Şimdi Ara

Binmek için Sıfır araba almak mantıksızlık (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
2
Favori
13.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ArdaTuranizmo

Bu devirde anlayan adam bile doğru düzgün temiz 2. el alamıyorken kandırılıyorken

Niye sıfır araba almak mantıksız olsun?

Parası olan alır zaten en kötü 2. el araba ile 40-50bin tl olmuşken içine sinmeye sinmeye o paraları vermek normal mi?
    2.elde şahısdan yada küçük galerilerden çok 3-5 fazla verip sattığı ürünün arkasında duran,garanti veren vs. büyük firmalardan alırsak böyle bir problem yaşamayacazda işte malum herkes alayım 2-3 fazlaya satarım vs. muhabbetine girdiği için bu şekilde durumlara düşüyoruz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kator

Hocam mantalite'de haklısın da kelimelerin ve anlatış şeklin yanlış Bu arada şu 2. el fiyatların dansa gidip fazla maliyetli olmayan "0" araba almak en doğru tercihtir.
    Bugüne kadar 3 tane sıfır araç aldık, son 2 tanesini hala kullanıyoruz. Biri 18 yaşında, diğeri 2 yaşında. Eski araba = sorun. Bu kadar net. 18 yıldır arabanın 2 katı bakım masrafı yaptım hala da arabayı sevdiğim için masraf yapıyorum ama bugün bir tarafını yaptırsam ertesi gün başka tarafı ömrünü tamamlıyor.

2 yaşındaki arabada sorun varmı? Yok. Arada ufak tefek çıkan problemleri içinde "Garanti" var. Yetkili servise uğruyorum tıkır tıkır sorunu hallediyorlar bitiyor gidiyor. Garantili araç sonuçta.

2 senede yenisine toplam 950 TL periyodik bakım masrafı yaptım, diğeri için 5-6 bini geçti son 2 senede sanırım

Ha ben keyfi olarak eski otomobilleri seviyorum ama bu eski araçların yürütme maliyetinin palamut gibi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Yeni araba = 0 sorun, eski araba = sonsuz sorun.

• GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Ford alırım VW alırım diyordun üzerine basa basa. O arabalar da dandik o zaman. Ne gibi bir teknolojisi olabilir ki 15 bin Euro'ya?
    Binmek için Sıfır araba almak mantıksızlık

Binmek için Sıfır araba almak mantıksızlık

Biraz kendini geliştir. Bütün dünyada 15 bin birim, Türkiye'de 120bin birim olmasının sebebi markalar değil. Paramızın 6-7 kat daha değersiz olması ve sebepsizce alınan astronomik vergiler. Dacia Türkiye'ye vergisiz 50 bin lira civarına geliyor. Satış fiyatı nerden baksan 1.5-2 katı.

Ayrıca söylediklerinle çok çelişiyorsun. Senin derdin alamadığın sıfır arabaları kötülemek. Ama dediğin şey 10 yıl krediyle Dacia mı alınır?. Dacia zaten piyasadaki en ucuz sıfır arabaları satıyor. Eli yüzü düzgün 2. El araba almaya kalksan en az sıfır Dacia parası veriyorsun. 10 yıl krediyle sıfır araba alınıyor da, aynı paraya 2. El araba almak istediğinde gökten zembille mi iniyor para? Yine aynı para.

• Eger param varsa ve alacagim arabanin o parayi hakettigini dusunuyorsam gider 0km alirim.Yoksa 2.el de baska modele yonelirim.

Yok direksiyon yok koltuk mevzusuna giren arkadaslar toplu tasima, avm, kalabalik cadde, restoran-cafe gibi alanlara da ayni ozeni gostersin.Ha gosteriyorsa zaten okb'dir diyecek birsey yok.Ama degilse maval okumaktan baska birsey degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: GODLİİKEE

Bu mesaj silindi.
    Yine kendinle çelişiyorsun. 10 yıl kredi çekip sıfır araba alacağıma ucuz 2. El alırım diyordun, şimdi yine malzeme kalitesine takmış durumdasın.

