Şimdi Ara

Bilkent Üniversitesi CTIS ( Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri ) Tanıtımı ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
21
Favori
45.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .PAINKILLER

Merhabalar, Anadolu Lisesi mezunuyum ben de CTIS yazacağım.Ctis bölümünün kampüsü merkez kampüsünden ne kadar uzak onu soracaktım.Bi de hazırlıktakilerle aynı binadaymış, doğru mu?Sağolun şimdiden.

yürüyerek 20dk da gidersin iki kampüs arasını ,(20dk da bir merkez-doğu arası ring var bir de )

Bölüm C binasınada , C binasının ilk iki katı hazırlık , 3-4. katlar ctis
  • quote:

Orijinalden alıntı: myzifir

quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: joshua00

sen gelirse şükret bence talep fazla

Hocam birde yurt durumu nasıldır.Ben İstanbul'dan gelicem isteyen herkes yurda girebiliyor mu yoksa kura filan mı çekiliyor?

mecbur 91. yurda atarlar galiba doğudaki tek 4 kişilik oda orada. bu arada puan boşa gitmez merak etme şöyle düşün tam burs 460 ki ben 150k ile yerleşememekten korkuyorum

Peki yurtta aynı bölümdeki öğrenciler bir yerde mi kalıyor yoksa bütün bölümler karışık mı?Yani mesela benim yanıma mühendislik okuyan biri gelebilir mi?

kendi arkadaşını seçebilirsin mesela kazanırsan beni seç :D

Bir odada ki herkes aynı sınıfta mı oluyor.Yani 1.sınıf öğrencisi ile 2.sınıf öğrencisinin aynı odada kalma ihtimali var mı?Sende mi Ctis düşünüyorsun :D

150 bin sıralama var gelme ihtimali az ama gelirse gideceğim %50 bursa

birisine sormuştum ilk sene aynı olur sonrasını bilemem dedi

Ygs1 puanın kaç?

• BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    334 hocam
  • quote:

334 hocam

Geçen sene Ctis 247 puan ile kapatmış bu sene ne kadar puan farkeder ki?
  • quote:

quote:

334 hocam

hiçbir şekilde kesin konuşamam hocam
  • quote:

quote:

quote:

334 hocam

Tercihi yaparken özel koşullar belirtilmiş ve yanında bazı sayılar verilmiş.Kitapçığın altında açıklamalar var fakat çok karışık.Hocam siz oraları okudunuz mu yoksa benim gibi es mi geçtiniz :D
  • quote:

quote:

quote:

quote:

334 hocam

Tercihi yaparken özel koşullar belirtilmiş ve yanında bazı sayılar verilmiş.Kitapçığın altında açıklamalar var fakat çok karışık.Hocam siz oraları okudunuz mu yoksa benim gibi es mi geçtiniz :D

okudum pek bişey yok fiyatı felan işteokudum pek bişey yok fiyatı felan işte

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

334 hocam

okudum pek bişey yok fiyatı felan işteokudum pek bişey yok fiyatı felan işte

Hocam ben ilk tercihe yazdım başka da bir şey yazmadım ya bu bölüm gelicek yada bir sene daha hazırlanıcam :D

• quote:

Orijinalden alıntı: .PAINKILLER

Merhabalar, Anadolu Lisesi mezunuyum ben de CTIS yazacağım.Ctis bölümünün kampüsü merkez kampüsünden ne kadar uzak onu soracaktım.Bi de hazırlıktakilerle aynı binadaymış, doğru mu?Sağolun şimdiden.

20 dakika falan degil bunu bil ;) hergun neredeyse yuruyen ben soyluyorum bunu
    yurume ile 5-8 dakika kestirme mevcut (mssf yani) arabayla 2.5 dakika :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangi2 -- 19 Temmuz 2014; 13:42:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cangi2 C kullanıcısına yanıt
    Yazdık bakalım tercihe neler olacak.Sağolun, gelirse teyit etmi$ olurum ben de
  • İlk tercihim %50 bursluydu kazanmışım beyler başka kazananlar var mı?
  • Ben de kazandım da nicke bak ya biletçilerle aynı bölümü okuyacaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cangi2

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

quote:

Orijinalden alıntı: Vesternon

Cangi2 Nickli arkadaşım

Lentisel nickli arkadaşın dediğine ''Mühendislik matematiği ve mantığı olmadan ancak öğrendiğini dillerde çalışır durursunuz.''
    Katılıyormusunuz?

