Şimdi Ara

Binek araçlarda dizel işi bitmiştir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Dizel bassan bile yakmıyor. Benzinli araçta uzun yolda 6 6.5 ları görüyorum. Şehiriçlerini çıkartırsak 140 150 den aşağı gitmemeye çalışıyorum .Sakin kullanımda 5 litrelere kadar düşüyor ama 1200 km yol gittiğimden maalesef sakin gidemiyorum, yol bitmiyor çünkü. Dizel arabam olmadı ama arkadaşların araçlarına bindiğimde gerçekten gürültülü çalışıyor dizeller. Uzun yolda çekilir mi bilmiyorum, özellikle yüksek hızlarda.

• Konuyu açmadan önce keşke sahibindene girip bi baksaydın 2022 model ve dizel seçeneğiyle filtreleyip arama yap bakayım kaç tane dizel binek araç çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın 2012 model ilk sahibinden dizel bir araç alıyorum. Dizeli sevmeme rağmen benzinli modeliyle hemen hemen aynı fiyat olması ve bulunduğum bölge yokuş olunca bu tercihi yaptım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yav he he

niye insanlar surekli kendi dusuncelerini baskalarina empoze etmek istiyor cok ilginc bir psikoloji. tamam dogru sana gore bitmistir, almazsin kullanmazsin olur biter. ama bitmistir demekle bitmiyor, en az 30 sene daha da bitmeyecek.

• Oooo dizel bitti benzinle aynı yakıyor konusu, severiz  

• Funnerman33 F kullanıcısına yanıt

Araba yerine otomobil yazınca mı farklı oluyor? Diğer konu eski olsa, güncel olmasa yine tamam da daha yeni açılmış, aynı fikir ve içerikler, bu konu da lüzumsuz kopyası işte.

• dizel araç sahipleri mazot alırken istasyondaki fiyatlara bakmaktan korkuyor :)

adamlar bir türlü kabullenemiyor

mazot eskiden mantıklıydı şimdi mantıksız

bla bla yapmaya gerek yok hesap kitap ortada

benzin ile arasında 3 tl

gazda 13 tl fark ...her litrede 13 tl on üç tl ...

seçim yaklaştıgından zoraki 3 5 indiler seçim sonrası ne olur bilinmez ....

• deniz006 kullanıcısına yanıt

Seçim sonrası benzin lpg de burda kalmaz. Haşırt the blekbord yaparlar. Mazota giren sana banada girer çarşıda pazarda. Şuan girdiği gibi.

Sol şeritte benzinli arabaları pek göremiyoruz basıp gidenler hep dizeller. Benzinliler basmaya korkuyo. Acaba niyeee 

• dizel ünitenin 5 litre yaktığı yerde benzinli ünite 7 litre yakmaz. akrollerden daha komik oluyorsunuz. ben 48 küsür litre mazotla 145 sabitleyip izmir-istanbul ataşehir-izmir yapıp 150 küsür km izmir'de geziyorum sen ne yapıyorsun? gidin başka kapıya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.ksk -- 6 Şubat 2023; 2:10:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin olduğu müddetçe dizel varlığını sürdürecektir. Memleketi yöneten adamlar demiryollarına gereken önemi vermediği için aşırı tır taşımacılığına yani tır ile taşıma enflasyonuna sebep oldular. Haliyle dizele talebi patlattılar. Bir Mersin limanını adamlar iç anadolu ya bağlayamadı demiryolu ile, hoş, mersini Konya ovasına bağlayan karayoluda gerçi hala tek şerit. Karadeniz yaylalarına 8 şerit yol yapmaya devamkeeeeee.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 6 Şubat 2023; 3:12:39 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yeni otoban hız sınırları ile hiç de öyle değil. dizelle 150 ile gidiyorsun yine 5.5-6 yakıyor, küçük hacim turbo benzinli minimum 8-8.5 litre yakıyor o süratte.

büyükşehirlerde şehiriçi hız ortalama 20 km'nin altına düşünce benzinli 9-10'u görürken dizel yine 6-7 litre ile devam ediyor.

ayrıca rusya ucuz petrol vermeyi bıraksın benzin-dizel makası da eskisi gibi terse döner çünkü benzin sadece gelir düzeyi yüksek kesimin ulaşım giderine etki ederken, motorin toplumun her kesiminin hayatının her alanına yansıması olan, sübvanse edilmesi gereken bir yakıt...

sadece trafiğe girmeyen-uzunyolda 120yi geçmeyenler için benzinli daha mantıklı.

