Şimdi Ara

BIOS PİLİNİN BİTME SEBEPLERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bios'un pili bitmiş fakat neden bitmiş olduğunu öğrenmek istiyorum.Bilgisayarım bir buçuk yıllık...

• pc kapalı iken tamamen elektrikten keserseniz pili çabuk tüketir
  • Cevabınız için teşekkürler,yaklaşık 3 ay önceye kadar yapıyordum...Başka bir nedeni var mı?
  • pilin kalitesine göre değişir, biosda arıza olabilir gibi

ama 3 ay önce yaptığınıza göre sebebi belli fişten çekmek
  • Bilgisayar uzun süre fişte veya değil kapalı kalır ise şarj yolu ile çalışan pil,biter.
  • evet fişten çekmek pili bitirir birde pc eski ise pil zamanla bozulabiliyor ama dediğine göre seninkinin sebebi fişten çekmek
  •  BIOS PİLİNİN BİTME SEBEPLERİ

Bios pili CR2032 kodlu 3 Volt'luk standart bir pildir. Cadmium vs.. değildir yani kesinlikle şarj olmazlar. Lithium STD (standart) bir pildir. Bu pilin LCD digital bir saatte ömrü min. 5 yıldır. Bu bir bilgisayar anakartında da min. 3 yıl olarak belirtilmektedir. (Bkn. Anakart User Manual) Sizin anakartınızdaki pilinizin bitiş sebebi; pil kaynaklı veya anakart kaynaklı olabilir. Anakartınızda mikro amperler seviyesinde bir kaçak dahi bu duruma sebep olabilir.
    Anakartınız veya bilgisayarınız yeni olabilir, fakat anakartınızın veya pilinin stokla (rafta) bekleme süreleri bu sürelere ekleyerek net bir zaman hesabı yapılabilir. Bu durumda dahi bir problem olduğu konusunda net birşey söylemek mümkün olmaz. Yeni bir pil alındığınızda tekrar 1-1.5 yıl gibi bir kısa sürede biterse bile bu durumum sorumlusu anankarttır diyebilmek için test ve ölçümler yapılması gerekir.

• güzel açıklama bana bir bilgisayarcı şarjlı olduğunu söylemişti..
    şarjlıları da var mı yoksa tek tür tek voltaj standart pil tek kullanımlık mı?
  • Evet doğru diyorsun tek kullanımlık.
    quote:

Orjinalden alıntı: ata326

güzel açıklama bana bir bilgisayarcı şarjlı olduğunu söylemişti..
    şarjlıları da var mı yoksa tek tür tek voltaj standart pil tek kullanımlık mı?
  • http://www.batteryholders.org/CR2032.pdf

Lithium Manganese Dioxide Batterie 7 yıllık uzun bir ömüre sahiptir. Birçok olumlu ve iyi özellikleri yanında Not recyclable; kesinlikle şarj edilebilir bir model değildir.
  • Yorum yazan herkese teşekkür ediyorum...Yarın gidip yeni pil alacağım.
  • Saatçilerde bulabilirsin olurda bulamazsan diye dile getireyim dedim.
  • sürekli elektrikte olsa bile bilgisayar onunda bir ömrü var sonunda bitiyor..
  • benim pc de elektrik kesilmesinden sonra bitti gerci yadırgamadım eski idi zaten pc ondan saatciden yenisini aldım taktım
  • Cevap geç oldu ama,pil almadım,aynı pili yerinden çıkarıp taktım,çalışıyor.
  • nihat35nihat kullanıcısına yanıt

cevabın üzerinden baya bir geçmiş ama bence konu güncel... ana kart kaynaklı kaçaklar kaçak akım rolesini attırır mı?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.