Neden şirket arabaları Clio oluyor hiç düşündün mü? Alırken ucuz, sorunsuz, az yakıyor, her ilde en az 1 bayisi ve servisi var, en önemlisi kaza anında içindekileri koruyor. Konfor da olmayıversin. Arabaların bu kadar pahalı olduğu günlerde ben arabadan başka bişey istemem. En boşunda bile Cruze control var. Yokuş kalkış desteği bile 2012 den beri en boşundan itibaren standart. Clioyu savunuyor gibi görünüyorum ama aslında ben aslında senin clioyu haksız olarak yerden yere vurmana tepkiliyim.

Köşeye sıkıştıkça başka konular açıyorsun, sıfır araba alınmaz onun yerine ucuz ikinci el alırım diyordun, sonra 2010 model e200 alıyorsun, bir sonraki mesajda 2000 model e200 e düşüyor, MTV diyorsun sanki ikinci el arabada vergi yokmuş gibi. Daha sonra sıfırla ikinci el aynı para deyince malzeme kalitesine saldırıyorsun.

Önce bir kendine bak ben ne istiyorum diye. Eğer 2. El alacaksan fikrini kendine sakla.

• GODLİİKEE kullanıcısına yanıt
    Bak yine konu değişti. Sandero nerden çıktı? Yine köşeye sıkışıp başka konuya atla.

• Neden bir “bilirkişi” çıkıp diğerlerinin ne yapması gerektiğine veya meyin mantıklı olduğunu izah etmeye çalışır ki ?

Para onun parası, hayat onun hayatı. Size ne ? İsteyen borca girer, kredi çeker, beğenmediğin marka ve model aracı alır. Kime ne ?

Bizim toplumumuzun hastalığı bu. Herkesten çok bilen, herkese akıl vereni böldür. Ayrıca bu insanlar herkesi kendisi gibi olmasını ister. Ancak realite bundan çok çok farklı.

Özetle :

Adam sıfır araba almak ister. Alır. Kime ne ?

Bonus : Ülkedeki alım gücüne ve alınan vergilere bir değinmek gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17Scorpion -- 22 Kasım 2019; 14:16:10 >
  • araç alacaksan en az 10 yıl bineceksin
    6 ayda bi araç değiştirenler yüzünden bu haldeyiz zaten
    hem sıfırlar pahalı hem ikinci eller
    üstelik ikinci elde satanların çoğu sahtekar

herkes ihtiyacı düzeyinde aldığı aracı uzun yıllar kullansa çoğu şey kendiliğinden düzelecek de
    işte nerdee bizde o kültür
  • Sıfır araba alamıyorsan anlaki Zeki olduğunu düşünen bir FAKİRSİN dir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de ikinci el araç almak saçma bana göre. Piyasada onlarca çakal var. Canını emanet ettiğin aracın sağlam olduğuna inanman lazım. Expertlerin bile anlamadığı derecede kaynak atan ya da hava yastığına bakmayan expertler var. Ya bildiğim aracı alırım ya da sıfır. Yani silsilesini bilmediğim araca binmiyorum. İki üç bin fazla veririm sağlam olanı alırım.

• Zaten istisnai haller haricinde ikinci el ya da sıfır farketmez iyi arabaya binmek yani 20-30 liralık bir arabadan fazlasına binmek mantıksız. Ama zevkli.

Zevk için de harcamayacaksak parayı kazanmanın hiç bir kıymeti de yok bence. Girelim bir yere ancak yemeğimizi verip karnımızı doyursunlar aynı şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok haklı bir yazı olmış hocam. Bana kalırsa sıfır araba üretilmemeli, ikinci el üretseler en azından kamyon dolusu vergiden kurtulmuş oluruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Binmek haricinde alınır mı ki ilginç

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.