Şimdi Ara

BIOS' a giremiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bir ay önce HP Pavilion G6 bilgisayarıma format attım. (Linux Mint) Fakat çoğu programım Windows ile uyumlu olduğu için yeni lisans satın alıp ISO dosyasını indirdim. Fakat bilgisayar açılırken BIOS görünmüyor ve Linux açılıyordu. İlerleyen günlerde Linux'un GRUB unu güncelledim, ne yazık ki o da açılmıyordu. İşletim Sistemi Tessa 19.1. Sokaktaki bilgisayar servisi aradığım zaman sorun Linux'dan dolayı olduğunu söylediler bende sildim elle tüm dosyaları. (BOOT ve home dahil). Fakat o dqa işe yaramadı. Bazı forumlarda okuduğuma göre sorun donanım kaynaklı olabiliyormuş. Bende başladım içini açmaya. Hard Disk i çıkardım, RAM in slotlarını değiştirdim, BIOS pili gömülüydü yinede söktüm lehimledim, fabı temizledim ama olmadı. Fakat artık esc, F1, F2 vs. bastığımda biip sesi geliyor. Önceden hiç gelmiyordu. Sorunu nasıl çözebilirim?
    Özellikler
    4GB DDR3 RAM
    320 GB SATA Seagate
    İntel 3. Nesil i5 3210M 2.5 GHZ
    İntel HD 4000 Graphichs
    AMD 5700 HD

• Kimse yok mu bilen?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hızlı geçtiği için giremiyorsundur. Cihazın güç düğmesine bastığın an sürekli esc tuşuna bas çek bas çek. Menü gelecek. Orada F2 tuşuna basç Girebiliyor olmalısın
  • Easy bsd yükle pcye ordan biosu aktif edebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mila12 M kullanıcısına yanıt
    Çok denedim hocam onu olmadı nedense :/

• tesbihcekenhoroz kullanıcısına yanıt
    Bunu nasıl gerçekleştirebilirim?

• Easybcdyi indir kur add new entryden bios extenderdan install plop yapiyosun sonra yeniden başlatınca girişte easybcd biosuna giris yapabilirsin.

Teşeklür ederim yarın deneyeceğim.

Maalesef olmuyor, zaten Linuc açılmıyor :(

• Aga usb ye kur bi windows 7 starter hddyide komple sil ve NTFS ye formatla. Çözülür.

• AlpOsmanBicer A kullanıcısına yanıt
    HP Supportyoutube
    How to Restore the BIOS on HP Computers with a Key Press Combination | HP Computers | HP
    https://www.youtube.com/watch?v=qpiGUojtr3E

belkı bu işe yarar dene bır
  • f2 tusuna basılı tutun elinizi çekmeden power tusuna basın yada del tusuna basılı tutarak aynı işlemi yapın olmadı hard diskinizi cıkartıp baska bır yerde NTFS formatlayın oyle deneyın.

bu arada pili çıkarttıktan sonra power tusuna 30 sn fılan basılması lazım benım bıldıgım en son bu dedıgımı yaparsınız
    Hocam bu dediğinizi farklı bir bilgisayara HDD yi takıp deneyeceğim.

• cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Hocan 30sn tekniğini uyguladım, şimdi videoya bakıyorum olmadı HDD yi farklı yerde formatlayacağım.

• cuhuku C kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bunu fenemiştim r daha denedim işe yaramadı maalesef, sanırım hard disk in formatlanması gerekiyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.