Şimdi Ara

BİOS DEGİSTİRME (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
10.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • urunun ici acilmadan herhalde markasini ogrenmek zor olacak. Kusura bakmayin ama casper i beklemek zorundasiniz. Mesuliyet olayinda da neden dolayi siz mesulsunuz onu anlamadim? Amac disinda kullanmaksa bu notebook a zarar gelirse garanti disi birakacaklar demektir. Eger aldiginiz cok olmadiysa geri verip baska bir marka urun almayi deneyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManicdepressiveMan

quote:

Orijinalden alıntı: after1

quote:

Arkadaslar, yakin zamanda ekran kartimin (GT630M) dusuk sicakliklarda core hizini yavaslatmasina cozum bulma amacli baslik actim, herhangi bi cozum oneren olmadi., Tarzancam dahilinde yabanci kaynaklardan yaptigim arastirmalarda Notebook'larda ekran kartinin biosu anakarta bagli oldugunu, ve bu problemin bios update ile duzeltilebilecegini okudum. Lakin elimdeki bilgisayar Casper (CN_TKİ3632a) oldugundan, ve bu casper firmasi, ne satarken ne de sattiktan sonra musteriye cozum sunabilecek kapasitede bi firma olmadigindan, guncel ya da eski bi bios surumu bulamadim. Simdi gelelim Sizden yardim istedigim noktaya: Bu bilgisayara, ''ayni donanima sahip'' farkli bi markanin (acer,asus,lenovo vs) biosunu yukleyebilir miyim? Konu hakkinda bilgili olan arkadaslar lutfen yardim etsinler. İlginiz icin simdiden tesekkur ederim. Bu arada mevcut bios goruntusunu de yukleyeyim belki bizzat bu biosun ust veya alt modeli elinizde mevcuttur. Casper'in yapamadigi teknik destegi siz yaparsiniz:)

http://img476.yukle.tc/images/2209asd.png

BİOS DEGİSTİRME

BİOS DEGİSTİRME

Kardeş casper şirketi banada aynı lafı dedi yollamadı ben kendim yabancı sitelerden buldum bu siteyi her casper anakartın biosları var.sana yemin ederim clevonun kendi sitesindende istedim para istediler bu linki yolladım tabi ingilizce olarak çeviri yapıp yolluyom cvb bile vermediler.Buyur indir.

http://repo.palkeo.com/clevo-mirror/

Hocam bunlarin icinden hangi bios benim peki? Bu cok karisik. Hem ben anakartin clevo olup olmadigini bilmiyorum yardimci olursan sevinirim. Ha bi de sizde mi benim yasadigim problemin aynisini yasadiniz merak ettim.

bir kere casper diye bir marka yok bu verdiğim linkte casperın pegatroın seviyesinden tut heps var.bu casper lar hepside çakma nerde dndik anakartvar onları alıyolar foxcon anakartlarda exper bilgisayarların anakartlarıda aynıdır.

Anakart modelini everesette de göstermiyorsa kasayı açıp bakman lazım.emin ol o verdiğim linkte vardır.

Benim güncelleme amacım kamera,wireless gelip gidiyodu ondan.sorun düzeldi şimdilik.

• Casper diye bir marka olmadigini biliyorum da benim anakart hangisi onu bilmiyorum. bu lavuklar utanmadan anakart casper diye yazmislar cpu-z de. Gercek ismi de goremiyorum. Firmadan bios istedim 24 saattir bilgi islemden cevap bekliyoruz diyorlar. millet 24 saatte karstan istanbul'a kargo gonderiyor, bunlar iki paralik dosyayi bulupta gonderemediler. Mevcut Bios'u hatali, sitelerinde destek yok, biosunu windows ortaminda risksiz yukleyebilecegi bi tool programlari yok, utanmadan riski siz uzerinize alirsiniz biz sadece biosu gondeririz diyorlar onu da gonderemiyorlar. Ucuz diye aldik, simdi cope atma ihtimalim var. 200 lira fazla verin casper almayin arkadaslar!
  • casper elinde winflash tarzında windows üstünde çalışan bios uygulaması yok ki sana göndersinler
  • quote:

