Şimdi Ara

Bilmediğin bir şehri gezmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konu kafama takılıyor ama hiçbir gezginde bu konuyla ilgili bir endişe görmedim. Bilmediğiniz bir şehri gezerken örneğin hangi otobüsle nereye gideceğinizi, başka yerlere gittikten sonra neyle geri döneceğinizi bulmak zor olmuyor mu? İnternetten mi bakıyorsunuz, çevredekilere mi soruyorsunuz nasıl oluyor bu iş?

• Kişiden kişiye değişir. Çoğu kişi gitmeden önce planlar yapar, gezilecek yerleri not eder, yerler hakkında bilgi edinir vs... Bazısı da daha spontane takılır. Ben de genellikle spontane takılanlardanım. Bir şehre indiğimde ilk önce bir turist bilgi merkezi bulurum bir harita alırım az vaktim varsa ordaki kişiye "şu kadar saatim var nerelere gidiyim" diye sorarım. Eğer zamanım yeterliyse haritadaki yerleri yürüyerek gezerim. O kadar şehir gezdim hemen hemen hepsinde gezilmesi gereken yerler birbirine yürüme mesafesinde Gittiğim yerde mümkün olduğunca toplu taşıma kullanmam. Biryere gidecekken toplu taşıma aracına binince göremediğim yerleri kayıp sayarım. Bence bilmediğin bir şehri gezmek o şehrin en ünlü en turistik mekanlarını gezmekle sınırlı kalmamalı. Santiago Bernabeu'ya giderken metroya mı binsem yoksa 8 km yürüsem mi diye düşündüm zamanım vardı ve ağır bir sırt çantasıyla yürüdüm. Normal turistlere göre sıradan bana göre çok güzel yollardan caddelerden geçtim. Çok güzel fotoğraflar çektim. İyiki de yürümüşüm dedim... Toplu taşıma kullanmak zorunda kaldığım durumlarda da ya birilerine sorarım ya da toplu taşıma haritasına bakıp yolumu bulurum.

• Hocam kaybolmak çok güzel Özellikle yabancı bir ülkede.

En sıkıştığım yerde cepten navigasyonu açıyorum, o da olmazsa bir taksiye binip ana meydana geri dönüyorum. Korkacak hiçbir şey yok.
  • Paris gibi bir şehirde kayboldunuzda bile, başınıza kötü şeyler gelebiliyor. Benim önerim bilmediğiniz bir şehirde, merkezi yerleri tercih edip, geze özellikle merkezi yerlerden ayrılmamaya özen gösterin.
  • avrupa şehirleri ist gibi çok karmaşık değil..en azından benim bulunduklarım oyleydi..

mesela almanya berlin gibi bir yerde kaybolmazsın adamların her şeyi düzenli..tourist infolardan aldığın haritalarda ayrıntılı bilgi oluyo zaten..
    olmadı otel hostel gibi yerler sana hangi tren otobüs hattını kullanacağını söylüyor..

Diğer bir seçenek akıllı telefonlardaki uygulamalar.. google maps ten konumunu ve gideceğin yeri işaretle sana hangi araçları isim numara hattını belirtiyo.
    tabii avrupadaki büyük şehirlerde rastladım.

yine uygulama olarak trip****or ın gezilecek yerleri haritalarda işaretlemesi neyin nerede olduğunu göstermesi çok büyük avantaj oluyo.

bunlar olmasa bile yoldan geçenlere sorunca yardımcı oluyolar.
  • merhaba
    son zamanlardaki yoruma açık güzel sorulardan birisini sormussunuz.
    Her ikisinide bir gezgin olarak yaşayan birisiyim. önerim kesinlikle ön hazırlık yapmak lehine. hazırlık yapmadan geziniz bence şansa kalmış bir durum. El yordamı ile bir şeyler görürsünüz fakat aynı şehre bir daha gitme şansı bulmak hele uzak bir yolsa hiçte kolay değil. bu yüzden hiç birşey yapmasanız bile Google'da "gideceğiniz yerin adını ve yanına yorum gezi " gibi kritik kelimeleri yazınca çok sayıda bilgiye ulaşmak mümkün.Türkler artık tüm dünyada at koşturuyor ve paylaşıyor aklımda kalan 2 olayı yazayım.
    birincisi 72 saatte Romayı anlatan bir blog okumuştum Türk bir arkadaş her şeyi o kadar güzek planlanmış ve anlatılmışki tereyağından kıl çeker gibi gezmiştim o dostumuz şunu yazmıştı "collesioma roma passla girmek isterseniz ayrı giriş var kuyruğu beklemeyin boşyere kayıp" görünler vardır her zaman hele yazın. dehşet kuyruk olur. elimizde roma pass bütün kuyruğu pas geçip kafadan girmek sınırlı zamanda bize enaz 1-2 saat kazandırmıştı. tarifsiz bir keyifti.
    Daha yeni bir örnek San Fransiscoya yolumuz düştü şehri yalayıp yuttuk ama aklımda muir wood milli parkına gitmek var. bunlar boyu 50 metreyi çapı 10metreyi bulan dev ağaçlar. fakat park şehrin yaklaşık 30km kadar dışında altımızda arabada yok.yerel önceden okuduğum Bir tur firmasının passı bizi oraya kadar götürebilir durumda olduğu için ekstra 75 yada 100 dolar ödemeden ön bilginin yardımı ile işimi klasik bir biletle hallettim. yada yine SF de herkez ünlü tranwaya para verirken siz kaynaktan okuduğunuz için bir sonraki duraktan bir yerel gibi sorunsuz para ödemeden binersiniz. çünkü zatan tranway turistlerden alınan para ile dönen bir sistemdir.bunun gibi.
    Bu işin bence en kötü yanı gitmeden herşey konusunda fikir sahibi olduğunuz için işin sürpriz boyutu azalıyor ama zaman ve kaynak kulanımı adına çok işe yarıyor. lonely planet, frommers eyewitness travel dk rough guide dil sorununuz yoksa referansların daha detayı olup size keyif verecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.