Peki power supply'ı söksem yerinden kontrol için ne yapmalıyım? hani bozuk mu değil mi diye?
Başka bilgisayarda deneyebilirsiniz..
Her türlü servise götürmekten kaçamıyorsunuz yani
Sıcaklıkları ss atın onlar normal ise psu da sorun olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: bozkurt58
quote:
Orijinalden alıntı: peroksit
quote:
quote:
quote:
virüs var bilgisayarın da artı bi süre sonra anakartının ve powerinin yanacağından emin olabilirsin
Virüs olduğunu nerden anladın ki? Virüs olsa neden format atarken de kapansın bilgisayar?
bios'unu değiştir
nasıl yapacağım?
kardeşim sen en iyisi kaldır at pc yi sana güzel bişey satıyım
vay vay vay....şimdi anlaşıldı... Biosu nasıl değiştireceğim hele bi söyle sen
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
virüs var bilgisayarın da artı bi süre sonra anakartının ve powerinin yanacağından emin olabilirsin
Virüs olduğunu nerden anladın ki? Virüs olsa neden format atarken de kapansın bilgisayar?
bios'unu değiştir
nasıl yapacağım?
Zaten anlasa bir şeyden biosun değiştirilmeyeceğini bilir..
Teknik yardım yaş ortalaması 13 e düşüyor bazen..
quote:
Orijinalden alıntı: Yunus MF
quote:
Peki power supply'ı söksem yerinden kontrol için ne yapmalıyım? hani bozuk mu değil mi diye?
Başka bilgisayarda deneyebilirsiniz..
Her türlü servise götürmekten kaçamıyorsunuz yani
Eğer burdan sizin gibi arkadaşların yardımı ile çözebileceğim birşey ise neden servise götüreyim...ama baktım olmadı iki s kuralı işler
İşte sıcaklık normalse PSU bozuktur değiştirmek zorundasınız
Sıcaklık fazla ise yapacağınız çok şeyler var..
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
bios'unu değiştir
nasıl yapacağım?
Zaten anlasa bir şeyden biosun değiştirilmeyeceğini bilir..
Teknik yardım yaş ortalaması 13 e düşüyor bazen..
mmmm..öyle diyorsun yani...muhakkak seninde bilmediğin, benim de senden fersah fersah öte bildiğim, belkide konusunda dünyada uzman olan insanlardan biriyimdir...bu demek değildirki bilgisayar kullanmayı bilmiyorum..Bu araba kullanmaya benzer biraz...ben motor ustası değilim....arabanın yağını, suyunu değiştiririm am o kadar triger kayışını değiştiremem....
quote:
İlk bakacağım şey bu, dediğin gibiyse en azından sorunu tespit etmiş oluruz..teşekkürler yardımın için...
biosa zarar verecek virüsler vardır. bios yazılımla işlev yapar virüsde bir yazılımdır . Biosa virüs bulaşır. Genelde günümüz biosları dual olduğu için pek virüs ile sorun yaşamıyoruz fakat bios tamamen etkilediği zaman bilgisayar a görüntü gelmez anakart çalışıyor gibi yaparya hani. işte o zaman anakartta oluşan arıza başladı demektir.
quote:
biosa zarar verecek virüsler vardır. bios yazılımla işlev yapar virüsde bir yazılımdır . Biosa virüs bulaşır. Genelde günümüz biosları dual olduğu için pek virüs ile sorun yaşamıyoruz fakat bios tamamen etkilediği zaman bilgisayar a görüntü gelmez anakart çalışıyor gibi yaparya hani. işte o zaman anakartta oluşan arıza başladı demektir.
Bende bios'a virüs bulaşma olayını ilk defa duydum.hemen araştırdım..evet olabilirmiş
" Yazılabilir özelliğe sahip bütün belleklere virüs bulaşır. Bios'ta yazılabilir bir bellek olduğu için virüs bulaşma ihtimali vardır.
Gelelim temizleme işine.