Matematik ve mantık mühendisliğin temelidir. Bunları kavramadan mühendis olunmaz. Mühendislik fakültesinde laf olsun diye verilmiyor bu dersler. Yoksa dayarlar 4 sene boyunca c, java, net, perl derslerini öğretirler. Fakat mühendislik dediğimiz olay bu değil.

Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki yazılımcı ile mühendis farklı becerilere sahip kişidir. Mühendislik fakültesi size mantığı, düşünmeyi, algoritmayı öğretir. Zaten bunları kavramış, ingilizcesi iyi ve temel dilleri bilen bir mühendis ihtiyaç duyduğunda diğerlerini çok çabuk öğrenebilir. Yazılımcı ile arasındaki fark budur.

Ben ctis'e laf etmiyorum fakat mühendisin yaptığı her şeyi yapar, her mühendis aranan yere girebilir düşüncesinin yanlış olduğunu söylüyorum. Yoksa bu kadar adam saf mı da yıllarca matematikle boğuşuyor? Bu bahsettiklerim iyi üniversiteler için geçeli tabii. Yoksa bir tabela üniversitesinin bilg müh bitirirseniz bunları kazanamazsınız.

"Bilgisayar mühendisleri boşuna teorik dersler görüyor, biz direkt olaya giriyoruz" düşüncesi safsatadan ibarettir, ben bunu belirtmek istedim. Ygs ile alan bölümden mezun olup "mühendiisin her yaptığını yapıyoruz" diye gezmesinler, gülerler adama.

ekşi'den bu bölümde okuyan bir arkadaşın yorumuyla olayı özetleyeyim.
    "Kısaca bölümden çıkan adam gördüğüm kadarıyla pratik programlama bilgisi olan, küçük projeleri, küçük veritabanlarını ve staEndart web işlerini halledebilen, ucundan kıyısından rağor yazabilen adam oluyor.
    Onun dışında ciddi anlamda programcılığı düşünüyorsanız gitmeniz gereken fırınların klistesi boyunuzu aşıyor"

Burayı bitircem, roketsanda füze yazılımı yapçam diye beklemeyin yani. Fakat hedefleriniz daha orta düzey şeylerse sizin için faydalıdır tabii bu bölüm. Demek istediğim bu.

Öncelikle egolarınızı tatmin etmek için başka bir konuya cevap atmaya davet ediyorum sizi ,

* 1- Kim size diyor ki Bilkent CTIS 'de 4 sene boyunca C-Java-net-perl derslerini öğretiyorlar , Matematik dersi yok diye , Hayır nereden çıkarttınız uydurdunuz bilemiyorum ? Tamamen Gerçek Dışı.

* 2- Sen önce bir kendine gel bir silkilen , hiç ortalama pc mühendisliğinde okuyorsun diye burada ego tatmin etmeye kalkma , buradan mezun olanı 2 sene yazılımcılık okumuş adamla yan yana koyma yetkisi ne sende var ne de bir başkasında insanları yanıltmaktan başka bir şey yapmıyorsun .. Konu da yazıyor ki bu bölümde 3.sınıfta Bilgisayar Mühendisliği diploması alınıyor isteyene alma yolu zaten açık bir durumda ama burada okuyan öğrenciler senin o saydığın tüm matematik derslerini zaten alıyor ( seçmeli ) isteyen mühendislik diploması alıyor isteyen yüksek yapıyor isteyen direk çalışmaya başlıyor..

* 3- Sen zaten CTIS e laf edemezsin bir kere orada anlaşalım tamam mı dostum . Sana bu kadar net söylüyorum ki CTIS mezunu , mühendisin olduğu her yere girer hatta giremediği yerlere de girer . ( Sen yazılım mühendisliğini , inşaat ile karıştırdın galiba bu sektörde mühendissin değilsin diye birşey ASLA YOKTUR! mühendislik ilanına 2 yıllık ÖY mezunu bile başvurabilir.. Önemli Olan Sen Neredesindir.. Mesela sen neredesin dostum ? Mezun olduktan sonra 2 mizi bi yanyana getirsinler ikimizde Bilgisayar Mühendisliği için APPLE'a başvuralım kimi işe alırlar görelim (teori) . )

* 4- YGS ile almasının nedeni nedir araştırdın mı ? saçmalamayı bırakıp biraz araştırmanı öneririm , aynı bölüme kimi üniversiteler MF4 ile almaktadır ! ayrıca 2 sene içinde fakülte ye geçebileceğini ve MF4 ile alabileceğini söylemiş olayım buradan , YGS ile veya MF4 ile almasının hiç bir farkı yoktur!