Arkadaşım sen nerede yaşıyorsun?

BENZİN: 21.07 TL/LT

DİZEL: 21.12 TL/LT

Aradaki 3 tl fark nerede gösterebilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

yeni otoban hız sınırları ile hiç de öyle değil. dizelle 150 ile gidiyorsun yine 5.5-6 yakıyor, küçük hacim turbo benzinli minimum 8-8.5 litre yakıyor o süratte.

büyükşehirlerde şehiriçi hız ortalama 20 km'nin altına düşünce benzinli 9-10'u görürken dizel yine 6-7 litre ile devam ediyor.

ayrıca rusya ucuz petrol vermeyi bıraksın benzin-dizel makası da eskisi gibi terse döner çünkü benzin sadece gelir düzeyi yüksek kesimin ulaşım giderine etki ederken, motorin toplumun her kesiminin hayatının her alanına yansıması olan, sübvanse edilmesi gereken bir yakıt...

sadece trafiğe girmeyen-uzunyolda 120yi geçmeyenler için benzinli daha mantıklı.

Benim aracım piyasada bilinen en fazla yakan benzinli otomobillerden astra j sedan 1.4t motor otobanda benzinlikte sıfırladım 45 km boyunca 176 km hız sabitleyici açık şekilde gittik 7,4 yaktı 180 km hızla 5 km kadar denedim anlık tüketim 8 ila 9 arasında gidip gelmişti işin özü aslında parasal olarak benzin, dizel aynı yakıyor uzun yolda... Şehiriçi dersen makas açılıyor dizel mantıklı oluyor. Şehiriçi de en ekonomik olanı lpgdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Fiyatların inmesi seçim ile alakalı değil brent petrol ile alakalı.

• boşverin onu hocam, anaokul matematiği ile hesap yapıyor, daha termal verimden vs. hicbirseyden haberi yok, şimdi sorsan "1 litre mazot ile 1 litre LPG aynı km yolu gider" der, yaw he he deyin geçin :)

dizelin çok net olarak 2 senaryoda ciddi tüketim avantajı var, biri şehiriçi yoğun trafikte diğeride tempolu ve uzun soluklu (150/160 ve üzeri) uzun yol sürüşlerinde. şimdi adam benzinli araçla uzun yolda 90-100km/h hız sabitleyici ile gidiyor dizelden yarım litre fazla yaktım diyor, zaten vites oranları yüksek artık 6 ileri-7 ileri vs gidiyor, ee be mübarek sen hiç devir çevirmeden 2000 devir altında gidersen yakmaz tabi, bi devir çevirip o yüksek devirde uzun süreli git bakalım o zaman makas nasıl hızla açılıyor benzinli araçlarda.

ha kimisi senelik 10bin km bile yapmıyordur dizelin sesine-titreşimine katlanamam der benzinli alır ama bu konfor durumu harici dizel motor daha verimli bir ünite.

@Calbor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 7 Şubat 2023; 2:31:51 >

• BekirARSLAN kullanıcısına yanıt

astra'larda gösterge eksik gösteriyor hocam, siz onu pompadan hesaplayın, ortalama değerde 1-1.5 litre arası sapma çıkıyor.

• Ne masraflıymış şu dizel!

Bi bitmediniz.

• Dark Territory kullanıcısına yanıt

LPG arzı dizel kadar değil dünyada.Lpg ye olan talep daha az bu yüzden fiyatı daha ucuz olacak.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.