Orijinalden alıntı: attila_khan

casper elinde winflash tarzında windows üstünde çalışan bios uygulaması yok ki sana göndersinler

Oyle vizyonsuz, capsiz firmadan bios programi bekleyecek degilim zaten. saglam biosu gondersinler de ben dos ortaminda yuklerim.
  • quote:

Casper diye bir marka olmadigini biliyorum da benim anakart hangisi onu bilmiyorum. bu lavuklar utanmadan anakart casper diye yazmislar cpu-z de. Gercek ismi de goremiyorum. Firmadan bios istedim 24 saattir bilgi islemden cevap bekliyoruz diyorlar. millet 24 saatte karstan istanbul'a kargo gonderiyor, bunlar iki paralik dosyayi bulupta gonderemediler. Mevcut Bios'u hatali, sitelerinde destek yok, biosunu windows ortaminda risksiz yukleyebilecegi bi tool programlari yok, utanmadan riski siz uzerinize alirsiniz biz sadece biosu gondeririz diyorlar onu da gonderemiyorlar. Ucuz diye aldik, simdi cope atma ihtimalim var. 200 lira fazla verin casper almayin arkadaslar!

kardeş onu öyle işte bios dosyasından ayarladıkları için yazıyor böyle saçmalık olmaması lazım şikayetvar.com'a şikayet et.Ya da yakınında casper bayisi vrsa ver yapsınlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: attila_khan

casper elinde winflash tarzında windows üstünde çalışan bios uygulaması yok ki sana göndersinler

Oyle vizyonsuz, capsiz firmadan bios programi bekleyecek degilim zaten. saglam biosu gondersinler de ben dos ortaminda yuklerim.

heh işte bunu tamamen unut
  • Arkadaslar; Anakartim ECS Modeli MB55 Casper baska biosumuz yok diyor. buna bios bulabilecek arkadas acik adresinide yazsin bizzat gelip yemek ismarlayacam:)
  • Mb55 i nerde okudunuz. ben bir tane bile bilgi bulamadim bu board uzerine.
  • quote:

Arkadaslar; Anakartim ECS Modeli MB55 Casper baska biosumuz yok diyor. buna bios bulabilecek arkadas acik adresinide yazsin bizzat gelip yemek ismarlayacam:)

kardeş senin anakart ne casper ne clevo.ECS anakartvar sende

burdaki stede yazan programı indir

http://www.ecs.com.tw/extra/eblu/ ve güncelle orda how to use yazar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 11 Nisan 2013; 18:17:55 >
  • quote:

quote:

Arkadaslar; Anakartim ECS Modeli MB55 Casper baska biosumuz yok diyor. buna bios bulabilecek arkadas acik adresinide yazsin bizzat gelip yemek ismarlayacam:)

ECS mb55 diye bir board uretmemis. Yaptiginiz sey ile yanlis bir bios indirmenin arkadasa ne kadar zarar verebilecegini olcmuyorsunuz. ecs programini kur demeyi bir cok kisi biliyor bakin bakalim oyle bir board var mi internette...

• https://www.facebook.com/casperbilgisayar/posts/604256066270115?comment_id=6955289&offset=0&total_comments=18¬if_t=feed_comment_reply

Bu linkte seri numara vererek sordum onlar da seri no'dan bakip bu cevabi verdi. Casper ana bayii elimdeki bios disinda baska bi bios olmadigini soyledi. siteden de bulamadim Bu is cozulmeyecek gibi gozukuyor. İntel HD 4000 Daha performansli calisiyor BF3 te :D Ben donanimhaber ailesi icin bi ibret vesikasiyim arkadaslar. Bu kadar sacmaligi gorup halen casper aliyorsaniz artik kendiniz kasindiniz demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManicdepressiveMan -- 11 Nisan 2013; 18:52:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

quote:

