Şimdi Ara

Biodizel Kullanımı Hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    HDi uyumludur benimki de aynı.
  • brezilyada kullanılan araçlar biodizele uygun olarak gönderiliyor.Bizim ülkedeki araçlarda biodizel kullanmayın diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

brezilyada kullanılan araçlar biodizele uygun olarak gönderiliyor.Bizim ülkedeki araçlarda biodizel kullanmayın diyor.

en karlı bizizde o yüzden. kendi araçlarımızı kendimiz biodizele uygun hale getirmeliyiz aslında.

pistonlara zarar verdiğini duymuştum mutlaka başka bir malzemeden yapılmış pistonlara zarar vermeyecektir.
  • bilemiyorum ama araçlarında benzinlilerde etanol dizellerdede biodizel gibi şeyler kullanıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbaskut

quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

brezilyada kullanılan araçlar biodizele uygun olarak gönderiliyor.Bizim ülkedeki araçlarda biodizel kullanmayın diyor.

en karlı bizizde o yüzden. kendi araçlarımızı kendimiz biodizele uygun hale getirmeliyiz aslında.

pistonlara zarar verdiğini duymuştum mutlaka başka bir malzemeden yapılmış pistonlara zarar vermeyecektir.

Şimdi durum şu, çözücü bir madde kurumu çözüyor. Bu da bazı noktalarda özellikle yakıt filtresinde birikime sebep oluyor, depodaki tortuları falan çözüyor. Esasında bileşen olarak mazottan daha az zarar verdiğini söylüyorlar motora yağlayıcı etkisinin fazla olmasından dolayı. Sadece viskozitesi biraz yüksek, soğuk yerde kullananlar depoya ısıtma sistemi döşüyor yurt dışında. Bu yüksek viskoziteden dolayı Common Rail teknolojili araçların enjektörlerini zorluyor. Onlara belli orana kadar karışım öneriyorlar araçların el kitabında bilmiyorum buraya gelenlerde yazıyorlar mı kitağçığa artık. Hatta sınıfları falan var karışım oranı sınıfları.. Kar kardır %20 bile karıştırsan litresinin maliyeti 50 kuruşa bile gelmiyor. Çok iyi işlersen ve viskoziteyi düşük tutarsan %100'e kadar yolu var bence her türlü gideri var

• Ben 2005 opell corsa commorail aracımda 2500 km dir amatörce ürattiğim bio dizelimi kullanıyorum ilgilenenlere duyurulur
  • Derin Mavi kullanıcısına yanıt
    Ben opel Corsa aracımda commorail yakıt sistemine sahip2500 km dir ürettiğim biodizeli kullanıyorum şimdilik sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: tefekkür

Ben opel Corsa aracımda commorail yakıt sistemine sahip2500 km dir ürettiğim biodizeli kullanıyorum şimdilik sorun yok

Cevap için teşekkürler...
  • arkadaşlar biodizel yapımından çıkan gliserin eldesini satın alıyorum.değerlendirmek isteyenler bana ulaşabilir.05323045571
  • konu geç olmuş ama yinede cevaplıyalım sormak istediklerini

öncelikle bio dizel üretmek maliyet açısından petrol dizelden daha pahalı atıkyağı bedavaya almazsan eğer. en ucuz yağ 3 tl 2 tl de arıtma %25 kayıp litresi 6 liraya gelir

atık yağın içinde herşey var önce yağ olarak ayrıştıracaksın + maliyet demek kadın çorabıyla süz olmuyor mikron ölçüde filitre etmen lazım kaliteli ürün için

asit düzeyini dengelemen gerekir ki bu işi yaptığını söyleyenler bilmezler bizim başımıza gelince öneini anladık mazda l200 pickup ta sorunsuzca kullandığımızı zannederken 6 ay sonra pompa elemanları eridi ve bikaçtane yakıt borusu değiştirmek zorunda kaldık

internette yapılanların hepsi doğrudur ister banyo termosifonunu çevir istersen 25-30 litrelik bidon kullan istersen netten tesis sipariş et hepside doğrudur ama her işlemin bir özelliği vardır birini eksik yada yanlış yapar iseniz başka bir ürün alırsınız

yıkamak şart yıkamazsan bellibir beklemeden sonra sabunun olur rafine yağ kullanırsan berrak atık yağ kullanırsan nekadar arıtırsan okadar berrak olur

abimin çiftliğinde üretip kullanıyoruz deneme yanılma yolu ile doğruyu yolu bulduk diyebilirim 25 litrelik bidonda günlük ihtiyacı kadar üretim yapıyor ve kullanıyor

metanol bulamadığı zaman ispirto kostik bulamadığı zaman lavabo açıcı kullanıyor asilitik eksik etmiyor başka soruların varsa sorabilirsin

• Yıkamadan sonra kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz görüşelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaanbaskut kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar bildizel konusunda birbirimizden faydanalım benden azbilene öğretmeye çok bilenden öğrenmeye hazırım cevap bekliyorum

• Cr aracımda 10000 km yaptım başka nasıl paylaşımlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: tefekkür

Yıkamadan sonra kurutma işlemini nasıl yapıyorsunuz görüşelim

bekletme yöntemi ile 3-4 gün bekleyince su altta biodizel yukarıda toplanıyor üstten vakumlu çektirmeyle bio dizeli çekiyor
  • çok bekletmelisinki en üst düzey kaliteyi yakalayasın fakat sabunlaşma denen olay sonucu pompayı bozabilirsiniz. ne kadar çok bekletirseniz o kadar iyi ve yaptığınız yakıtı normal mazota belli oranda yine karıştırmanız öneririm.
  • Şimdi arkadaşlar üstten vakumla çekiyor diyorsunuz ama biodizeliniz eğer prıl prıl değilde bulanıksa içinde halen su barındırıyor demektir çok beklemek gerekiyor on günbile sanki yeterli olmuyor buiş bu şekilde olmamalı üstelik ısıtınca berraklaşıyor ama soğuyunca tekrar bulamıyor ama tava gibi xerin olmayan bir kapta ısıtılınca tekrar bulanmıyor fakat buşekilde nekadarını kullanılır hale getirebilirsinizki buişin hızlı kolayı olmalı

• kaptan_winnitu kullanıcısına yanıt
    Kaptan kardeş burada yazması okuması uzun sürer telefonumu yazayımmı

• tefekkür T kullanıcısına yanıt
    Telefonum suya düşünce foruma girmemiştim şimdi gördüm yıkama işlemini fazla çalkalamadan yapıyoruz üsten vakumladıktan sonra kağıt filtreyle sürüyoruz kağıt filtre enson kalan su taneciklerini emiyor gerçi benim bilader yapıyor antalyada ben şuan tuzlu suyla çalışan hidrojen motoru projesi üstünde çalışıyorum telefonlara görüşebiliriz

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.