* 5- Ekşi sözlükten yaptığın alıntı da tüm gerçekleri yansıttı dimi ? benim konuya referans olarak eklediğim yorumların veya aynı sözlükte yer alan çok iyi yorumlarının sen için bir önemi yok çünkü sen cımbızla seçtin birşeyleri zaten amaç bölümü kötülemek ama yanlış yol.

Lütfen sen o bölümü birince bende bu bölümü bitirince ikimiz ortak bir işe başvuralım aynı ilan üzerinden kimi alıyorlar bir görelim sonra da sonucu buraya koyalım ..

Benim bilgisayar mühendisliği ile alakam yok, tıp okuyorum. Sen şovunu meslek liselilere yap

• selam. bu sene 12.sınıf öğrencisiyim yani ygs/lys gireceğim. bu zamana kadar hep yazılım mühendisliği düşünmüştüm. ctis bölümünü yeni gördüm ve konuyu okudum kafama da yattı doğrusu. ama bi kaç sorum olucak;

1) dersleri tamamen ingilizce mi görüyoruz? ingilizcem ortalama durumda hazırlıkla beraber halledebilir miyim?
    2) tam burslu girmeyi düşünüyorum. burs kesilme olayları nasıl oluyor? bursum kesilirse ortada kalırım ödeyebilecek paramız yok
    3) php, c# vs. diller bilmeden bu bölümde okumaya çalışsak çok sıkıntı çeker miyiz? en azından birazcık temelimiz olmalı mı? yoksa 0'dan öğretiyorlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoşt -- 15 Ağustos 2014; 22:48:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoşt

selam. bu sene 12.sınıf öğrencisiyim yani ygs/lys gireceğim. bu zamana kadar hep yazılım mühendisliği düşünmüştüm. ctis bölümünü yeni gördüm ve konuyu okudum kafama da yattı doğrusu. ama bi kaç sorum olucak;

1) dersleri tamamen ingilizce mi görüyoruz? ingilizcem ortalama durumda hazırlıkla beraber halledebilir miyim?
    2) tam burslu girmeyi düşünüyorum. burs kesilme olayları nasıl oluyor? bursum kesilirse ortada kalırım ödeyebilecek paramız yok
    3) php, c# vs. diller bilmeden bu bölümde okumaya çalışsak çok sıkıntı çeker miyiz? en azından birazcık temelimiz olmalı mı? yoksa 0'dan öğretiyorlar mı?

Ben yeni kazandım bölümü duyduklarıma göre yazayım :

1) İngilizce evet tamamen bazı dersler hariç türkçe gibi.
    2) Bursun gitmez
    3) 0 dan başlarsın ben kazanan çok kişiyle görüştüm çoğu sıfır ben dahil. Sorun çekmezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muammer122

quote:

Orijinalden alıntı: hoşt

selam. bu sene 12.sınıf öğrencisiyim yani ygs/lys gireceğim. bu zamana kadar hep yazılım mühendisliği düşünmüştüm. ctis bölümünü yeni gördüm ve konuyu okudum kafama da yattı doğrusu. ama bi kaç sorum olucak;

Ben yeni kazandım bölümü duyduklarıma göre yazayım :

1) İngilizce evet tamamen bazı dersler hariç türkçe gibi.
    2) Bursun gitmez
    3) 0 dan başlarsın ben kazanan çok kişiyle görüştüm çoğu sıfır ben dahil. Sorun çekmezsin.

teşekkür ederim hayırlı olsun bölümün.
    bi sorum daha olucak bölüm hep ygs1den almış ben de sadece ygs kasmayı düşünüyorum bu sene. bölümün mf4'e dönme ihtimali var mıdır?

• olabilir tabiki, güvenme bu sisteme
  • Hocam bu bolumu bitirip elektrik-elektronik mühendisliği yada elektrik mühendisliği yüksek lisansı yapabiliyor muyuz acaba ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.