ECS mb55 diye bir board uretmemis. Yaptiginiz sey ile yanlis bir bios indirmenin arkadasa ne kadar zarar verebilecegini olcmuyorsunuz. ecs programini kur demeyi bir cok kisi biliyor bakin bakalim oyle bir board var mi internette...

zaten öylebirşey yoksa o güncelleme yapmaz hata verir.istersen kendi anakartında dene

• sen birkere o modele makba anakar esc ise o program otomatik netten güncellicek ne karıştırıyon onbordu falan
  • quote:

https://www.facebook.com/casperbilgisayar/posts/604256066270115?comment_id=6955289&offset=0&total_comments=18¬if_t=feed_comment_reply

Bu linkte seri numara vererek sordum onlar da seri no'dan bakip bu cevabi verdi. Casper ana bayii elimdeki bios disinda baska bi bios olmadigini soyledi. siteden de bulamadim Bu is cozulmeyecek gibi gozukuyor. İntel HD 4000 Daha performansli calisiyor BF3 te :D Ben donanimhaber ailesi icin bi ibret vesikasiyim arkadaslar. Bu kadar sacmaligi gorup halen casper aliyorsaniz artik kendiniz kasindiniz demektir.

kardeş sen verdiğim linke baktınmı bakr birde sen bana anakartın fotoğrafını net bir şekilde çek yolla

http://www.ecs.com.tw/extra/eblu/ EBLU diye programindir netten otomatik güncelleme yapcak

• quote:

sen birkere o modele makba anakar esc ise o program otomatik netten güncellicek ne karıştırıyon onbordu falan

Yok Hocam exeter dogru diyor. Motherboard Not supported uyarisi veriyor. o da isime yaramadi.
  • quote:

quote:

sen birkere o modele makba anakar esc ise o program otomatik netten güncellicek ne karıştırıyon onbordu falan

Yok Hocam exeter dogru diyor. Motherboard Not supported uyarisi veriyor. o da isime yaramadi.

tamam işte demekki bu değil tamam doğru diyorda hiçbirşekilde uyuşma yoksa zaten güncelleme yapmaz hemen hata bilmem cart curt biz bilmiyoduk bu işleri.

sen bana evereset programında anakart'a tıkla orda yazan raporu birde anakartın kutusunda yazanları ve net bir şekilde fotoğrafını çekebilirsen yollayabilirmisin.
  • quote:

quote:

quote:

tamam işte demekki bu değil tamam doğru diyorda hiçbirşekilde uyuşma yoksa zaten güncelleme yapmaz hemen hata bilmem cart curt biz bilmiyoduk bu işleri.

sen bana evereset programında anakart'a tıkla orda yazan raporu birde anakartın kutusunda yazanları ve net bir şekilde fotoğrafını çekebilirsen yollayabilirmisin.

Tamam hocam icini acip fotograflarini cekeyim yukliyim. Garantisi yanarsa yansin. Casperin de garantisinin de bilgisayarinin da...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tamam hocam icini acip fotograflarini cekeyim yukliyim. Garantisi yanarsa yansin. Casperin de garantisinin de bilgisayarinin da...

eğer istanbuldaysan yolla garantisi varsa.yok değilse yollarsn fotoyu

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

quote:

zaten öylebirşey yoksa o güncelleme yapmaz hata verir.istersen kendi anakartında dene

Bu ürünün notebook oldugunun farkindasiniz degil mi kutu falan istemissinizde...

Everest yada aida ayni programlar arkadas daha once fotosunu koydu. Konuyu okumadan etmeden sadece yorum yapiyorsunuz arkadasta bilmedigi icin heyecanlaniyor birseyler yapmak istiyor ama ona zarar verdiginizin farkinda degilsiniz...

Bizlerde bir cok sey bilmemize ragmen bazi zaman susuyoruz. Soz gumusse sukut altindir diye bosuna demiyorlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.