Şimdi Ara

Bilimkurgu Severler Derneği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
21
Favori
4.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://www.facebook.com/pages/Bilimkurgu-Kulübü/855016194538546?fref=ts

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekle hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deli ve Zeki

Ekle hocam.

Ekleme gibi bir şey olmadığını belirtmiştim yukarıda, ekle mesajlarıyla dolmasındansa bu konunun biraz daha paylaşım üzerine olsun istemiştim ama olaylar pek de istediğim gibi gitmedi açıkçası, her neyse.
  • Çok güzel bir konu olmuş. Tebrikler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bilimkurgu Severler Derneği

Nolan kardeşler, Interstellar'la bilim kurgu filmlerine level atlatmışlar. imkanınız var imaxte izleyip bilim kurgu açlığınızı gidebilirsiniz.
    Uzun zamandır bi filmden bu kadar tatmin olarak çıkmamıştım. bir iki hafta sonra tekrar izlemeyi düşünüyorum doyamadım.
    Yazmaya kalksam satırlarca yazı yazabilirim. izledikten sonra konuya düşüncelerinizi yazın, sohbet edelim. sinema bölümündekiler sıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oroborus -- 9 Kasım 2014; 4:25:32 >

• Çıktığı gün gidicektim olmadı işim çıktı, dün de olmadı, bugün artık gidicem artık filme, baya merak ediyorum, gelince yorumlarımı yazarım.
  • Güzel konu olmuş hocam. Emeğinize sağlık.
  • Interstellar içinse;

Bayadır beklediğim bir filmdi, ilk gün gitmeyi planlıyordum lakin bazı sebeblerden dolayı bugüne kaldı.Beklentilerim yüksekti ve beklentilerimi tamamen karşıladı diyebilirim.Görsel açıdan çok başarılıydı, ayrıca filmde sırf süreden yemek için sahne koymamışlar, diyaloglar açıklayıcı olmuş, duygusal yönü etkili ve oyunculuklar gayet başarılıydı. Olmayan şey ise bence biraz daha seyirciye bırakılıcak, tartışılıcak, üstünü düşünülecek bir yanı yoktu filmin, spoilerda biraz uçtum belki ama çok düzdü yani, her şeyi vermeye çalışmış Nolan, o yönden biraz olmadı gibi.

yorumunu yapabilirim, spoiler butonu maalesef bu bölümde olmadığından, spoiler içeren mesajı sinema konusuna attım, orada görüşlerim var, mesajın linki;
    http://forum.donanimhaber.com/m_70167808/mpage_20/f_//tm.htm#99352681

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 11 Kasım 2014; 12:58:39 >

• Interstellar Filmi, Bilimsel Bir Keşfin Önünü Açtı!

http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6701

+

Neil deGrasse Tyson, Interstellar Filmini Yorumladı.

http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6706
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gothmog a Maia

Interstellar Filmi, Bilimsel Bir Keşfin Önünü Açtı!

http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6701

+

Neil deGrasse Tyson, Interstellar Filmini Yorumladı.

http://www.evrimagaci.org/fotograf/71/6706

Güzel paylaşım olmuş.Bu haberler de filmin bilimsel yönünü eleştiren çakma fizik proflarına gelsin, atıp tutuyorlar süreklü yok bilimsel olarak zayıfmış gibisinden.

• 2001'i sevdiyseniz mutlaka Yildizlararasina da gidin kaçmaz böyle film.

• H.g. wells in kitabından uyarlanan ay a yolculuk adinda eski bir film var. Bir de BBC yapimi yeni versiyonu var ikisini de tavsiye ederim. Bilimsel gerçeklere pek uygun değil tabi ama özellikle ay canlilarinin toplumsal yasami ilginç. Hatta kimisi komünizm propagandası olduğunu bile tartismis. Her uzayli sadece tek bir isi yapmak üzere gelişir ve toplumda kendisine ihtiyaç olmadiginda uykuya dalar vs.

• Blade Runner, seyrettiğim en güzel 2-3 Bilim Kurgu filminden birisidir. En güzel sahnesi, replikant ( 4 yıllık ömrü olan asker robotlar ) Roy Batty’nin ölüm sahnesidir. Ölümün neresi güzel diyenler için;
    Filmin hemen her konuşması, filmdeki hemen her hareket, filmin genel atmosferi daima izleyici katkısına açıktır ve hemen herkes bir yorum yapabilir, filmin sonunda tonlarca cevaplanmamış soru kalır. 4 yıllık ömrü olan kaçak asker replikantların sonuncusu Roy Batty, son anda kendisini avlamaya çalışan Deckard’ın hayatını kurtarır ve sonra ölür. ( filmdeki tarifle emekliye ayrılır ) Ardından Deckard’da replikanttı o yüzden affetti, son anda insan olmanın ömürle ölçülemiyeceğini anladı bu yüzden affetti Deckard’ı vs. gibi tartışmalar bırakır;

Quiet an experience to live in fear isn’t it?
    That is what it is to be a slave.
    I've seen things you people wouldn't believe. [laughs]
    Attack ships on fire off the shoulder of Orion.
    I watched c-beams glitter in the dark near the Tannhäuser Gate.
    All those moments will be lost in time, like [coughs] tears in rain.
    Time to die.

