Şimdi Ara

BİLİYORUM:)ÇOK DEFA TARTIŞILDI AMA D3000 MÜ EOS 450D Mİ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR BİR SÜREDİR ARAŞTIRIYORUM HALEN İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMADIM??

ÖNCELERİ SLR LİKE MAKİNE BAKARKEN ŞİMDİLERDE GİRİŞ SEVİYESİ D-SLR LARA KAYMIŞ DURUMDAYIM.

GİRİŞ SEVİYESİ DEYİNCE TABİ DÜŞÜNDÜĞÜM MODELLER VAR.. BİRİ NİKON D3000 DİĞERİ CANON EOS 450D BİDE MADDİ DURUMUMA GÖRE EOS 1000D OLABİLİR..

ŞÖYLE SÖYLEYEYİM AMERİKADAN TANIDIK VASITASI İLE GETİRTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. YANİ İYAT OLARAK AMAZON UN FİYATLARINI BAZ ALIYORUM..(BU ARADA ORADAKİ MAĞAZALARLA AMAZON FİYATLARI ARASINDA NE GİBİ FARKLAR VAR)

D3000 FİYATI :450-500$
    EOS 450D FİYATI:550 - 600$
    EOS 1000D FİYATI :450 - 500$ ARASINDA GÖRDÜĞÜM KADARIYLA..

AÇIKCASI DÜŞÜNDÜĞÜM MARKA VE MODELLER BUNLARLA SINIRLI.. DAHA DA KARIŞTIRMAK İSTMİYORUM..

ŞİMDİ

NİKON CULARR
    CANON CULAR...
    OLAY BU BUNU BİLİYORUM..
    ASLINDA BİRBİRİNDEN ÇOK ÇOK USTÜN OLMADIKLARINI DA DÜŞÜNÜYORUM..BİRBİRLERİNİ AYIRAN UFAK DETAYLAR. TABİ BU DETAYLAR TESPİT EDECEK ALIŞIMI..

ŞÖYLE Kİ ; DAHA ÇOK ÇOK AMATÖR , KENDİNİ GELİŞTİRMEK İSTEYEN , BU İŞİ HOBİ AMAÇLI , KENDİNİ ÇOK TA KAPTIRMAYI DÜŞÜNMEYEN BİRİ OLARAK CİDDİ ÖNERİLERİNİZİ BEKLEMEKTEYİM..BENİ AYARLAR KONUSUNDA BOĞMAYACAK YANİ KULLANICI DOSTU OLACAK BE ÇEKTİĞİM FOTOGRAFLARA BAKINCA KENDİMİ FATAGRAFCI HİSSETTİRECEK KALİTEDE ÇEKİMLER YAPABİLECEK , BANA MASRAF AÇIP DA BENİ SIKINTIYA SOKMAYACAK FİYAT PERFORMANS AÇISINDAN OPTİMUM BİR MAKİNA ARIYORUM..

SÖYLEDİĞİM TÜM MAKİNALARDA UFAK ÇAPLI ÇEKİM DENEMELERİ YAPTIM..İLK ÖNCE EOS450D DEDİM..ÖZELLİK OLARAK FALAN KARSI RAKİBİ OLAN D60 DAN İYİ GİBİ GÖRÜNÜYORDU.SONRA D60 I İNCELERDİM. SANKİ O BANA DAHA Bİ SICAK GELDİ.(SESİ BİLE ÇOK HOŞ) TABİ ONUNDA ARTILARI EKSİLERİ VAR DEDİLER 450D YE GÖRE.. BİDE SIFIRINI BULMAK ÇOK ZOR DİYE İKİNCİ ELDE İSTEMEDİĞİMDEN D3000 E YÖNELMEK DURUMUNDA KALDIM. ONUDA Bİ D60 IN ARA MODELİ DİYE ÇOK TUTULMAZ DİYE ÖNERMEDİLER.. EOS 1000D YE GELİNCE ODA ÇOKTA HOSUMA GİTMEDİ AÇIKCASI.
    AMA DPREVİEW DE D3000 VE 1000D KARSILARSIRMASINDA NOİSE AÇISINDAN D3000 ÇOK GERİDE KALIYOR.. AMA ONUNDA KİT LENSİ 18-55 VR..
    ÖBÜR TARAFTAN UZERİNDA AF MOTORU YOK..GİBİ GİBİ.. YANİ YAKALAYABİLDİKLERİM BUNLAR...

