bilgisayar ile monitör arasındaki kabloyu kontrol edin işe yaramazsa elektrik bağlantılarını çekin kasanızı açın ekran kartını ramleri ve bios pilin çıkarıp on dakika bekleyin bu bekleme esnasında kasanın pwer tuşuna peşpeşe basın belli aralıklarla daha sonra sistemin parçalarını takın sisteminizi açın donanımsal bi sorun yoksa çalışacaktır
Aynı sorunu yaşamış biri olarak; Anakartın yanmış dostum.
quote:
Orijinalden alıntı: By Asphyxia
Bu konuda hiç kimse bu kadar net bunu söylemedi hep başka şeyler üzerine durdular sen hayallerimi yıktın :(( Ben de seviniyordum anakart yanmamıştır diye.
quote:
Orijinalden alıntı: aslanimam
quote:
Orijinalden alıntı: By Asphyxia
Bu konuda hiç kimse bu kadar net bunu söylemedi hep başka şeyler üzerine durdular sen hayallerimi yıktın :(( Ben de seviniyordum anakart yanmamıştır diye.
arkadaşım acı gerçek ama anakart dedim ben sana :)
ÜSküdar'dayım yarın haftasonu. Tanıdığınız bildiğiniz güvenilir baktırabileceğim bir yer var mı? Son çare kadıköy de şu meşhur işhanına götürmeyi düşünüyorum
Yok mu arkadaşlar üsküdar kadıköy civarlarında bana yardımcı olacak birileri.
Evet bu problemi hala çözebilmiş değilim. Son olarak neler yaptım aşama aşama anlatayım size. Yukarıda son olarak bazı arkadaşların Ana kartın yanmış dediğinden sonra üsküdar'da 2. el bir anakart aldım. Ana kartı orada çalıştırıp bana verdiler eve geldim taktım olmadı. O ana kartı çıkarıp kendi anakartımı taktım çalıştı windows xp de kurdum. Kurulum bitti aç kapa baktım yine gitmiş.
La havle deyip bir hafta sonra aynı bilgisayarcı arkadaşa gittim o da denedi anakartı çalışmıyor dedi. Dedim anakart değil de işlemci veya ram de sıkıntı olabilir mi? ram'i denedi çalışıyo işlemcimi başka bilgisayardan denedi bu sefer işlemcin gitmiş dedi.
Bendeki işlemci p4 olmasına rağmen celeron bir işlemci taktı çalışıyor dedi. Anakartım bozulmuş diyordun ama çalışıyor dedim. benim anakarta taktık hakkaten orada da çalıştı.
Sonrasında bana p4 işlemci verin dedim farkını verdim p4 işlemci aldım. Eve getirip taktım bütün ekipmanları windows xp kurdum canavar gibi çalışıyordu. Sonrasında ses kartı, ekran kartı vs. leri kurduktan sonra kapatıp açılmasını beklerken bir daha da açılmadı. Bütün parçaları söküp tekrar tek tek güzel bir şekilde yeniden bağladım olmadı. Çalışmıyor çalışmıyor çalışmıyor.
Sizin başınıza böyle birşey geldi mi? Ne olabilir. Denemedik bir şey kalmış mıdır?
yanlış kabloyu takıyorsun işlemci yerinin yanındaki yere. 20+4 pin kablonun +4 üde girebiliyor işlemcinin 4 üde 2 sarı 2 siyah yanyana gelcek şekilde üzerindeki klips yönünde yerleştir.
power düğmesine baktınmı hiç arkadaşım :) gülünç ama gerçek.bu sorunu power düğmesindende yapabilir.yada reset düğmesi takılı kalmışta olabilir.
Çalışırken de aynı yerlere takılıydı. Pazı driverleri kurduktan sonra bir daha açılmadı. power düğmesinden olacağını da sanmıyorum çünkü basınca anakartın ışığı yanıyor ses var fanlar çalışıyor ama gerisi gelmiyor. Bip sesi yok.
bana kalırsa hdd nin üzerinde de durman gerekir. kapatıp açılmama sorunu ondan kaynaklanıyor çünkü. diğer ekipmanlar bilgisayar çalışırken bozulursa anlarsın ama hdd öyle olmuyor ben bozuk hdd yüzünde bir günde 4-5 defa komple format + driver kurulumu yaptım. reset atınca tekrar bozuluyordu. bad sector taraması filan yap.
quote:
Orijinalden alıntı: kaan0
bana kalırsa hdd nin üzerinde de durman gerekir. kapatıp açılmama sorunu ondan kaynaklanıyor çünkü. diğer ekipmanlar bilgisayar çalışırken bozulursa anlarsın ama hdd öyle olmuyor ben bozuk hdd yüzünde bir günde 4-5 defa komple format + driver kurulumu yaptım. reset atınca tekrar bozuluyordu. bad sector taraması filan yap.
Başka bilgisayarlardan harddisk taktım yine aynı.
quote:
Çalışırken de aynı yerlere takılıydı. Pazı driverleri kurduktan sonra bir daha açılmadı. power düğmesinden olacağını da sanmıyorum çünkü basınca anakartın ışığı yanıyor ses var fanlar çalışıyor ama gerisi gelmiyor. Bip sesi yok.
reset düğmesini kontrol ettinmi. çünkü eski bilgsayarımda aynı sorun bende wardı. açıyorum.power çalışıyor.ama siyah ekran.dıt seside gelmiyordu. reset düğmesini kurcaladım.düzeldi. emin olmak için anakart üstünden düğmelerin soketlerini çıkartıp yapabilirsen bi tornavida ile o pimleri kısadevre yaparak açmayı dene bilgisayarı. birde bilgisayarın içlerinde eskiden hoparlör olurdu.sende hoparlör var ise onuda çıkartmayı deneyebilirsin.
quote:
Sizin başınıza böyle birşey geldi mi? Ne olabilir. Denemedik bir şey kalmış mıdır?
hemen hemen herşeyi denemişsin donanım sorunu olarak.Bir de internetten live cd (winxp,ubuntu vs.) indirerek deneyebilirmisin?driver falan yüklemene gerek de kalmadan.hem sorununun donanımsal yada yazılımsal olduğunu kısmen kanıtlamış oluruz.
quote:
Orijinalden alıntı: gforce2mx
quote:
hemen hemen herşeyi denemişsin donanım sorunu olarak.Bir de internetten live cd (winxp,ubuntu vs.) indirerek deneyebilirmisin?driver falan yüklemene gerek de kalmadan.hem sorununun donanımsal yada yazılımsal olduğunu kısmen kanıtlamış oluruz.
Bu dediğini tam olrak anlaamadım. Ne yapmamız gerektiği hakkında açıklayabilir misiniz?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: gforce2mx
quote:
Bu dediğini tam olrak anlaamadım. Ne yapmamız gerektiği hakkında açıklayabilir misiniz?
live cd(cd üzerinden çalışan işletim sistemi) ile bilgisayarı açtığında sorun hdd'den kaynaklanıyormu yada yazılımsal sorun(driver yükleme)olup olmadığını belki tespit etme amaçlı söylemiştim.brkaç mesaj üstte sorun hdd'den diyen arkadaşlara binayen
bilgisayar hiç açılmıyor fan sesi var başka birşey yok yani siyah ekran yazılar falan hiçbirşey yok cd de para etmez gibime geliyor. Cd den çalışması için önce bilgisayarın ekranına yazıların gelmesi lazım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme