Şimdi Ara

Bilgisayarın kapanması ve açılışta oluşan sarı çizgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba son 2 3 gündür bilgisayarım kendiliğinden kapanıyor reset atıyor ve ekrana bazen görüntü gelmiyor az önce oyundayken monitör kapandı ancak kasa hala çalışır durumdaydı o sırada arkadaşla raidten sohbet ediyoduk görüntü olmadığı halde konusabiliyoduk çok ilginç, sorun monitörde dicem ancak plazmaya taktım onda da aynı problemler var bazen açılırken windows 8 simgesi gözüktükten sonra 1 2 dk siyah ekranda bekletiyor bazense açılışta casper yazısı yazdıktan sonra cmd ekranı olan yerde sarı cizgiler oluyor ve klavyeden bir tuşa basmadıkça o ekran kaybolmuyor bazense pc kapattıgım halde ya geç kapanıyor (geç kapanıyor derken monitörden tamamen görüntü gittiği halde kasa ışıkları geç sönüyor) yada power tuşu ışıkları sönmeden öylece kalıyor power tusuna bastıgım halde hiç bir tepki vermiyor basılı tutunca bazen tepki veriyor ancak az önce plazmaya taktım ve cıkarmak icin kapatma tusuna basılı tuttum hiç bir tepki vermedi fişi çekmek zorunda kaldım, neredeyse herşeyi denedim ramleri çıkardım temizledim ekran kartını çıkardım temizledim ramlerin yerlerini değiştirdim hdd ye takılı olan kabloları cıkarıp taktım hatta dvd rom un bile cıkarıp taktım güç kablosunun oldugu kabloları cıkarıp taktım (tabi doğru olanlar onlar ise)güç düğmesine ulaşmaya çalıştım ancak hdd yi yerinden çıkartamadım güç düğmesine ulaşamadım belki problem oradan kaynaklanıyordur dicem ancak sarı çizgiler ne alaka 1-2 senedir hiç bir problem olmadan kullandım pc yi ekran kartını alalı 1 sene oldu

EDIT:Bugunde pc komple kapandi ancak psu calismaya devam etti power dugmesinin orda isiklar yanmadigi halde +arkasindaki fisi cikarip tekrar taktigim halde psu calismaya devam etti ve psu kapandiktan sonra tekrar pc yi acmak icin power tusuna bastim hic bir tepki vermedi isiklar felan yanmadi sadece psu calisti diger hic birsey calismadi ekran kartini kaldirdim hic birseye dokunmadan pc yi 5 10 dk oylece acik:biraktim ekran kartini aygit yoneticinden surucusunu indirdm ve denemek icin minecrafta giris yaptim ancak daha minecraft yazisi gelmeden kapandi pc 3 4 saat sonra tekrar actim aygit yoneticisine girip ekran kartini guncelle dedim ve pc kapandi sorun ekran kartinda dicem ancak pc acilmasina engel olamaz sanirim

EDIT 2:Anakart ve psu dan süphelenmeye başladım anakarttaki ışıklar yandığı halde fanlar çalışmıyor tek çalışan fan psu ya psu bozuldu yada anakart ancak suan pc yi açtım ve 1 2 saattir kullanıyorum hiç bir problem olmadı enteresan bu arada psu 600V

ekran kartı:gtx550 ti
    işlemci i5 2400 cpu 3.10ghz
    anakart:pegatron ipxsb-h61
    Ram:8 gb 1600mhz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulquiorra119 -- 25 Haziran 2014; 4:09:12 >

• güncel
  • güncel
  • guncel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulquiorra119 -- 25 Haziran 2014; 2:47:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güncel
  • Ulquiorra119 kullanıcısına yanıt
    Ben ekran kartı veya monitörden şüphelendim sadece tahmin!

Ekran kartını başka kasada dene o sağlamsa başka monitör dene!

Sonra spu ve anakarttan şüphe edebilirsin!
  • cevabin icin tesekkurler az once sorunu buldum sanirim psu dan gelen anakarta takilan kalin bir kablo var hortum gibi bisey pc kapandiktan sonra o kabloyu biraz bastirdim tekrar calisti hafif oynattim pc tekrar kapandi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulquiorra119 -- 25 Haziran 2014; 14:16:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.