Şimdi Ara

//BİLMİN AÇIKLAYAMADIĞI 13 ŞEY\\ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: se[R]pentine

quote:

Orjinalden alıntı: ulukemal

quote:

2. sorunun cevabı bulundu.

evrende herşeyin bir tersi olduğu ileri sürülür. maddenin bile! araştırmacılar 20. yy da maddenin tersi anti maddeyi buldu. helyum elemetinin protonu (+) yüklü elektronu (-) yüklüdür. anti helyum atomunun ise protonu (-) elektronu (+) yüklüdür. anti madde-madde tepkimeleri inanılmaz bir enerji açığa çıkarır ve tepkimeye giren maddeleri yok eder. maddenin ve antisinin zamanları ters akar. yani maddenin ömrü 13:00-14:00 arası olduğunu düşünülürse. anti maddesinin ömrü 15:00-14:00 dır. dikkat ettiyseniz 15:00 dan 13:00 ı çıkarırsak 2 saatlik bir ömrü olur.

özet: uzay 14 milyar yılda oluştuysa, madde kısmı 14 milyar yıl, anti madde kısmı da 14 milyar yıl gittiğini düşünürsek, bağıl olarak uzayın bir ucundan diğer ucuna 28 milyar yıl olduğunu görebiliriz. bu da senin sorunun cevabı

edüt: alıntı deildir. kendim yazdım

hayır o zaman buda alıntı! bi kaynaktan yazmışsın yada dinleyip yazmışsın o zaman türkiyede yaşamaman lazım çünkü türkiyede böyle şeyler bulunmaz....

hayır alıntı deil. Allah akıl vermiş biz düşünelim die. bende düşündüm ve bunu yazdım. madde ve antimaddenin özelliklerinden yola çıkarak bu uzun metni yazdım. herkesi kendin gibi düşünme

direk dalmasan olmazdı... dubaide tatil yaptığını unutmuşum zaten dubaide tatil yapan biri bilmesi doğal nese uzatmasak iyi olcak

• TAMAMDA SİLKROAD BÖLÜMÜNDE NE İŞİ WAR s:
  • ilginç
  • quote:

evrende herşeyin bir tersi olduğu ileri sürülür. maddenin bile! araştırmacılar 20. yy da maddenin tersi anti maddeyi buldu. helyum elemetinin protonu (+) yüklü elektronu (-) yüklüdür. anti helyum atomunun ise protonu (-) elektronu (+) yüklüdür. anti madde-madde tepkimeleri inanılmaz bir enerji açığa çıkarır ve tepkimeye giren maddeleri yok eder. maddenin ve antisinin zamanları ters akar. yani maddenin ömrü 13:00-14:00 arası olduğunu düşünülürse. anti maddesinin ömrü 15:00-14:00 dır. dikkat ettiyseniz 15:00 dan 13:00 ı çıkarırsak 2 saatlik bir ömrü olur.

özet: uzay 14 milyar yılda oluştuysa, madde kısmı 14 milyar yıl, anti madde kısmı da 14 milyar yıl gittiğini düşünürsek, bağıl olarak uzayın bir ucundan diğer ucuna 28 milyar yıl olduğunu görebiliriz. bu da senin sorunun cevabı

eger bunları kendın yazdıysan sen buralarda harcanıyosunyawsende 2. enıshtayn(yazılısını bılmıom)vakaası goruom

• @ZooMBee geçen gün forumda bayıldığını okumuştum baban yazmıştı hatta sen hayata döndün mü
  • quote:

Orjinalden alıntı: lleevveenntt

quote:

eger bunları kendın yazdıysan sen buralarda harcanıyosunyawsende 2. enıshtayn(yazılısını bılmıom)vakaası goruom

işte Türkiye kaynaklarını iyi kullanamıo

@ulukemal

bunun tatille ne alakası var? önemli olan düşünmek ve bulmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hermés -- 22 Temmuz 2007; 16:05:05 >

• merak etmeyin yakında hepsini açıklayacağım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Inflictum

merak etmeyin yakında hepsini açıklayacağım

eyvah eyvah
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • bilime ve bilimdeki görüşleri çürüten bilimsel düşünceleri severim

1 . cevaplanamayan şey bence basit psikolojik

bu paylaşımın için tşk hepsini okudum ve de çok sevdim
  • 1. sorunun cevabı gayet net bi şekilde var: piskoloji
  • çok güzel bilgiler teşekürler
  • ilginç
    hmm... enteresan
  • Katoika birazdan ortamı güzelleştirir
  • Bilim daha okyanusta damlayı bile acıklamamıstır.
    Uzayda
    mılyarlarca galaksıden bahsedılıyor.
    daha kendı gunes sıstemımızde bıle bılmedıgımız bır cok sey var
    bence bılım daha emekleme asamasında bıle degıl
  • ilginç araştırmak lazım
  • güzel, sonra okuyacam..
  • Yeni bir tartışma başlatıyorum...

Neden 13 ?! Neden 12 değil , 14 değil de 13 ?

•  //BİLMİN AÇIKLAYAMADIĞI 13 ŞEY\\
  • quote:

Orijinalden alıntı: se[R]pentine

14 milyar yılda oluşması başka birşey 14 milyar ışık yılı büyüklüğünün olması başka birşey değilmi,senin varsayımın saçma geldi bana,28 milyar ışık yılı büyüklüğü hesaplanması bence imkansız o rakama güvenmiyorum,daha yeni bir teleskopla yeni bir galaksi keşfedildi,ne kadar uzağa bakabiliyorsak o kadar büyük diyoruz,şu anda bir evren büyüklüğü hesaplamalrı benim gözümde kuramsaldır,aya zor gidiyoruz insanlık olarak ama ne hikmetse uzayın boyutu hakkında tam rakam verebiliyoruz buda saçma geliyor bana.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.