Şimdi Ara

Bilkent Ctis ve diğer mühendislikler (Ctis Kazandı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Bilkent Ctis ve diğer mühendislikler (Ctis Kazandı)

(En Son Oy Tarihi: 30.6.2024)
Giriş

Orijinalden alıntı: attj4d

quote:

Orijinalden alıntı: srkmisli

quote:

Orijinalden alıntı: attj4d

quote:

Orijinalden alıntı: srkmisli

ankette ctis önde gidiyor. tobb'un eksikliği herhalde.hocam birde mezunları hakkında ne düşünüyorsun. IBM-MICROSOFT-FACEBOOK-AMAZON vb. birde geçmiş senelerde öğrenci sayısı düşükmüş.yani bilgisayar mühendisliği öğrencisinin yarısı kadar bunuda düşünmek lazım.

evet arkadaşlar lütfen herkes yoruma

Dedigin yerlere 20 senede giden yaklasik 5 maksimum 10 kisi var, bu sayida mezunu her yer verebilir genelle kiyaslarsan, ki ozellikle 2006-2007 ye kadar egitimin daha iyi oldugunu dusunuyorum ben mezunlari ve o zamanki mufredatin bi kismi hakkinda bilgi sahibi oldugum icin, su an o sirketlere girebilecek kadar hevesli ve istekli olan insanlar zaten bitirmeden baska bolume geciyor, bolum poilitikasini degistirmedigi icin ellerinde iyi ogrenciler yerine calismayan ogrenciler kaliyor bu da surekli seviyeyi dusuruyor maalesef, sonu ne olur bilemiyorum.

400 puan altı üniversitelerde göremedim.dediğim gibi mezun sayısı farkı da var. bölüm ne gibi politika uyguluyor sizce neyin değişmesi lazım.daha doğrusu ne değişse bu bölümde kalırdınız ?

Mufredat bu ogrencilere is bulabilecekleri 3-5 bisey ogretelim takilsinlar seklinde olmasaydi, ogrettikleri 3-5 seyide ogrenciler ders gecsin diye degilde gercekten ogretmek icin ogretiyor olsalardi belki kalirdim. Kisacasi universiteyi is bulma kurumu olarak degilde universite olarak gorselerdi kalirdim, eger yeterli donanima sahipseniz dediginiz firmalarin mulakatlarini gecmek icin onunuzde bir engel yok, tamamen kendi cabaniza ve calisma sisteminize bagli, yani ctis o firmalara girmek icin engel degil, ama ciddi bir vakit kaybi.

aslında siz uygulama değilde teorik istiyormuşsunuz gibi.Bence akademik ilerleyin tabi ki ctis de değil.Bu arada ingilizce seviyeniz ?

• Babalar gibi odtü duruken özelde ne yapacksın ki

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunincebiyolda

Babalar gibi odtü duruken özelde ne yapacksın ki

1-)Odtü ye puanım yeterse odtüye gitmem bilkent ücretliye giderim zaten.

Bana göre ANKARA sıralaması

BİLKENT > ODTU > HACETTEPE > TOBB > BAŞKENT > ÇANKAYA > TED > ATILIM > TURGUT ÖZAL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkaput212 -- 1 Haziran 2016; 0:01:17 >
  • akademik dusunuyorsaniz direk uzak durun zaten.

sektorel dusunuyorsunuz da cogu is sizin kendi kendinize ugrasmaniza kalacak. cunku bolumle bir laubali hava var. bazi hocalar cok sikmiyorlar. siksalar zaten uzun vaadede cok daha iyi yerlere gider bolum. ama kisa vaadede 3-5 ogrenci disinda adam kalmaz. bu kalanlar da zaten her yerde basarili olacak adamlar.

tobb tercih edin derim. digerleri yerine bilkent olabilir.

ben 2013 de ytu birakip geldim. benim gelis amacim bilkent mezunu olmak cunku olmadik kapilar acabiliyor, digeri de ingilizcemi gelistirmekti. su an iyi gidiyor. ayrica bilkent'in etinden sutunden yararlanabilirsiniz. sonucta cevrendeki insanlar en azindan bir seyler basarmis veya ileride basarma potansiyeli yuksek kisiler oluyor.

tavsiyem bitirme projelerini inceleyin siteden. onlar da size bilgi verebilir. diger okullari da inceleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 1 Haziran 2016; 0:05:14 >
  • Odtüde teknokent var o bakımdan ben de muhendis düşünüyorum ama ne yalan diyim daha çok araştırmadım yazın ankaraya gelip hepsini bi gezeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

akademik dusunuyorsaniz direk uzak durun zaten.

sektorel dusunuyorsunuz da cogu is sizin kendi kendinize ugrasmaniza kalacak. cunku bolumle bir laubali hava var. bazi hocalar cok sikmiyorlar. siksalar zaten uzun vaadede cok daha iyi yerlere gider bolum. ama kisa vaadede 3-5 ogrenci disinda adam kalmaz. bu kalanlar da zaten her yerde basarili olacak adamlar.