BİDE İŞİN TABİ MADDİ BOYUTU VAR ELİMDEKİ SLR-LİKE PARASIYLA KENDİMİ ZORLAYABİLECEĞİM KADAR ZORLAYACAĞIM.400-500$ YAPACAĞIM..

SONUÇ OLARAK OPTİMUM BİR FOTOGRAF MAKİNASI HAYALİ İLE ÇIKTIĞIM BU YOLA GÖNLÜM D3000 DİYOR AMA BEYNİM SANKİ EOS450D DİYOR GİBİ...

UZUN BİR MESAJ OLDU AMA ANLAYISINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER...

• o zaman nikon d5000
  • boşver hocam makinayı ne yapıcaksın bir tane nokia n79 al herşeye yeter

Şakası bir yana da D5000 sanırım f/p olarak en iyi makina gibi.
  • Ben size bir tz7 veya sx200 canon oneriyorum, tz7 yi ozellikle oneriyorum ama.slr demek masraf demektir sizin aciniz gibi degerlendirdigimizde. Eksikler cikacak surekli,bir filtre bile almak isteyeceksiniz para tutacak, canonu aldiniz diyelim odak mesafesi kisa gelicek birde en azindan 55-250 objektif daha istiyeceksiniz, sonra lenslerimin kalitesini arttirayim diyeceksiniz para para para
    olacak.bir hobiye donusecekse ve kendinize zaman ve yatirim yapacaksaniz slr daha uygun olacaktir.aksi takdirde dedigim gibi size onerim performansini cok begendigim pana tz7.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbuzol -- 22 Aralık 2009; 0:37:47 >
  • d-slr makinelerin tsbiki masraflı olduğunun farkındayım.
    ama bide slr de fotograf çekme zevki var oda compact makina karşılastırılasmaz bile.
  • o makinalar eskidi artık yeni teknolojiler çıktı...500D tavsiye ederim
  • imzamda gördüğün gibi, hem dslr-like, hemde dslr sahibiyim. s1500 kötü makine mi? bence değil ve like makineler arasında iyi bir yerde..ama bir zaman sonra bir şeylerin eksik kaldığını hissediyorsun.. mesela manuel focus olayı gibi. ben bunu çalılar arasında kafasını uzatmış bir kediyi çekmeye çalışırken yaşadım. belki 20-30 resim çektim, değişik pozisyonlarda ve makine ısrarla yaprakları odakladı. optical viewfinder ile digital viewfinder arasında bu kadar fark olacağını sanmazdım. artık nedense like makinemin vizöründen bakasım gelmiyor. like makinesinin boyutundan dolayı size genellikle turist muamelesi yapıyorlar ve dslr makinede insanlar sizi daha ciddiye alıyorlar. bunun dışında resim kalitesi, ergonomi gibi herkezin bildiği avantajlar var.. Neyse zaten anladığım kadarı ile zaten dslr düşünüyorsunuz ve gönlünüzden d3000 geçiyor.. atalarımızın bir sözü var "bu kamyon çeker 20 ton, benim gönlüm çeker paris hilton." hiç kimsenin para sorunu olmasaydı, herkezin boynunda nikon d3x ve canon 5d mark 3 olurdu..(ama herkez efektif kullanır mıydı, sanmıyorum)
    bende d60, d3000 ve d5000 arasında çok bocaladım. hatta bir ara d60 1100 tl ye düştü gözümü karartıp alıyordum.
    hdr fotoğraflar çekiyordum daha evvel like makine ile ve d3000 de auto braketing olmaması beni d5000 ne itti. bunun dışında cmos sensör kullanmasından dolayı noise olayının daha düşük olmasından dolayı hdr fotoğraflara pozitif olarak yansıdı. Azıcık daha fazla param olsaydı d90 alırdım orası başka konu... ama ben azıcık objektif yatırımı yapmak istedim. bu arada d3000 ile d5000 arasındaki farklardan birisi de video çekmesi.. ne kadar işimine yarar bilemem..
    hadi kolay gelsin.. umarım bu sancılı geçişte doğru kararlar verebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • auto breaking ne demek??
    bu arada kimse eos450d den söz etmiyor neden acaba??
    yoksa başlığı d5000 mi eos 450d mi seklinde açsaydım???
  • sadece bu 3 alternatif varsa ben Canon 450D derim.

