Hocam odtü'de verilen matematik eğitimi, yuksek lisansta vs. ise yarıyor diye duydum. Yani matematigin ağir olması cok kotü birsey değil sanki. Bilkentte de ilk sene biraz daha sosyal bilimler ağırlıkli dersler oldugumu duymustum. + olarak Odtü'nün sosyal yapısının biraz daha orta gelirli kisilerden oluşması aslinda oradaki sosyalligi de olumlu yonde etkilemiyor mudur zaten? Ayrıca okullardaki rehber hocaları gerçdkten öğrencileri kötu yonlendiriyor, ögrenciler de dediginiz gibi kendi yollarını yapmıyorlar. Üniversitede hocanın ögrenciye takması kadar saçma bir durum yok, ögrenci gerçekten sorumsuz bir kişilige sahip olmadıği sürece hocanın ögrencinin uzerine gelmesi mantiksız. Umarım istediğiniz gibi olur hocam sizin de < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bilkent Hazırlık ve İktisat (Zaman içinde güncellenecek) (4. sayfa)
-
-
Akademi düşünüyorsanız Matematiğin ağır olması olumludur dediğiniz gibi. Bilkentte de matematik için econ 225 dersi var mathematics for economist diye keza. Ki bir iddia Bilkent iktisatın bu dönem program değiştirip matematik ağırlığının artacağı yönünde.
Tercih dönemi bir kez de kampusleri inceler karar verirsiniz. İnşallah her şey gönlünüzce olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam konudan bağımsız mikro ekonomi hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum önerebileceğiniz. kaynak var mı acaba? veya additional olarak dersini alabilme imkanım var mı bizim okulda?
-
Econ 101 alabilirsiniz, mahfi eğilmez in mikroekonomi kitabına bakabilirsiniz. Coursera da game theory eğitimi var ona da bakabilirsiniz. Youtube da MIT nin mikroiktisat dersi var. Eğer daha da ilginizi çekerse 101den sonra 203 alabilirsiniz
Econbender yaz okulundan bildiriyor; birtakım güncellemeler yapıldı. Bu arada not olarak ekleyeyim artık iktisat bölümünde gönüllü staj yapabilmek için 2. sınıfı tamamlamanız gerekiyor. Zorunlu staj için de 3. sınıfı bitirme şartı gelmiş. İrregular olacak arkadaşlar buna dikkat etsin. Ondan sonra benim gibi stajınızı iptal etmek durumunda kalırsınız:
Staj ile ilgili bilgiler şu sayfada:Summer Training & Voluntary Internship | Faculty of Economics, Adminstrative and Social Sciences (bilkent.edu.tr)
-
Tercih dönemi up
Hocam 2022 girişlisin ve irregularsın dimi, ne zaman mezun olmayı planlıyorsun?
-
2027 ocak. Yalnız şöyle ucube bir durum var. Muhtemelen son dönemime sadece econ 399 denilen zorunlu yaz staj dersi kalacak. Yani staj defterini verip sonra diploma almaya geliyorum gibi bir şey oluyor. Belki additional filan alır ya da dersleri yayarım.
Up
temeliniz kötüyse hazırlık çok zor, ona göre yazın bilkent'e.
ea 300.sü arkadaşımın 2. senesi doluyor ağustos ielts'ini de veremezse geçiş yapacak.
-
hocam bu durum beni bir tık korkutuyor. bildiğim kadarıyla bu durumda olan belli bir çoğunluk varmış.
zor hocam, korksan iyi edersin. forumdaki bilkentlilerin çoğu hazırlık bile okumamış, iyi biliyorlar. ben öyle değildim, çok zorlandım.
-
Merhaba hocam bu sene kesin bilkente gireceğim ui ve sbky yazacağım. Hazırlığı atlamak istiyorum, forumda bahsettiğiniz 5. kurda verilen pdf ve word dökümanlarını paylaşma şansınız var mı acaba, kitap aldığınızı da söylemişsiniz kaynak ismi verirseniz almak istiyorum. son 1 haftadır internette bunu araştırıyorum ama konu hakkında kaynak gerçekten çok sınırlı, yabancı dilden 7k sıralama yaptım sınavı geçeceğimi düşünüyorum ama riske atmak istemiyorum @Econbender
-
5 teki dokümanlar bende yok geçtim diye silmiştim onları. Kitap olarak 4. kurda making connections 3 (third edition) ve focus on grammar 4 kullanmıstık. Onun haricinde benim önerim hazırlığı atlayayım diye aşırı kasmayın çünkü ui ve sbkyde iyi bir ingilizceye gerçekten ihtiyacınız olacak. O yüzden eli yüzü düzgün pdflerden soru filan çözün İngilizceyi unutmamak için (evet bu kitaplara da çok takılmayın, İngilizce kitaplarının hepsi birbirinden daha kötüdür genelde). Ama hazırlığı geçebilecek durumdaysanız geçersiniz, değilseniz kalırsınız ki dünyanın sonu da değil bu.
Yaz okulu sonu güncellemesi.
-
10 Eylül'de kulüp etkinlikleri olacak ge100 kapsamında. Buraya nasıl üye olunabileceği ile ilgili bir bilgilendirme yapmak isterim (kurucusu olduğum Bilkent Veri Bilimi ve Analitiği Topluluğu üzerinden veriyorum örneği)
-
Çok tuhaf bir ders programım var bu dönem. Hakikaten iyiden iyiye departmanın en mistik transcriptlerinden birine sahip olma yolunda gidiyorum.
Zorunlu dersimi veremeyen prereg sistemi ve sırf öğrenciler Çağrı hocadan makro2 almak istemedi diye tek section açıp kısıtlı kota koyan (nasilsa irregular ögrenciler yok ) departmanın da yatacak yeri yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Econbender -- 13 Eylül 2024; 23:56:7 >
quote:
Orijinalden alıntı: Econbender
Çok tuhaf bir ders programım var bu dönem. Hakikaten iyiden iyiye departmanın en mistik transcriptlerinden birine sahip olma yolunda gidiyorum.
Zorunlu dersimi veremeyen prereg sistemi ve sırf öğrenciler Çağrı hocadan makro2 almak istemedi diye tek section açıp kısıtlı kota koyan (nasilsa irregular ögrenciler yok ) departmanın da yatacak yeri yok. -
quote:
Orijinalden alıntı: Econbender
Zorunlu dersimi veremeyen prereg sistemi ve sırf öğrenciler Çağrı hocadan makro2 almak istemedi diye tek section açıp kısıtlı kota koyan (nasilsa irregular ögrenciler yok ) departmanın da yatacak yeri yok.BAŞARDIM. Econ206 alıyorum. Emin hoca da bundan böyle değil bölümün, bütün üniversitenin sefiridir; biat edin!
-
Emin hoca akademik babamdir cok buyuk adam tez vakitte tcye donup ziyaret etmem lazim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X