Bios'tan virüsü temizlemek istiyorsanız programa gerek yok. İlk olarak bios pilinizi çıkarın ve 3-4 dk bekleyin. Tabi bunu yaparken bilgisayarınızın elektrikle herhangi bir bağlantısı kalmasın.
Bu yaptığınız pil çıkarma olayı ile bios'unuzu sıfırlamış oluyorsunuz. Ve anakartınızın modeline göre internetten bios'unuzu update edin.
Tüm bunları yaptıktan sonra işi daha sağlama almak içinde dos ortamında çalışabilen antivirüs programları yardımıyla bir defa bilgisayarınızı taratın.En sonunda göreceksiniz ki ortada virüs felan kalmamış."
quote:
quote:
Bios çöker hadi sen konu dışında takılmaya git..
Dediklerine He hee..
daha biosa virüsün bulaşıp bulaşmadıgını bilmiyorsun burada işin ne kardeş ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: metecan1996x
quote:
quote:
quote:
Bu arada bilgisayarda virüs olduğunu sanmıyorum, format atmaya çalıştığımda bile kapanıyor
Bios ekranından CPU sıcaklığına bakın tam nerde diye sormayın hatırlamıyorum 3 yıldır masaüstü bilgisayar kullanmadım.
AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın.
Eğer sıcaklıkla ilgili sorun yoksa ramları falan tek tek takarak denemişsiniz sonuç olarak PSU bozulmuştur.
Merhaba, Cevap için teşekkürler, bilgisayarı açamıyorum ki programı kurabileyim ....sonuçları SS olarak atmak ne demek?
hocam bi pcnin ortalama ömrü 4sene bilemedin5 senedir ondan sonra teklemeye sürekli sorun yaratmaya başlar biyerini tamir ettirirsin bi yeri bozulur at çöpe yenisini al
Dostum aslında haklısın ama bu pc zaten çok kullanılmıyordu, garajdaki araba misali, yeni PC de almakda maddi açıdan çok zor. Sonra PC nin özellikleri hala iyi, 260 gb harddisk, çift çekirdek, 1 gb ram...vs
Bios'a eskiden bulaşıyordu. Şimdi Read Only Memory kullanılmaya başlandı. Tabi anakartın eski ise yazılabilir bios kullanıyor olabilir. Bios'a virüs bulaşma ihtimali var fakat yeni anakartsa bulaşması zor. Sorun çözümü için bios'a yönelmelisin. Isınmada olabilir ama.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Bu arada bilgisayarda virüs olduğunu sanmıyorum, format atmaya çalıştığımda bile kapanıyor
Bios ekranından CPU sıcaklığına bakın tam nerde diye sormayın hatırlamıyorum 3 yıldır masaüstü bilgisayar kullanmadım.
AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın.
Eğer sıcaklıkla ilgili sorun yoksa ramları falan tek tek takarak denemişsiniz sonuç olarak PSU bozulmuştur.
Merhaba, Cevap için teşekkürler, bilgisayarı açamıyorum ki programı kurabileyim ....sonuçları SS olarak atmak ne demek?
hocam bi pcnin ortalama ömrü 4sene bilemedin5 senedir ondan sonra teklemeye sürekli sorun yaratmaya başlar biyerini tamir ettirirsin bi yeri bozulur at çöpe yenisini al
Dostum aslında haklısın ama bu pc zaten çok kullanılmıyordu, garajdaki araba misali, yeni PC de almakda maddi açıdan çok zor. Sonra PC nin özellikleri hala iyi, 260 gb harddisk, çift çekirdek, 1 gb ram...vs
bende beylikdüzünde oturuyorum, senin dediğin yer nerde?
quote:
quote:
İlk bakacağım şey bu, dediğin gibiyse en azından sorunu tespit etmiş oluruz..teşekkürler yardımın için...
Biosta CPU temperature 107 C system temperature 42 C
yazarken tekrar kapandı PC
bu sıcaklıklar çok mu yüksek oluyor şimdi?
Arkadaşlar ekran kartını elimle dokundum oda sıcak geldi sanki bana....normali mi bu?
arkadaşalar CPU sıcaklığı normal mi??
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote: