Şimdi Ara

Bilinmeyen Numara Sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Babamın telefonuna günlük 2-3 adet bilinmeyen numaradan mesajlar geliyor.Hergün gizliden kontrol ediyorum. Mesajın içeriğini bilmiyoruz sürekli siliniyor. Babamla geçmişte güven konusunda epey problem
    oldu ailecek. Bu bilinmeyen numaralar kişisel bir iletimi yoksa herhangi bir şirketten gelen otomatik ileti mi onu öğrenmek istiyoruz. Şu an ki sadece şirket hattını kullandırıyoruz ve patronu hatta ulaşım için gerekli şifreleri bize vermiyor. Bu bilinmeyen numaradan gelen mesajları nasıl engelleyebilirim ?

Konuyu özellikle burada açtım ki diğer bölümlerde içeriğinden sapma olasılığı muhtemel olduğu için. Lütfen konu dışına çıkmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AteistiDenekYapanMaymun

Arkadaşım benim bildiğim yeni çıkan birçok telefonda arayan ve mesaj engelleme yani bir nevi kara liste mevcut. Tabi sizin telefon bunlardan mı bilemem. Operatörler bazı alternatifler sunuyor mesela trkcll de *253# gizli noları engelliyor #253# tekrar açıyor. O da olmadı internette telefon markasına özel kodlar var.

*253# yi denedim sadece gizli numaradan aramayı kapatıyor. Telefon klasik bir telefon olduğu için program vs. ile de engelleyemiyorum. Aklımda android telefon alıp onla yaptığı konuşmaları takip etmek var. Ancak kabul etmeme olasılığı yüksek. Aslında o mesajların nerden geldiğini öğrencek bir yol bulsam sonraki adımlar benim için çok rahat olcak.
  • Gercekten ilginc bilinmeyen sekilde nasil mesaj atiyorlaf ilkkez duydum eger numaralar belli olsa 2 dkda hallederdin kim olduklarını ogrenmek kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkuyanÖğrenci

Gercekten ilginc bilinmeyen sekilde nasil mesaj atiyorlaf ilkkez duydum eger numaralar belli olsa 2 dkda hallederdin kim olduklarını ogrenmek kolay

Malesef öyle ancak şu an elimden birşey gelmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AteistiDenekYapanMaymun

quote:

Gercekten ilginc bilinmeyen sekilde nasil mesaj atiyorlaf ilkkez duydum eger numaralar belli olsa 2 dkda hallederdin kim olduklarını ogrenmek kolay

Aslında ilginç değil, olağan şeyler bunlar. Vodafone (telsim) da bir zamanlar şöyle bir servisi varmış ama şimdi faal mı bilmiyorum.

Turkcell de 532 423 23 23 nolu kısa mesaj yazdırma servisi var. Müşteri temsilcisi çıkacağı için argo kelime yazdıramıyorsunuz. Mesaj, alıcıya ulaştığı zaman 2100 dan geldiğini görüyor.

Bir diğer yol ise internet üzerinden sms gönderme ki bu yöntemde yabancı bir numara ekranda beliriyor. Mesela bu site.

Daha çook yöntem var.

Evet vodafonenin önceden böyle bir servisi vardı ancak şu an denediğimde aktif değil herhalde kabul etmiyor.2100 gibi bir numaradan veya değişik bir numaradan gelse en azından kaynağını bilirim. Babamın hem banka hemde diğer kişiden mesaj gelme olasılığı beni büyük ikilemde bırakıyor.

• Mesaj içeriklerini gorebiliyor musunuz bence direk konuşun kendisiyle
    O verdigin site ucretsiz mi acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkuyanÖğrenci -- 27 Ağustos 2013; 20:34:23 >
  • eğer kendisi de mesaj attığından şüpheleniyorsanız online işlem merkezinden mesaj atıp atmadığına bakabilirsiniz. eğer numara görürseniz sonrasını halledersiniz
  • quote:

Mesaj içeriklerini gorebiliyor musunuz bence direk konuşun kendisiyle
    O verdigin site ucretsiz mi acaba

Mesaj içeriğini en başta da belirtdiğim gibi siliniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19MuzaffeR03

eğer kendisi de mesaj attığından şüpheleniyorsanız online işlem merkezinden mesaj atıp atmadığına bakabilirsiniz. eğer numara görürseniz sonrasını halledersiniz

Gelen mesajlara dönmüyor bunu online işlemden kontrol ediyorum ancak işi dolayısıyla telefonla çok görüştüğü için en çok aranan 5 numarayı aylık olarak kontrol ediyorum.
    Burda da şöyle bir problemle karşılaştım geçen gece gizlice telefonu aldığımda her ay farklı numaralara arama yapılmış 15 16 kez ve rehberde o numara kayıtlı olmadığını gördüm. Online işlemde son 4 hane görünmediği için kime ait olduğunu da bulamıyorum. Belki iş için diyecem ancak her ay farklı numara olması ve rehberde kayıt edilmemesi beni düşündürüyor.

• brokolee B kullanıcısına yanıt
    belki şirket hattı olduğu için gözükmüyo olabilir ancak bende ve genelde numaralar tam olarak gözüküyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19MuzaffeR03

belki şirket hattı olduğu için gözükmüyo olabilir ancak bende ve genelde numaralar tam olarak gözüküyor.

Olabilir
  • iyide hayat babın sen ne karışıyonki aynı sana yapsa ne yapardın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

iyide hayat babın sen ne karışıyonki aynı sana yapsa ne yapardın.

33 yıllık evliliği bitmesin diye sana da yalvarsaydı sende uğraşırdın benim kadar.
  • babam arayana yürü git desin neye çabalıyo..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

babam arayana yürü git desin neye çabalıyo..

Keske dese. Benimde zaten istedigim o. Ancak demiyor ki hergun geliyor mesajlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.