Sistemdeki geçici dosyaları internet geçmişini kayıt defterindeki işe yaramaz girdileri .... kısaca sistemde çok kapsamlı bir temizlik yapıyor.. Herkes gibi bende bu programı bu amaç için kullanıyorum. Bu arada programın üst kısmında bilgisayarın temel sistem bileşenleri hakkında bilgileride gösteriyor. Sanırım konuyu açan arkadaş orda gördüklerini yazmış.

Yani sadece bu iş için yüklediğini düşünmüyorum..

• bbence sen pc ne gıren tozları ıyıce temızle
  • Bilgisayar performansını etkileyen pek çok etken var

1) Sistem bileşenleri
    2) Sıcaklık değerleri
    3) Doğru kullanım (virüs koruma, çöp dosya temizliği, defrag, vs)
    4) Bileşenlerin birbirleriyle uyumu
    5) Oc gibi çabalar

Senin bilgisayarına baktığımda öncelikle Intel ile birlikte Nvidia kullanmanı öneririm. Her zaman olmasa da bazı durumlarda ikisi birlikte tam en iyi performansı vermeyebiliyorlar. Bunun nedenlerine girmeyeceğim çok uzun sürer anlatması. Sen bu kadarını bil yeter: Intel + Nvidia ya da AMD + Ati

Ekran kartın janti'nin de dediği gibi yüksek çözünürlükte full oyun oynatmaz. Ben resmimin altındaki sistemi kullanırken Fallout3'de ayarları full high yapamadım seninki de çok farklı değil.
  • eski ekran kartım 256 MB Nvidia 5700 dü heralde . Düşük oldugundan gerekli verimi alamadım ve bu ekran kartını aldım.Kriz benide vurdugundan , yeni bir ekran karti alamıycam.Yani dediğiniz gibi bir çaresi yok bu işin.
    Bu arada ses ayarı low yapınca kesildi :P.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

Ne amacli bilgisatar kullaniyorsun?
    Program? Oyun? Surf?

bu duruma gore birkac program soyleyebilirim..

Oyun , MSN, Internet amaçlı kullanıyorum.
  • Oyun ve msn icin kullaniyorsan..

Oyun tercihleri sana kalmis. Messenger olarak 8.1 suan icin ideal surum. Son surum pek yaramaz.
    Internet olarak sunlari soyleyebilirim. Tarayici olarak Opera , download olarak FlashGet oneririm. Torrent icin Utorrent yazilimini oneririm.

Sisteminde kurulu olmasi gereken diger programlar ise, java,flash player.. muzik indirmek icin lime wire , resim goruntuleme ve duzeltme icin acdsee 4.0, antivirus olarak Avira antivir , yazi vb metinler icin MS office 2003 , internet hizi icin Chosspeed , Adobe reader 8 ... vsvs. uzar gider.

Ayrica ilgilendigin alan vs var ise onlar icinde program onerebilirim. Mesela photoshop , muzik vs..
  • Teşekkürler.
    Benim seçimim ; Messenger en son sürümü , Google Chrome + Flashget . Acdsee ve cfosspeed i şuan indiriyorum.Bir deneyim.Teşekkürler.
    Ayrıca ilgilendiğim bir alanda yok şuan.
  • google chrome falan kullanmana gerek yok opera kullan, internet explorer 8 beta nın release candidate çıkmış onu kur 7 ye nazaran daha hızlı, messenger ın son sürümü oldukça yavaş ve fazla sistem kaynağı tüketir ayrıca bazen kapatınca açık kalır msnmsgr.exe hang up olarak kalır aynı şekilde internet explorer da öyle kalır işlemcin her ne kadar çift çekirdek olsa da öyle ahım şahım bi işlemci değil o yüzden zorlar bu tür şeyler

ekran kartın da öyle çok da kötü bi kart değil hd3650 falandır heralde ki bu da 8600gt ayarlarına denk gelir yaklaşık olarak

bence senin sorunun sıcaklıktan kaynaklı çünkü d830 ise cpu aşırı derecede sıcaklık verir dışarı onu sağlam bi soğutucuyla ele almak gerekli stok fan ise problem yaratır

ayrıca her zaman için ekran kartının resmi değil ince ayarla düzeltilmiş sürümlerini kullan omega sürücüleri genelde daha iyi diğerlerine göre dna force da fena değil

ve bir sonraki formatı da quick format yapma daha iyi olur

• Bilgiler için teşekkürler.Zaten bu formatıda quick yapmadım.
    Bana google chrome baya iyi geldi ? Herhangi bir zaafı mı var bu yüzden tavsiye etmiyorsunuz arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Unstoppable5 -- 15 Şubat 2009; 0:42:25 >
  • hocam sen kullan chrome u çok hızlı bi tarayıcı ve sade.. bende şu anda chrome kullanıyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.