Korkuyla yaşamak iyi deneyim, değil mi?
    İşte Köle olmak böyledir.
    Siz insanların inanmayacakları şeyler gördüm.(güler)
    Orion’un çevresinde yanmakta olan saldırı gemileri.
    Tannhauser Geçidi yakınında karanlıkta parıldayan c-ışınlarını seyrettim.
    Bu anların hepsi zamanda yok olacaklar, yağmurdaki göz yaşları gibi ( öksürür ).
    Ölmek zamanı.
    Hala elinde tuttuğu beyaz güvercin uçar.

• Link cidden güzelmiş, okuyup adını bile unuttuğum bir sürü bilim kurgu kitabını yeniden hatırladım. Birde benim okuduğum zamanlara göre Bilim Kurgunun sınıflandırılmaları çok gelişmiş, bunlardan da ben epey uzak kaldım.
    Baskan yayınları arasında yanlış hatırlamıyorsam 1 tane de Türk Bilim Kurgu yazarı olmalı, en azından Türk işi diye hatırladığım bir kitabın sonunu hatırlıyorum! ( uzaylı tipi bambu kazığa oturtma gibi bişey işte, galiba esas oğlanın sevgilisini yemişti uzaylı kertenkele )
    Flash Gordon'dan bahsedilmeliydi birde. Çocukken Gordon, Prof. Zarkov, Ming, Hürriyet gazetesinde tek okuduğum çizgi romandı uzun süre.
    Neuromancer'in çevirisini okumayın denilmiş. O kitabın bende kötü anısı var. 83-85 yılları arasında Amerikan kültürden bulmuştum Ankarada, ( ingilizce ) hacker ve bilgisayar deyimlerine çok uzak olduğumdan hiçbir şey okuyamadan iade etmiştim, hala canım sıkılır ama o zamanlarda da internet yoktu ki sözlüğümüz olsun!

http://flashgordon.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neommy -- 2 Aralık 2014; 20:24:19 >

• Blade Runner çok iyi filmdir, felsefik olarak cidden derin bir film, ben de çok severim.

Açıktan spoiler verince şikayet yerseniz uzaklaştırma falan veriyorlar, yani orada birinin ölümünü söylediğiniz için biri şikayet ederse 15 gün bölüm uzaklaştırması falan yiyebilirsiniz hocam, aman dikkat edin.Geçen Hobbit konusunda, Tolkien'in notlarında geçen bir şeyi, ki çokda mühim bir şey değil, spoiler olmadan söylediğim için 15 gün uzaklaştırma yemiştim.İşin kötü yanı burada bir spoiler koyma şansımızın olmaması, konunun amacına ulaşmasını da bir şekilde engelliyor bence.

Flash Gordon'un 1936 ve 1940 yılları arasında 4 filmi var, izlediniz mi bilmiyorum.İzlediyseniz tavsiye eder misiniz diye sorucağım, çünkü arada kaldım biraz.Yoksa bir şekilde bulabilirsem çizgi romanını tavsiye eder misiniz? Bir de Baytekin diye geçiyor bu yanılmıyorsam Türkiye'de bu, hatta Pek Yakında filminde oyuncağı vardı falan.

Bu arada, avatarınızda C-3PO ve R2-D2 olduğundan Star Wars hayranı oldğunuzu tahmin ediyorum, expanded universe'nin çıkarılması, Disney'in yapıcak olması ve yeni trailer hakkındaki düşünceniz nedir acaba?Özellikle ben yeni Sith kılıcını hiç beğenmedim, eski kılıçlardaki crossguard gibi yapıp, benzetmeye çalışmışlar ama çok saçma olmuş, crossguard elinin kesilmemesine yarar ve keskin değildir, bu ise ince bilek hareketlerinde kendi kendini kesmeni sağlayabilir.Ben hiç mi ama hiç beğenmedim.Ayrıca crossguard'lar ağır kılıçlarda olur, esnek kılıçlarda değil.Sizin yorumunuz merak ettim.