Ctis mi okuyorsunuz? akademik ve devletde çalışmayı düşünmüyorum.
  • quote:

Odtüde teknokent var o bakımdan ben de muhendis düşünüyorum ama ne yalan diyim daha çok araştırmadım yazın ankaraya gelip hepsini bi gezeceğim

ne düşünüyorsun kardeşim bölüm olarak ctismi
  • hayır mattan ziyade fizik severim makina düşünüyorum ama tutarsa elektroniği değerlendiricem bu ikisi için odtü 1 numara gibi görünüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

akademik dusunuyorsaniz direk uzak durun zaten.

ben 2013 de ytu birakip geldim. benim gelis amacim bilkent mezunu olmak cunku olmadik kapilar acabiliyor, digeri de ingilizcemi gelistirmekti. su an iyi gidiyor. ayrica bilkent'in etinden sutunden yararlanabilirsiniz. sonucta cevrendeki insanlar en azindan bir seyler basarmis veya ileride basarma potansiyeli yuksek kisiler oluyor.

tavsiyem bitirme projelerini inceleyin siteden. onlar da size bilgi verebilir. diger okullari da inceleyin.

ctis mi cs mi

• quote:

hayır mattan ziyade fizik severim makina düşünüyorum ama tutarsa elektroniği değerlendiricem bu ikisi için odtü 1 numara gibi görünüyor

Elektrik Elektronikte

Bilkent en iyisidir tabi tutarsa
  • işte yazın bakıcaz kıstaslarımıza ve de puanımıza göre

• quote:

işte yazın bakıcaz kıstaslarımıza ve de puanımıza göre

ankette kime verdin oyunu ?
  • odtü yoktu bilkente bastım mührü

• quote:

odtü yoktu bilkente bastım mührü

sende odtüye kafayı takmışssın benim bilkente kafayı taktığım gibi. iyi en azından üniversitesiyi önemsiyorsun.bazıları bölüm daha önemli diyip kek yerlerde okuyorlarda
  • haklısın kardeş özellikle muhendislikte üni çok önemli odtü olanak bakimindan çrkici geliyo sadece akademik değil sosyal olarak da bi dunya toplulukları var

• quote:

haklısın kardeş özellikle muhendislikte üni çok önemli odtü olanak bakimindan çrkici geliyo sadece akademik değil sosyal olarak da bi dunya toplulukları var

peki sence bir alanda uzmanlık mı aynı alanda mühendislik mi ?
  • Hedef yurtdışı ise okul çok fark etmez ama mühendislik de bir avantaj sağlar. Bilkent bilgisayarın yurtdışına giden öğrenci yüzdesi %33 iken, CTIS için %13 falan galiba. 350 binden 70 binlere çekmek zor ama yapabilirseniz düşünmeden TOBB yazın yukarıdakiler arasından. TOBB'da okunacak bir bilgisayar mühendisliğiyle CTIS mezununun yaptığı her şeyi yaparsınız, CTIS ile bir alanda uzmanlaşmış olmazsınız yani. Bilkent CTIS 550 mezunundan 8'ini silikon vadisine göndermiş bu tip adamlar zaten sıradan bir okulda bilgisayar okusalar da gidebilecek adamlardır ayrı tutmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Hedef yurtdışı ise okul çok fark etmez ama mühendislik de bir avantaj sağlar. Bilkent bilgisayarın yurtdışına giden öğrenci yüzdesi %33 iken, CTIS için %13 falan galiba. 350 binden 70 binlere çekmek zor ama yapabilirseniz düşünmeden TOBB yazın yukarıdakiler arasından. TOBB'da okunacak bir bilgisayar mühendisliğiyle CTIS mezununun yaptığı her şeyi yaparsınız, CTIS ile bir alanda uzmanlaşmış olmazsınız yani. Bilkent CTIS 550 mezunundan 8'ini silikon vadisine göndermiş bu tip adamlar zaten sıradan bir okulda bilgisayar okusalar da gidebilecek adamlardır ayrı tutmak lazım.

1. Hedef yurtdışı ise okul nasıl farketmiyor anlamadım.Büyük yanlışınız var.
    2. Bilkent CS > Bilkent CTIS bunu kabul ediyorum.Lakin Bilkent CS'nin daha çok öğrencisi var CTIS'den bunu göz önüne almak lazım.

• Etiket kısmından bahsettim fark etmez diye. Yani ABD'de yüksek lisans lisansa başvurduğunuz bir okul, kendi ülkelerinde olan, dünyada top 100 deki okullar arasında bile çok seçicidir, oo Bilkentli oo Boğaziçili hemen kapalım demez. Yani biri Bahçeşehirde 3.5-3.6 ortalama yapıp Carnegie Mellon'dan kabul alabilirken birinin Bilkent gibi bir yerde 3.2 ortalama yapmayı başarıp kabul alamaması çok olasıdır.Okullar hakkında çok bir bilgileri olmadığından GPA üzerinden yola çıkarlar, okul boyunca yaptıklarınıza bakarlar.İş başvurularında da geçerlidir bu. Ama Ankarada herhangi bir iş başvurusunda ODTÜ, Bilkent önceliklidir yazısını görmeniz doğaldır. Bu açıdan fark etmiyor. 2. olarak ise ben yüzde verdim sayıyla bir alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Etiket kısmından bahsettim fark etmez diye. Yani ABD'de yüksek lisans lisansa başvurduğunuz bir okul, kendi ülkelerinde olan, dünyada top 100 deki okullar arasında bile çok seçicidir, oo Bilkentli oo Boğaziçili hemen kapalım demez. Yani biri Bahçeşehirde 3.5-3.6 ortalama yapıp Carnegie Mellon'dan kabul alabilirken birinin Bilkent gibi bir yerde 3.2 ortalama yapmayı başarıp kabul alamaması çok olasıdır.Okullar hakkında çok bir bilgileri olmadığından GPA üzerinden yola çıkarlar, okul boyunca yaptıklarınıza bakarlar.İş başvurularında da geçerlidir bu. Ama Ankarada herhangi bir iş başvurusunda ODTÜ, Bilkent önceliklidir yazısını görmeniz doğaldır. Bu açıdan fark etmiyor. 2. olarak ise ben yüzde verdim sayıyla bir alakası yok.

siz nerede okuyorsunuz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.