Şimdi Ara

bios için yardım arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus p4p800s ana kartım var xp iletişim sistemi kullanıyorum nero ile bir boot cd si oluşturdum ama bilgisayarı dos adüşürüp cd yi göremiyorum burdaki amacım aslında ghost programını görmek başlangıç cd si ile açılan dos ta ne d: yi ne f: yi hiç bir komuta yanıt alamıyorum umarım açık yaza bilmişimdir lütfen yardım edin kafayı yiyecem

• abi hiç kasma yemiyo yani aslında sen onu boot edilebilir yapamıyosun bizde denemeiştik olmamıştı ama en sonunda bir sistem mühendisinden cd den boot eden ghost bulduk ta kurtulduk..oda anlatmıştı ama epey uzun ve karışık olduğu için hatırlamıyom..ama belki yapabilen arkadaş vardır ve buraya yazar bizde aydınlanırız...
  • Merhaba,

Boot cd'siyle sistemi yeniden başlattığında karşına win98 başlangıç menüsü geliyormu? Eğer geliyorsa CD-ROM destediği ile başlatı seçeceksin. Sistem dosta açılıp A:\ konumuna geldiğinde d: yazıp cd roma geçmeyi dene. Eğer dosya sistemin NTFS ise dosya C:\ yi göremeyebilirsin. Bu yüzden CD-ROM D:\ yerine C:\ olarak görünüz. Bence dosta c:\DIR komutunu dene içersideki dosyalar olması gerektiği gibimi yoksa CD deki dosyalarımı gösteriyor. CD deki dosyalar ise ghost'u çalıştırabilirsin.

Yada internette bootdisk diye arat bazı siteler başlangıç diski dosyalarını veriyor bunları disketlere kaydederek sistemini açabilirsin.

Geçmiş olsun.
  • @bito selam, arkadaşın cevabına verdiğin yanıttan şunu u anlıyorum, Asus un bu modelinde mi görmüyor Boot CD yi, yani bende Epox var ve Nerodan yaptıgım boot cd yi gayet güzel yediriyorum keza kuzende de aynı şekilde, ben ilk kez böyle bir problem duyuyorum çünkü
  • Levo arkadaşımıızn anlatmak istediği aslında şuydu (Kendisine ben yardımcı oldugumdan söylüyorum) Şimdi içinde Ghost un exe si olan bir boot cd yaptık, sonra arkadaş biostan bir şekilde ayarlayamadıgı halde dos ta A:/ ya düşebildi, ancak burda ne c: ne d: ne e: vs... hiçbirinde cd içerisindeki Ghost.exe yi göremedik, hep sanal sistem dosyalarını gördük, yani sorun burda o yüzden sistem cd si ile dosa düşebiliyoruz ama cd içerisini göremiyorum hep sanal dosyaları gösteriyor
  • hala bi cevab veren yok mu yaw arkadaşlar her seferinde format mı atacaz bilgisyara
  • İmzama tıkla ve siteye girdiğinde "Programlar" bölümüne tıkla. Orada "Boot CD" vsr onu imdir ve bir Nero ile yazdır. ( Nero imagesi.)
    İçinde bazı DOS yazılımları var. Kullanışlı olduğunu sandığım küçük ama etken yazılımlar var. Örneğin Bad sektör için "Low Level Format", Dos Antivirusu "F-Prot" ve daha birçok program var.

Şimdi sana lazım olacak olan Boot CD'yi yazdırdıktan sonra. BIOS ayarlarından CD-ROM'unu, Floppy ve HDD'den önce boot edecek şekilde ayarlayacak ve "F10" Tuşu ile kaydedip çıkacaksın. CD-ROM boot edecektir ve çıkan menüden "CD-ROM desteği ile başlat" seçeneğini seçerek devam edeceksin.
    Boot işlemi bitince karşına şöyle bir satır çıkacaktır.
    A:\> Buraya "M" yaz ve Enter yap, Maus çalışsın. Maus çalıştıktan sonra tekrar,
    A:\> Burayada "Ghost" yaz ve Enter yap Ghost çalışsın. Ondan sonraki işlemi kendin istediğin şekilde yaparsın. Eğer yardım almak istersen "Ana Sayfa"daki Ghost Yardım butonuna tıkla ve oradan nasıl yapacağını oku ve uygula..

CD'nin içindekileri görmek için;
    A:\>DIR yaz içindekiler gözükür.

NOT: A:\> çalışmazsa kendi CD-ROM'unun harfini yaz öyle devam et. İlk açıldığı zaman CD-ROM'un harfini zaten göreceksin.

• ya dostum ntfs yi zaten dostan göremezsinki istersen bak bi fdisk dene neler yaparsan yap görmez ama gören bi şey varmı bilmiyorum ... Çünkü Tasınabilir okuyu formatlarını her sey okur ..(NTFS-DOS)farketmez ama sabitleri biraz anlayacagın TŞK:::
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

Levo arkadaşımıızn anlatmak istediği aslında şuydu (Kendisine ben yardımcı oldugumdan söylüyorum) Şimdi içinde Ghost un exe si olan bir boot cd yaptık, sonra arkadaş biostan bir şekilde ayarlayamadıgı halde dos ta A:/ ya düşebildi, ancak burda ne c: ne d: ne e: vs... hiçbirinde cd içerisindeki Ghost.exe yi göremedik, hep sanal sistem dosyalarını gördük, yani sorun burda o yüzden sistem cd si ile dosa düşebiliyoruz ama cd içerisini göremiyorum hep sanal dosyaları gösteriyor

Aynı olay bende de oldu sididen başlatınca D: de benim yedekler olması gerekirken sistem dosyaları var. Flopi de A: da olması gerekirken B: de.

• arkadaşım zaten dos'ta ntfs disk'i göremezsin. o sebeble boşuna uğraşmışsın o kadar. norton ghost'u boşver. windows çalışırken bile ntfs disklerin imajını alabilen acronis true image adlı programı öneririm. çok kalite bir şey yahu. google da arat. tam sürümünü p2p programlarında bulabilirsin. mesela ares.
  • arkadaşım boşuna uğraşmışsın bence çünkü dosta ntfs disk'i göremezsin. Geçmiş olsun
  • Ben Norton Ghost kullanıyorum, Sistem cd si içine ghostu attım ve sistemi bu cd ile açtıktan sonra içinden ghostu çalıştırarak daha önce aldıgım imajı okutarak yazıyorum hiçbir sorun olmuyor o yüzden olmaz olmaz demeyin lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81
    Ben Norton Ghost kullanıyorum, Sistem cd si içine ghostu attım ve sistemi bu cd ile açtıktan sonra içinden ghostu çalıştırarak daha önce aldıgım imajı okutarak yazıyorum hiçbir sorun olmuyor o yüzden olmaz olmaz demeyin lütfen

Bilende konuşuyor bilmeyende birader.
    Boş ver salla gitsin....
    NTFS'yi, neden ghost görmüyormuş onu anlamadığım gibi anlamakta istemem.!
    Bende aynı sistem hem FAT32, hemde NTFS. Peki bu iş nasıl oluyor?
    Söylenecek çok şey var ama neyse....
  • yaw arkadaşlar ben bu işi beceremedim vaz geçtim walla ama yapacam sağol emre kardeşim ve sağol kitab gibi kardeşim bu işi yapacağım ama ne zaman
    Neyse herkese çok teşekkür ederim sağolun .....

saygılar......
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.