Mrb arkadaşlar, Bende Amd 2500 var normalde 1,83 Ghz çalışıyoken taşımadan kaynaklanan bi sorun yüzünden tamire yolladım ve geldiğinde bi baktım ki 1,1 ghz'de çalışıyo. Biostan direkt 1,83 yapmaya çalışıyrum ama pc açılmıyor. ancak geri 1,1 yaparsam açılıyo. ne yapmam lazım acaba bu konuda bilgilendirirseniz beni çok sevinirim... şimdiden teşekkür ederim...
anakartın ne? eger işlemcinin notrmal hızı 1,8 se ve bu 1,1 de çalışıyo ise eger yanlış hatırlamıyosam sistem kendini makinanın yogunluguna göre ayarlıyor. yani sen makinaya yüklendikçe işlemci hızı artıcaktır... çok detaylı bilgim yok ama anakarttan bunu sabitlemen gerek....
işlemcinin çarpanlarını ayarlayarak çözemezseniz , bios update yaparak deneyin.
anakart başlığında bi şeyler yazdım. bi bakıver oraya. sanırım sorunun anakartın defult değerlerine dönmüş ve fsp olması gereken 166 da değil de 100 olmuş.
anakartımın markası ASUS a7v600-x. yani çok yüklenirsem anakartın hızı 1,1 i geçiyomu diyosun. tam anlayamadımda arkadaşım? bu arada yardımlarınız teşekkür ederim . uğraşmaya devam ediyorum yapabilmek için yardımlarınızı bekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: fatih53
anakartın ne? eger işlemcinin notrmal hızı 1,8 se ve bu 1,1 de çalışıyo ise eger yanlış hatırlamıyosam sistem kendini makinanın yogunluguna göre ayarlıyor. yani sen makinaya yüklendikçe işlemci hızı artıcaktır... çok detaylı bilgim yok ama anakarttan bunu sabitlemen gerek....
daha detaylı bilgi verecek arkadaşlar vardır..
biostan CPU clock frequence 167 olmasi gerekiyor onu ayarla pc acilacaktir. (CCF x 11)
CPU Frequency__ 11.0x CPU External Frequency (mhz) __ 100x33
ayarlar 1,1 ghz de iken bööle arkadaşlar. ordaki 33 yerine 11 olsa anlıyacamda 33 ne oluyo? 100'ü 166x33 yapınca açmıyo işte. hızı otomatik 1.83ghz yapıncada aynen böyle 166x33 oluyo ve açmıyo.
@serji ayrıca CPU clock frequency diye bi bölüm bulamadım arkadaşım , sanırım CPU external Frequency oluyo dediğin..
ne yapmam lazım acaba son çare update sanırım ama onu yapmadan halledemiyormuyum. çünkü anakart cd'sinden çıkan update programıyla bunu başaramadımda. anakartım ASUS A7V600-X
arkadasim cpu ext. freq. x cpu freq. yani 100x11=1100 sen birde 130 yapmayi dene gittikce artir nerede takiliyor buraya yaz.
112/33 e kadar gidebildi . ( kusra bakma geç cevap yazabildim çünkü biostan dediğin ayarlarla uğraşırken pc bozuldu. :) evet nasıl oldu anlamadım ama bozuldu format çektimde düzelttim ancak.) ayrıca ordaki 33 değeri ne oluyor. yani yanlış görmüş olamam, 11 değil kesinlikle.
quote:
Orjinalden alıntı: serji
arkadasim cpu ext. freq. x cpu freq. yani 100x11=1100 sen birde 130 yapmayi dene gittikce artir nerede takiliyor buraya yaz.
ya nasıl hallediceğim bunu. olmadı bios update nasıl oluyor asus için. biri ondan bahsedebilirmi acaba. yani resmi siteden driver'ı bulduktan sonra nasıl yükleyeceğim pc ye... yardım lütfen
aynı sorunu ben yaşıyorum. YARDIM .gigabyte 915 duo F 7 ana kartım var. P4 3.0 işlemcim artık 1.500mhz de çalışıyor. Resmini verdiğim anakartla gelen programla değerleri fsb çarpanı 200 yapıyorum Ram ıda 533 ama ne oluyorsa olmuyor yine 1500 mhz de çalışıyor.Arkadasın dediği gibi tahmin ediyorum benim pc de değerler 3.000mhz olunca açılmıyor.1.500mhz ye düşünce açılıyor.bunun içinde 1-2-4 kez aç kapa yapmam icap ediyor.(bir ara yine ana kartla gelen bios güncelleme programı ile güncelleme yapmıştım.eşş.lik işte)aca bios pilini çıkarsam sorun çözülürmü. yardımlarınızı bekliyorum.TEŞEKKÜRLER.http://img107.imageshack.us/img107/3313/resim0024ro0.png
dostum sanirim ratio 19'a fsbde 150 cikartmalisin bios pilini cikarman yalnizca biosu eski ayarlara dondurur.
SERJİ kardeş ratio 19 nedir nerededir bi açıklayabilirmisin.Cmos ayarları içindemi nasıl ulaşırız.ben bahsetteğim programla FSB ayarlarını yükseltiyorum ama yine aynı eski haline geliyor.yani P4 3000 mhz sabit kalmıyor ve 1500 mhz ye düşüyor.çarpan 100--frekans-1500mhz de kalıyor. tesekkürler.
yokmu yardım edecek biri arkadaslar.akıl verin.
biosu güncelle belki odandır ama overlock yapma garanti dışı
dostum BIOS tan CPU Frequence diye bisey olacak (her anakartta degisik) onu 150 ye ratio da 19 yada 18 cikar. sorun duzelmesi gerekir ayrica kullandigin prgda da gorebilirsin bu degerleri.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme