Şimdi Ara

Bilkent Endüstri Mühendisliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
4
Favori
7.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Artık her yer Endüstri Mühendisi oldu. Bu alanda kendini en çok geliştirenler, çalıştığı şirkete en çok yararı yapacak öğrenciler iş bulacak -ki Endüstri Mühendisliği'nin kontenjanları her sene giderek artıyor.
    Benim İTÜ'de okuyan bir kız arkadaşım vardı. Kendisi stajı bile zor buldu, not ortalaması ise 3.60 civarıydı sanırım. Kız onur listesi mi ne ona girmiş ama okulu staj ayarlamayınca, kendisi bile zor staj buldu.

Mezuniyet sonrası kendini tek bir noktada geliştirmiş olduğun bir dal yok. Kendisi de söylemişti, her dersi ve konuyu parça parça görüyorlar. Bir şirketin 1 tane açığı varsa, 10 tane iş başvurusu alıyor ve aralarından kendini en iyi şekilde geliştirmiş öğrenciler seçiliyor haliyle.

Bu alanda bana İşletme Mühendisliği, İşletme ve Endüstri Mühendisliği'nin farklarını sayabilecek varsa sevinirim açıkçası.
  • Peki elektrik elektronik-makina-bilgisayar arasından ne önerirsiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Orijinalden alıntı: Utku*

Abi ben sana şöyle sorayım, endüstri mühendisi olmakla bilkent odtü itü mezunu endüstri mezunu olmak arasındaki fark nedir?

Fark çok var. İlk işe girişte çok önemli. Bir pozisyona bir sürü başvuru olur. Adam neye göre eleyecek, elbette okula göre.

Ama 2.ci işe girişte etkisi azalır. İş tecrübesi önem kazanır.

Şunu aklınızdan çıkarmayın. Ne kadar iyi bir mühendis olursanız olun, bir doktorun saygınlığına, iş garantisine, kimi zamanda alacağı paraya erişemezsiniz.

Saygınlık haric dediklerine katılmıyorum. Gidip hakkaride endüstri müh okursan tabi çöp gibi yaşarsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öğretmenlerin Türkiye'nin en iyi okuluyuz diye pofpofladıkları üninin ee ve cs bölümleri yanında ezilmeye yüz tutmuş bölümüdür endüstrimiz. Eğitim kadrosu son yıllarda çok kan kaybetse de hala kaliteli hocaları barındırır. Bölümü kısaca tanıtmak gerekirse
    1. Zamanında bize de yapmışlardı yok tanıtım şeysi bilmem nelere gelip öğretmen ve öğrencilerle görüşüp uff süper bölüm diye kendimizi çok fazla kandırmaya gerek yok. Okuması çile hocaların tripleri ayrı bir çiledir.
    2. Okuması cidden zor öyleki özellikle 2. ve 4. sınıfta aranızı önde oturan, not tutan bölümün az sayıda olan inekleriyle a iyi tutun. Onlarsız bir yerlere gelmeniz gerçekten zor.
    3. Estiem kulubüne girip sosyalleşicem, ortam yapıcam ümidine kapılmayın. İçerisi ergenlikten çıkamamış IE öğrencilerinden başka kimseyi barındırmıyo.
    4.Kızlara gelince tabi dışardan uff endüstrinin yarısı kız kankaa umuduyla gelirseniz yanılırsınız. Okuldaki işletmecileri bi görün bakalım hangileri kız hangileri değil çok iyi anlarsınız.
    5. IE de 1. sınıftan itibaren (özellikle ge101) çok yoğun ve zor bir tempoyla başlıyosunuz. 2. sınıfta birkaç yazılım dersiyle birlikte mat ağırlıklı dersleriniz de başlıyor. 2.sınıfın 2. dönemi kendinize bir staj ayarlamak durumundasınız.(sağlam da torpil lazım he)3. seneden itibaren anlayacağınız dilden yoğun mat bilgisi içeren küçük lab dersleriyle birlikte mühendislik dersleri başlıyor.
    6. Son sene de zurnanın zırt dediği bölüm bitirme projesi... Şimdiden söyliyim grup oluştururken inek tayfanın içinde olmadığınız sürece çok fazla şansınız yok. Onların yanında olunca da işi tamamiyle onlara bırakın onlar bi şekilde hallediyo zaten.
    7. Belki de en önemlisi daha bölüme başlamadan herkes off burdan çıkınca yönetici olacam ceo olacam 8bin tlyle işe başlayacam şeklinde bi düşünceniz varsa direk unutun. Bu %99 tutmaz. Sadece IE de para yönetimi dersleri de alacağınız için bankalarda ve küçük şirkertlerde ee ve cs den bir adım öndesiniz.
    8. İş bulma konusunda çok bir sıkıntınız olmaz sonuçta ülkenin sayılı iyi mühendisliklerindensiniz ancak türkiyede çalıştığınız sürece odtü,boğaziçi,itü IE mezunlarının bi tık gerisindesiniz benden söylemesi.
    9. Son olarak bilkentin kendini yüksek medeniyetler seviyesi koç,sabancı gibi üniversitelerle yarışmak için anlamsız yere her geçen fiyat arttırdığını unutmayın 5 yıl önce yıllığı 22 bintl olan okul bu yıl(2017) 34 bintlyle sizlere geçirecek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.