Şimdi Ara

Bilgisyar bir süre açık kaldıktan sonra tüm ekranı pixeller kaplıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Neyden kaynaklı? ne yapabilirim? Ekran kartım hd5670

• Nasıl bir durum olduğunu gösteren bir resim çekip yükleseydiniz keşke ama anlatılana bakılırsa ekran kartınızda bir sıkıntı var gibi. Vadesini doldurmaya başlamış sanırım. Monitörden kaynaklı da olabilir tabi. Bunu test etmek için varsa elinizde başka bir monitöre bağlayıp test edin yada evinizdeki tv'nin hdmi çıkışı var ise ona bağlayıp aynı sorunu veriyor mu diye kontrol edin.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Bilgisyar bir süre açık kaldıktan sonra tüm ekranı pixeller kaplıyor
  • BerkenYldz B kullanıcısına yanıt

Bana direkt ekran kartı sorunu gibi gözüktü. Ama dediğim gibi monitör varsa monitör ile yada tv'ye bağlayarak aynı sıkıntının yine olup olmadığını kontrol edin. Kasa arkasında varsa ve işlemcinizde destekliyorsa onboard ekran kartı çıkışı ile görüntü almayı da bir deneyin.

Kolay gelsin.

Ekran kartını söktüm sorun ortadan kalkti

Dediğim gibi ekran kartı vadesini doldurmaya başlamış.

Kolay gelsin.

Fırınlama yapmali miyim

Anlıyorsanız yapabilirsiniz ama fırınlama geçici çözümdür. O sorun neyse fırınlama sonrasında tekrar nüksedecektir. Süre veremem ama illaki yine olacaktır.

Aslında bu gibi sorunları çözebilecek deneyim elektronikçi arkadaşlar var ama onlara ulaşmak ayrı bir sorun yapılacaksa ne kadar tutacak ve yaptırmaya değecek mi diye soruyor insan. Sorun sadece bir devrenin iletkenlerinde olabiliyor. Zamana rutubete bağlı paslanma oluyor ve iletkenlik gidiyor. Bahsettiğim kişiler bu devreleri tek tek deneyip bozuk olanı buluyor. Onu çipset üzerinde özel ısıtma makineleri yardımı ile söküyor ismi aklıma gelmediği için sallıyorum altına iletkenliği yenilemek için metal toplardan yerleştirip onu yerine tekrardan hava ısıtıcı ile lehimliyor. Böylece sorun çözülüyor. Tabi bahsettiğim bu durum sizin kartınız için geçerli olmayabilir.

Fırınlama mı yoksa başka bir şey mi kararı sizin vermeniz gerekecek.

Kolay gelsin.

• Kablonu kontrol et çok basit bir sorun olabilir bu tarz görüntü genelde kablodan olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.