Bir zor soru da ben soracağım galiba. Bildiğiniz gibi, overclock denemeleri sırasında bazı anakartların BIOS'u zarar görüp, BIOS'un yeniden yazılması gerekebiliyor. Burada bu sorunla karşılaşan birkaç arkadaş olduğunu tahmin ediyorum. Tam olarak hangi değerlerle oynadığınızda bu sorun meydana geldi acaba? Çok yüksek FSB mi, vcore mu, nedir?
Şimdi ben Konya'da oturuyorum, anakartı İstanbul'da bir arkadaştan aldım, oc denemeleri sırasında ola ki BIOS'u uçurursam başım büyük dertte demektir.
Benim anakart: Epox 8RDA3G
büyük dertte deil bios yazan yerler var ve ya garanti ye verirsen en az 10 gün bekliosun onlar yazd1r1o.... ankara da yapt1raca1n bisiy olursa yard1mc1 olurum!!!!!!
Ya MSI da bios güncelleme var... Herhangi bir hataya karşı bir disk oluşturuyor elektrikler fln kesilirse diye... Bios gittiğinde o disketi takıp biosu tekrar yazabiliyorsun diye biliyorum... EPOX un sitesinde de böyle birşey olabilir
Benım nf7-s de bios uctu. en son 1.9v vermi$tim bartona hahaha ama onda cpu carpani ile falan oynayınca bi kere acio ve dioki resetleme bios ayarlarin hedeleniyor dio ben orda resetledim bir daha acilmadi. garantiye gonderim 2 gun icinde geri aldim. Eksenbilgisayardan almistim board u.
bende be6-II var biosta chipset bölümünde system bios cacheable biye bi secenek var bu sevenegi enable olarak kullandıgım zaman 150FSB ve ustu denemeler yaparken 2 kere bıos ucurdum.bu ayar kapalıyken vcore dahıl herturlu seyle oynamama ragmen ucmadı.belkıde bana denk geldı...
Hmm bu "system bios cacheable" olayı mantıklı geldi bana da. Disable tutmakta fayda var dediğin gibi.