Şimdi Ara

Bios Update Nasil yapilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaslar bios update etmemiz gerekiyor ama nasil olacagi hakkinda bir bilgimiz yok yardimci olursaniz memnun olurum.

Not: Ami bios.

• Bu konuda açılmış birçok topic var onlardan faydalanabilirsin. Eger başaramazsan yardımcı oluruz.
  • Ami Bios diyerek baslarsan yanlıslıkla baska bir bios indirirsen ve update edersen cpok basın agrır Anakart ın modeline göre anakart üreticisinin sitesinden indir.
  • Evet simdi aramadan buldum konulari ama benim update yapacagim biosla ilgili daha önce yapan varmi? Yoksa daha önceki konularda anlatilanlar bu bios icinde gecerlimi?
  • Boş bir disket al disket sürücüye tak sürücüyü sağ tıklayıp ms dos başlangıç disketi oluştur.www.epoxtr.com adresinden güncel bios dosyasını indir disketin içine at. bilgisayarı yeniden başlat karşına çıkan ilk ekranda alt + f2 kısayolunu kullan bios güncelleme ekranına geleceksin ordan sonrası install yapmak gibi. kendisi yükleyecek sonra bilgisayarı yeniden başlatacak biosda deişiklikler olduğunu belirten bir ekran açılacak del ile biosa girio ayarları deiştirmene gerek yok save and exit i seçip çıkış yapacaksın güncel biosun hayırlı olsun....

Yukarida anlatilan benim icinde gecerlimi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnis -- 12 Ocak 2005, 14:54:36 >
  • Bu yazdığın topic i ben cevaplamıştım bu bios güncellemesi Epox anakartlar için. Anakartının markasını yazarsan gerekeni söylerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Turgut

Ami Bios diyerek baslarsan yanlıslıkla baska bir bios indirirsen ve update edersen cpok basın agrır Anakart ın modeline göre anakart üreticisinin sitesinden indir.

Tamam onu hallettik dogru dosya elimizde ama pc'nin net baglatisi yok bilginiz olsun...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MSI kt6 delta v6590 sanirim bu olmasi lazim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arnis -- 12 Ocak 2005, 15:02:12 >
  • Internete Baglı olması gerekmez Dogru Bios olduguna eminsen güncelle.
  • quote:

Internete Baglı olması gerekmez Dogru Bios olduguna eminsen güncelle.

Dogru diyorsun ama bizde onu soruyoruz zaten
  • INTERNETE BAGLI OLMAN GEREKMEZ EGER ANAKARTININ DOGRU BIOSU INDIRDIYSEN GUNCELLIYECEKSIN NASIL GUNCELLICEGIN ANAKART URETICININ WEB SAYFASINDA YAZAR AWDFLASH VArdır Sİtesinde onu indirmen gerekiyor Birde bak bakalım Windows üzerinden güncelleme secenegi varsa seni ugrastırmaz.
  • Bir Baslangıc Disketi veya win98 cd si ile Boot et bilgisayarı bir disketede bu indirdigin bios u at
    Dosta iken sunu yaz
    A:
    awfl814b w6373nms.220 (örnektir) yazmaya baslaması lazım biosu
  • quote:

Bir Baslangıc Disketi veya win98 cd si ile Boot et bilgisayarı bir disketede bu indirdigin bios u at
    Dosta iken sunu yaz
    A:
    awfl814b w6373nms.220 (örnektir) yazmaya baslaması lazım biosu

Ok sagol, bunu bir deniyelim...
  • C:Öncelikle bu riskli bir işlemdir. Bios update sırasında oluşabilecek bir sorun anakartınızın epromundaki dataları bozabileceğinden böyle bir sorunla karşılaşmanız durumda sistem restart sonrası görüntü vermeyebilir. Bu nedenle bu işlem sırasında çok hassas davranmak gerekir. Öncelikle anakartınızın model ve revisyonunu anakart üzerinden öğrenmenız gerekir. Örneğin asus marka anakartınız varsawww.asus.com.tw adresinden anakartınızın bios update dosyası ile programlama için kullanılacak olan aflash.exe dosyalarını download ediniz. Bu dosyaları system formatı atılmış bir diskette kopyalayınız. ( Update dosyası sıkıştırılmış haldedir. Bu dosyayı açarak diskette kopyalamanız gerekir.) Sistemi bu disket ile boot ettirdikten sonra aflash.exe dosyasını çalıştırın. Gelen menüde update seceneğini seciniz. Burada sizden update dosyasının adını ve konumunu belirtmeniz istenecektir. Bu işlemi yaptıktan sonra sizden update işleminin yapılması için onay istenecektir. Onay verdikten sonra update işlemi bitecek ve size ?Flash bios successful? mesajı verilcektir. Bu mesajı gördükten sonra sistemi restart ederek Update işlemini gerçekleştirmiş olursunuz.

• Yardimlariniz icin tesekkürler arkadaslar...
  • ya peki bu aflash dosyasını nerden bulcaz ben baktım anakartın sitesine yok (ana kart MSI-KT4AV)
  • quote:

Orjinalden alıntı: seneryavas

ya peki bu aflash dosyasını nerden bulcaz ben baktım anakartın sitesine yok (ana kart MSI-KT4AV)

indirdigin bios dosyasının icine koyuyor msi hepsinde ismi awdflash olmayabilir. arkadasa örnegini verdigim awfl814b mesela.
  • arkadaşlar ilk önce sisteminize ait yani anakartınıza ve bios unuza ait update dosyayı anakart sitesinden indirmeniz gerekiyor.
    kullandığınız anakart ve model numarasını yazarsanız beraber bulabiliriz.
  • http://drivers.softpedia.com/get/BIOS-and-FIRMWARE/Msi/Msi-KT6V-Bios-32.shtml

gördüğüm kadarıyla msı kt6 anakart bu linki bir kontrol edermisin.
  • tmm flaf dosyası icindeymis...
    baslangıc disketiyye baslattım... sonra C: icinde bulunan bios update klasorune girip aflash.exe yi calıstırdım... update deyince file not exist dedi.sonra bir alt secenege gelip update dosyasının yerini belirttim tmm dedim.... ekran gene c: bolumune dustu ben de tırstım tamamen cıktım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.