yanlız şunu unutmayın.. DSLR masraf demektir. 500$'la işi bitiremezsiniz. Bunun filtresi var, objektifi var, sensör temizliği var, çantası var, kartı var, cartı var ve tabii curtu var.. DSLR masraflı iş kıscası. bu yüzden imkanınız var ise iyi bir DSLR-Like almanızı öneririm. Birkere masraf yapar uzun zaman kullanırsınız. Kaliteli ve büyük sensörlü, manuel focus ve zoom'a imkan tanıyan sağlam bir DSLR-Like sizi giriş seviyesi DSLR makinelerden çok daha fazla tatmin edebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 22 Aralık 2009; 11:09:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

sadece bu 3 alternatif varsa ben Canon 450D derim.

yanlız şunu unutmayın.. DSLR masraf demektir. 500$'la işi bitiremezsiniz. Bunun filtresi var, objektifi var, sensör temizliği var, çantası var, kartı var, cartı var ve tabii curtu var.. DSLR masraflı iş kıscası. bu yüzden imkanınız var ise iyi bir DSLR-Like almanızı öneririm. Birkere masraf yapar uzun zaman kullanırsınız. Kaliteli ve büyük sensörlü, manuel focus ve zoom'a imkan tanıyan sağlam bir DSLR-Like sizi giriş seviyesi DSLR makinelerden çok daha fazla tatmin edebilir.

Tekrar söylüyorum bende kesinlikle bu düşünceden yanayım.
  • Makinelerin hepsi birbirinin aynısı, neyle çektiğin değil neyi çektiğin önemli.
    Eline en iyi oturanı al ve en güzel fotolarını çekmeye başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

boşver hocam makinayı ne yapıcaksın bir tane nokia n79 al herşeye yeter

Şakası bir yana da D5000 sanırım f/p olarak en iyi makina gibi.

bunu okuyunca aklımsa hepsiburada.com daki bir yorum geldide adam ne yapacan 5D yi diyor al bir n73 her işine yarar diyor müzik dinlersin fotoğraf çekersin konusursun herşey yaparsın diyor

hocam bence daha yeni modeli tercih etmek her zaman mantıklı olmayabilirim ben nikon kullanıyorum ama fiyat açısından 450d uygun tercih olabilir gibi

• Bence nikon d5000 ve canon 450d diye konu aç

ama internette bakarsan nikon d5000 canon eos 500d ile karşılaştırılıyor. çünkü fiyatları yaklaşık olarak aynı.(hayyamda)
    resim kalitesi olarak nikon az daha önde gibi geldi bana. karşılaştırma resimlerine bakarsan anlarsın.
    450d geçen sene çıktı ve güzel makine. ama benim tercihim tabikide nikon d5000 olurdu. bi araştır istersen görürsün.

bu arada d5000'in tek eksiği gövdede af motoru olmaması. buda lens alırken biraz kısıtlıyor. örneğin 50 mm 1.8 lens alırken af yapamıyor. manuel oluyor. her neyse zaten kit lenste AF var. alacağın tele zoom lenstede VR özelliği olmazsa güzel kullanamazsın. VR özelliği olan her lenste AF özelliğide var. Sonuç olarak AF olayı seni pek etkilemez.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.