Şimdi Ara

Binin yarısı dört yüz yirmeştir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • öle düşünürsek yaptığımız hiçbir şey kesin değilya şizofrensek yaptığımızı sanıyorsak
  • olaya müdahale ediyorum

öncelikle binin yarısı 425 değil, 500 dür
    sonra
    yelkovan akrebe hep yetişir. çünkü yelkovan akrepten daha hızlı hareket eder. ayrıca akrep ve yelkovan 12 saatte 11 kez biraraya gelir. 12 saat içerisnde akrep sadece 1 tur atmıştır. yelkovan ise 12 tur atar. yani akrep bir tur atana kadar, yelkovan onu 11 kez geçer.

kalem mevzusunda da,
    kalem yere 1m mesafede ise, yarısını gittikten sonra 50 cm kalır, sonra yarısını gittikten sonra 25 cm kalır. burada limit alırsak, kalemin ulaşacağı nokta yer olacaktır. belki anında yere ulaşamayacaktır ama; sonsuz mesafe katettikten sonra vardığı nokta yer olacaktır.

daha afyonum patlamadan, matematik sorusu çözüyorum.Allah ım ne olacak benim halim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: caneryolal

olaya müdahale ediyorum

sonra
    yelkovan akrebe hep yetişir. çünkü yelkovan akrepten daha hızlı hareket eder. ayrıca akrep ve yelkovan 12 saatte 11 kez biraraya gelir. 12 saat içerisnde akrep sadece 1 tur atmıştır. yelkovan ise 12 tur atar. yani akrep bir tur atana kadar, yelkovan onu 11 kez geçer.

kalem mevzusunda da,
    kalem yere 1m mesafede ise, yarısını gittikten sonra 50 cm kalır, sonra yarısını gittikten sonra 25 cm kalır. burada limit alırsak, kalemin ulaşacağı nokta yer olacaktır. belki anında yere ulaşamayacaktır ama; sonsuz mesafe katettikten sonra vardığı nokta yer olacaktır.

daha afyonum patlamadan, matematik sorusu çözüyorum.Allah ım ne olacak benim halim.

binin yarısı 4x125 dir oku bakalım bi bunu okuyamayanlar için (dört yüz yirmi beş )

• quote:

Orjinalden alıntı: Déaron
    binin yarısı 4x125 dir oku bakalım bi bunu okuyamayanlar için (dört yüz yirmi beş )

afyon patlamadı dediysek o kadar da değil.
    425 in 4x125 olduğunu anladık,zaten ona istinaden yorum yaptık

4x125 = dört kere yüzyirmibeş veya dört çarpı yüzyirmibeş diye okunur.
    dört,yüzyirmibeş diye okursanız bu 4,125 olur. yani dört virgül 125 olur.

bir örnek daha.
    300 ün yarısı üç ellidir sizin mantığınıza göre
    ama matematikte üç elli denince 3,50 akla gelir. 3x50 gelmez.

ayrıca dört,yüzyirmibeş dediğinizde buradaki dört, sayı değil sayı sıfatı olmuş oluyor. yani 4 elma, 4 hasan gibi. siz eğer 125lerin sayısının dört olduğunu belirtmek isterseniz buradaki 4 sayı sıfatı olur. sayı olmaz.
    bir sayının yarısı yine bir sayıdan oluşmalıdır. sayı sıfatı ve sayıdan oluşmaz.

sonunda afyonumu patlattınız

• afyon
  • quote:

Orjinalden alıntı: SoundOfSilence

1- Saatin 6 oldugunu dusun.. akrep 6 da, yelkovan 12 de.. yelkovan 6 ya geldiinde akrep biraz yok gitmis olcak.. yelkovan akrebin gittigi dier yere geldiinde akrep biraz daa gitmis olck.. İmkansız ama mantıklı..

Çok basit bir fizik mantığıyla bunu da halledeyim.

Akrep ve yelkovanın ucunda birer nokta belirliyelim, noktalar belli bir hızla düzgün doğrusal hareket yapıyor olurlar. Açısal hızları eşit olmasa bile akrep ve yelkovanın hızlarının mutlaka bir ortak katı olacaktır; o ortak kat kadar yol aldıklarında belirlediğimiz noktalar üstüste ve doğrusal olacaktır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Déaron

afyon patlamadı dediysek o kadar da değil.
    425 in 4x125 olduğunu anladık,zaten ona istinaden yorum yaptık

4x125 = dört kere yüzyirmibeş veya dört çarpı yüzyirmibeş diye okunur.
    dört,yüzyirmibeş diye okursanız bu 4,125 olur. yani dört virgül 125 olur.

bir örnek daha.
    300 ün yarısı üç ellidir sizin mantığınıza göre
    ama matematikte üç elli denince 3,50 akla gelir. 3x50 gelmez.

ayrıca dört,yüzyirmibeş dediğinizde buradaki dört, sayı değil sayı sıfatı olmuş oluyor. yani 4 elma, 4 hasan gibi. siz eğer 125lerin sayısının dört olduğunu belirtmek isterseniz buradaki 4 sayı sıfatı olur. sayı olmaz.
    bir sayının yarısı yine bir sayıdan oluşmalıdır. sayı sıfatı ve sayıdan oluşmaz.

sonunda afyonumu patlattınız

tamamya ne bağırıyosun

• quote:

olaya müdahale ediyorum

sonra

kalem mevzusunda da,

ilk dediğin 4 tane 125 anlamında dediler
    insan dakikaları(dercenin60ta birini) anlayamaz imkansızdı matematiksel olarak
    1 yeri boylucak sounda ona itirazım yok
    lise kaçsınsen(anasınıfı0,1mi)
    ben 12 yaşındayım dahaiyi çalışıyor aklım
    ıq testin kadın mat sorusu soruyordu 8 tanesi 0 saniyede(anında cevap) 1tane 1 sn 1tn 3snyede yaptım(sorular kolaydı)

• quote:

Orjinalden alıntı: Turkish Samurai

500 yaw

yanlışın var emin misin
  • yirmeştir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cango Mango

quote:

olaya müdahale ediyorum

sonra

kalem mevzusunda da,

ilk dediğin 4 tane 125 anlamında dediler
    insan dakikaları(dercenin60ta birini) anlayamaz imkansızdı matematiksel olarak
    1 yeri boylucak sounda ona itirazım yok
    lise kaçsınsen(anasınıfı0,1mi)
    ben 12 yaşındayım dahaiyi çalışıyor aklım
    ıq testin kadın mat sorusu soruyordu 8 tanesi 0 saniyede(anında cevap) 1tane 1 sn 1tn 3snyede yaptım(sorular kolaydı)

bana bak pokemon.biz sizin gibilerinden kurşun kalem yapıyoruz. yukarıda bir cümle kuramamışsın afra tafra yapıyorsun. git biraz muz yede kafan çalışsın. adamı kızdırma akşam akşam.

bu arada söyleyeyim. ytü matematik de okuyorum.

• quote:

bu arada söyleyeyim. ytü matematik de okuyorum.

ytü matematik
  • quote:

Orjinalden alıntı: novalgine_plus
    ytü matematik

• sağ yarısı mı sol yarısı mı?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.