Bilimkurgu Severler Derneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fingolfin. -- 3 Aralık 2014; 17:48:20 >

• Konu çok güzel.

Yabancı bilim kurgu dizisi önerirmisiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: NFN.

Konu çok güzel.

Yabancı bilim kurgu dizisi önerirmisiniz.

Firefly, Battlestar Galactica, Star Trek, Star Gate, Babylon 5 iyidir.
  • Fingolfin. kullanıcısına yanıt
    Aslında spoiler vermek amacıyla değil, o sahne cidden güzel bir sahne olduğundan paylaştım. Bu bölümde böyle paylaşımlar yalnızca " bilgi iletimi " olarak değerlendiriliyor. Kitap veya filmler bölümünde spoiler olarak değerlendirilebilir belki de, ama cidden " katil şu " diyerek polisiye okuma keyfine limon sıkanında alacağı bir ceza olmalı.
    Bu bölümde nerdeyse hep bir tartışma ortamı olduğundan, değişik kitap, araştırma vs. den devamlı alıntılar yapıldığından spoiler uygulaması nerdeyse hiç yok gibi. Ortalık spoilerden geçilmeyebilirdi yoksa, ama hiçbir konuda doğru dürüst tartışılmazdı, daha rahat olabilirsiniz bu konuda.
    Haklısınız, Blade Runner bir Bilim Kurgu filmi olmanın yanında hemen her yönüyle çok dolu bir film. Yukardaki ölüm sahnesine en yakın Baba'da Marlon Brando'nun ölümü olabilir bence, adi replikantı bu kadar insan olarak değerlendiriyorsam Blade Runner filmide harika birşeydir ve amacına ulaşmış olarak değerlendirilebilir galiba.

Flash Gordon filmlerinden çok eski bir tanesini izlemiş olabilirim, ama konusu dahil neredeyse hiçbirşey hatırlamıyorum. ( Tabii 1936-40 yıllarında izlemedim, 20-30 yıl öncesinden söz ediyorum izlediğim tarih olarak, ve 1980'de çekilen Flash Gordonda değildi ) Film ilgimi çekseydi mutlaka birşeyler hatırlardım. Size çizgi romanlarını tavsiye edebilirim bu durumda, filmlerini değil.

Star Wars'lara hepsini seyretmiş olsamda o kadarda hayran değilim aslında. Galiba o iki robotun avatarımda olmasının arkadaki asıl nedeni epeyce Asimov robot hikayesi okumuş olmam, ve Star Wars robotlarının şirin ve geveze olmaları. Aklıma I Robot'tan bir robot resmi koymak hiç gelmedi yani.
    Üzgünüm, o kadarda yakından izlemiyorum artık Bilim Kurgudaki gelişmeleri. Yeni film hakkında bir bilgim yok, ve yeni traileride izleyemedim henüz. ( buradaki övgülerden sonra interstellara bir parentez açarım tabii, izleyeceğim )

Bu arada, konu ilgi çekmiyor diye düşünmeyin. Bu bölümde zamanla, arasıra yeni bilgiler geldikçe gelişir konu ve izleyenide çok olur. Öyle Konu Dışı gibi bir hücum beklemeyin, burası daha sakin tiplerin mekanı

• Hocam spoiler konusunda haklısınız da, işte gereksiz bir kaç kere öyle, izleyen için keyfi kaçırmayacağına inandığım ufak birkaç ayrıntı yüzünden, 15'er gün ban yiyince size de söyleyim dedim.

1940 sonrası filmleri zaten olumsuz eleştiriler almış, ondan öncesini de oturup izleyesim gelmedi açıkçası, o yüzden sorayım dedim.Öyleyse bulabilirsem, ki bulurum Türkçesi olmasa bile İngilizcesi vardır nette illaki, çizgi romanına bakarım, hem daha çok severim o tarzı.

Star Wars'ın yeri benim için ayrı olur biraz, çocukken babamla beraber eski üçlemeyi izlemiştik, bilim kurgu türüne ilgimi başlaması da aslında o zaman oldu, o yüzden her zaman böyle ayrı olarak tutarım onu.En iyisi demem ama her zaman ayrıdır yani benim için.Disney'in yapıcak olması fazlasıyla korkutuyor beni açıkçası.Konuya da, paylaştığım filmler hakkında daha çok bilgi ve yenilerini de ekliyeceğim ama şu sıralar biraz yoğunum bakalım. Star Wars Expanded Universe üzerine de bir yazı yazmayı planlıyorum bakalım.

• Oo bu bölüm güzelmiş emeklerinize sağlık
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.