Şimdi Ara

BIOS'ta Sata Modunu Bulamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sata modunu AHCI'ye çevirmek istiyorum ama BIOS'ta bu seçeneği bulamadım. Nasıl halledebilirim?

Bilgisayar: Acer VN7-791G-78S8

• up
  • biosunda böyle bir ayar olmadığından olabilir
  • Zaten AHCI'dır. Eski bilgisayarlar IDE modunda. Ek olarak BIOS'un güncel değilse güncellemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

biosunda böyle bir ayar olmadığından olabilir

Yukarıda bir de "Advanced" sekmesi olması gerekiyor ama gizliymiş sanırım nasıl erişebilirim bilmiyorum. Bu ayarın windows üzerinden değiştirilmesi mümkün değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinqlethinq -- 7 Kasım 2016; 12:29:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihcan437

Zaten AHCI'dır. Eski bilgisayarlar IDE modunda. Ek olarak BIOS'un güncel değilse güncellemeni tavsiye ederim.

Zaten AHCI değil. SSD'min yazılımı öyle söylemiyor.

Bilgisayarı fabrika ayarlarına sıfırlayıp baktığımda AHCI modunda olduğunu söylüyordu. Ama fabrika ayarları Windows 8. Üzerine bir de Windows'un sitesinden indirip oluşturduğum Windows 10 iso dosyasının bulunduğu USB ile Windows 10'a yükseltince AHCI modundan çıkmış her nasılsa.

Ayrıca BIOS'un güncel olup olmadığını nasıl denetleyeceğimi, değilse en günceli nereden indirebilirim bilmiyorum. Acer'ın kendi sitesinde BIOS v1.10 var. Benimki v1.14. Hiç güncelleme yapmadım kendi kendine nasıl 1.14 olmuş onu da bilmiyorum. v1.10 indirip kurmayı denediğimde de açılan program seninki zaten daha yeni yükleme bunu deyip yüklenmeyi reddediyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.