Şimdi Ara

Bilkent Makine Mühendisliği Sorularınız (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
65
Cevap
6
Favori
12.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam 3500-4000 gibi bir sıralama gelecek büyük ihtimalle. Hep ODTÜ isteyen biriydim ama çevremde özellere de bir bak diyen insan çok. Bilkent makine ile ODTÜ makineyi karşılaştırabilir misiniz? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fil Yutmus Boa Yılanı kullanıcısına yanıt
    odtü makine.Bilkenti Odtü makinenin yanında düşünme bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OgedayD -- 29 Haziran 2017; 21:36:52 >
  • Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Yurt ortami nasil ben ankarada yaşıyorum kapsamli burs alsam yurtta kalabilirmiyim ?
    Evet kalabilirsin yurt ortamı güzel fena değil ama odalar biraz küçük dipdibe kalıyorsun en sevdiğin dostun bile olsa bir süre sonra insanların hareketi batmaya başlıyor o yüzden ama onun dışında temizliğidir carttır curttur güzel yani.

Bilkentte mühendislik mezunları çok fazla yüksek lisans/doktora yapiyor diye duydum yurtdışında bunun sebebi ne ?

İtüde okuyan arkadaşım da eng101 dersi alıyor bizde aldık onların sınavları basitken finallerinde bir makineyi ingilizce tanıtıp parçalarını sorarken biz 40-45 sayfalık bir makale üzerine biner kelimelik 3yazı yazdık finalde aynı şekilde bin kelimeydi ek olarak sınıf içindeki quizler ingilizce sunumlar vs kısaca okul yurt dışına oynuyor bağlantıları vs iyi burada diğer okullarda olmayan dersler var avrupaya ayak uydurmak adına.Kısaca çok fazla bağlantısı var ve arttırmaya yönelikte birçok çalışması var.

Bilgisayar mühendisliğinde ortalama yapmak ne kadar zor olur ?
    Lys döneminde kasıyorsun ya onun 8/10 u kadar ilk sene için diye düşünüyorum

• Hocam hep aklıma takılır bu Aselsan Havelsan Tümosan TUSAŞ o kadar derece yapmış odtülü bilkentli iyi eğitim almış mühendisleri alıyor da neden biz hala kendi motorumuzu, tankımızı, uçağımızı üretemiyoruz?

• Hocam soru değilde Bilkenti kazansam silah zoruyla bile yazmam kampüsü hiç güzel değil birde tuhaf tuhaf insanlar var valla korkmuştum bir öğle yemeği 7.5 tl Bilkent ten çıktıktan sonra Hacettepe ye gittim valla cennet dedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilkent ee ile boun ee karşılaştırabilirmisin ? Mezun networku olarak boun hepsinden bir adım önde aynı zamanda kampüs olarak , sizce ikiai de tutsaydı hangisini tercih etmemiz gerekirdi ve neden

• quote:

Orijinalden alıntı: OgedayD

odtü makine.Bilkenti Odtü makinenin yanında düşünme bile

Ee içinde mi aynısını düşünüyorsunuz?

• Sorum Bilkent ile ilgili olacak. Okulun kemer sıkma politikası uyguladığı doğru mu? Eğer doğru ise bunun size etkisi oluyor mu? Biliyorum saçma geliyor ama bazı öğrenciler bu yüzden huzursuz olduklarını söylemişler merak ettim.

• OgedayD kullanıcısına yanıt
    Hocam sebebi nedir?

• Hocam tam burslu okuyosunuz sanirim. Okula egitim ucreti disinda para yatiriyo musunuz? Aylik toplam ne kadar masrafiniz var?

• quote:

Orijinalden alıntı: batgem6

Bu savunma sanayi firmalarında kaç kişi çalışıyor yahu? Kime sorsak herkes Aselsan'da Havelsan'da çalışıyor :)

aselsan her yil 60 70 kisi sadece odtu eeden aliyo

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalmavuz

Hocam hep aklıma takılır bu Aselsan Havelsan Tümosan TUSAŞ o kadar derece yapmış odtülü bilkentli iyi eğitim almış mühendisleri alıyor da neden biz hala kendi motorumuzu, tankımızı, uçağımızı üretemiyoruz?

motor dedigin icten yanmali motorsa sanayide bile uretirler muhendise gerek yok. Tank altay tanki var. ucak olarak jet yok daha haklisin.

• quote:

Orijinalden alıntı: kkfl23

Hocam tam burslu okuyosunuz sanirim. Okula egitim ucreti disinda para yatiriyo musunuz? Aylik toplam ne kadar masrafiniz var?

+1

• hocam bilkent de akademisyen maaşı ne kadar?
  • Mu1940sa M kullanıcısına yanıt
    EE de Bilkentin eline su dökmek çok zor yani tam tersi

• Yalmavuz kullanıcısına yanıt
    Bizde bireysel başarı önemli onlarda takım çalışması sadece bu bile Mühendislikte geri kalmamızda önemli bir etken

• Bende mecbur gittim insanlarını bende sevmiyorum ama bence kampüs baya güzel sen nereyi gezdin

• Sad Amore S kullanıcısına yanıt
    Hocam yanıltmayayım hiçbir fikrim yok tek önerim internetten dünya sıralamasına bakman topuniversities diye mi ne bir site var bir fikir oluşturur

• turuncutavsan kullanıcısına yanıt
    Okul böyle bir politikaya girdi doğru birkaç çalışan işten çıkarılmış ama bu bir duyum. Benim gözlemim ringler seyrekleşti bence şu haliyle gayet yeterli ama personellere otobüsler ücretli oldu öğrenciye aynı bilmeyen için bilkentten hemen her yere servis kalkıyor ve ücretsiz aynı şekilde şehirden bilkente de ve cuma cumartesi pazar içme günleri kısaca 1.30a kadar servis var. Ek olarak olmaz da diyelim gelmedi servis taksiye atlıyorsun okul parasını ödüyor.

• kkfl23 kullanıcısına yanıt
    Maalesef. Mezuna kalmak isterdim lys ye serumlu girmiştim de neyse mazi aklıma geldi yarı burslu okuyorum. Ya ek ücret sitesinde de yazar kitap paraları var matematik fizik kitabı almak zorunluydu içinde kod var toplam 300-350 tutmuştu makine için teknik resim araçları ve hesap makinesi 130 civarı gibi gibi bunun dışında 10-20 lirayı geçen masraf hatırlamıyorum. Gelirsen bi öğrenci kartını kaybetmemeye özen göster eskiden 5 liraydı şimdi 50 alıyorlar yuh böyle okula diyebilirsin ama bazıları dönemde 10 kart değişiyordu şımarık kitle vs vs. Yurda depozito ödüyorsun 100 lira sonra da keyfine bak mayonu falan almayı unutma :D

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.