Şimdi Ara

biostar ta780g m2+ Sorun - ide master-slave, ocz ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    biostar ta 780 m2+ 2x1 gb ocz 1066 amd 5200 aldım

biostar ı sorunsuz diye aldım.
    sorunlu çıktı (sanırım bu sorun 780g ye özgü)

1- benim parçalar eskiydi maxtor 80gb hdd ve philips dvdrw ide bağlantılı
    tek ide girişi var bir sorun olmaz dedim
    dvdrw takmadan önce makine zınk diye açılıyordu master olarak hdd var. slave ' e dvdrw takınca yaklaşık 1 dk beklior ide'leri tanıyor sonra hardware monitor (sıcaklık voltage falan) çıkıor orada da 30 sn bekleme yapıor sonra açılıyor. Bios tan "ide detect time out" var 35 yazıor yanında onu değiştiriorum 15- 20 yapıyorum (belki yanlış yapıyorum ama) sonra hiçbir ide yi tanımıor. (En son bios sürümü bu arada)

2- ocz 1066 ram var 2x1 makineyi ilk açtığımda "SPD Missing Byte 23 or 25" hatası verior press del sonra biosa giriyorum. araştırdım belli birçözüm bulamadım. (windows da CPU-z ile ramlar pc2-5300 gözüküyor ram hızlarıda 300mhz )bir siteden hataları kapat ibaresi varmış onu buldum onla aştım

şimdi çözümler için yardım
    1- ide to sata bağlantısı alsam dvdrw için işimigörür mü yoksa bios mu bekleyeyim yoksa garantiye mi yollayayım ne yapayım

2- bu ramlar uyumsuz herhalde anladım onu değerleri nasıl düzeltebilirim biostan hiç olmazsa 740 falan çalıştırsın zaten amd 5200 işlemci ile 800 normalde olmuyor. ama biostan olur diyenleri okumuştum timing voltaj falanmı yapmam lazım .SPD missing hatasını nasıl düzeltebilirm

Lütfen yardımlarınızı bekliyorum. (canım aşırı sıkıldı p4 2 den amd ye geçtik diye sevinirken hatalar beni ayar etti kıracam anakartı falan şimdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcbaron -- 16 Kasım 2008; 6:01:06 >

• Ramlerin hızını manuel olarak belirlemelisin. AMD 5200 ile 800Mhz olmuyor diyen yanlış biliyor. Bütün AM2 işlemciler DDR2 800Mhz destekler.

İlk önce Biosa girip fabrka ayarlarına dön.
    Ardından biostan ram hızlarını değiştir. Değiştir derken voltajlar ve zamanlamalar ile oynamadan sadece DDR2 hızını 800 e getir. (SPD missing hatası ram zamanlamalarıyla alakalı)
    Yine biostan, Ide Sata seçeneklerinde Native Ide konumuna getir.
    PC yi formatla ve tüm driverleri kur.

Ekleme: Biosun yeni sürümü varsa onu yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 16 Kasım 2008; 9:43:10 >
  • sağolasın delino formatlamasam olmaz değil mi?
    Daha dün formatladım da bios ekran kartı sürücüsü çakışması nedeniyle
  • ddr 2 800 gösterdim fakat yine aynı SPD hatası (CPU-Z da 385 e çıktı )
    sata ide ayraları : native ide de

fakat bir fayda olmadı yine çok geç açılıyor.

bvaşka neler yapabiliriz

BU arada format atmadım geç açıldığı için, son bios yüklü ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcbaron -- 16 Kasım 2008; 21:14:27 >
  • yok mu yardım eden
  • güncel :)
  • anakartın kullanma kılavuzunda 1066 mhz ramler 4 çekirdekli işlemcilerle beraber kullanılır yazıyor buna dikkat birde aynı ankarttan bende kullanıyorum x2 5000 işlemci ile ve ramlerim ocz 2x1 gb 800 mhz vista upgrade ve sorun yaşamıyorum sen bios tan ramleri 800 mhz ye ayarlayabilirsen sorun olmayacaktır birde son bios sürümünü güncellersen daha verim alabilirsin zira son bios versiyonunda ramlerde biraz uğraşılmış
  • Sorunun 2 çözümü var...
    1. si Rami değiştirmeniz (burada OCZ--aşağıdaki linkte açıklaması var)
    link
    2. si biostan boot durumunda hata olduğu zaman uyar (veya "F1'e için bekle") seçeneğini kapatmak.
    Örneğin: ASUS M3A32 board için;
    BIOS: Boot/Boot Settings Configuration/Wait for "F1" if Error/Disable

Aslında linktede anlaşılacağı üzere sorun herhangi bir performans kaybına veya bilgisayarın stabil çalışmamasına sebep olmuyor...
    Sadece ram üreticisinin (OCZ gibi) SPD gösterimi için 2 adet tablo sunması. 3. tablo 23/25. byteda yer aldığından 740 / 770 / 780 / 790 çipsetli anakart bioslarında 3. tablonun istenmesi düzeltilmediği sürece (veya daha kolayı ram firmasının 3. SPD tablosunu da gösterecek şekilde 23/25. byte'ı doldurması) bu sorun devam edecek gibi görünüyor...
    Tabi aynı marka da olsa @profotox arkadaşımızın ramlerinde olduğu gibi aynı hatayı farklı modellerde vermeyebilir. (Muhtemelen 23/25. byte doludur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neowho -- 15 Ocak 2009; 18:38:58 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.