Şimdi Ara

BIOSTAR vs ASUS vs MSI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BIOSTAR TA790GX 128M, AMD 790GX, DDR2, 2X PCIExp, Socket 940 AM2, CrossFireX

ASUS M3A78-T, AMD 790GX, DDR2, 3X PCIExp, Socket 940 AM2, CrossFireX

MSI DKA790GX PLATINUM, AMD 790GX, DDR2, 2X PCIExp, Socket 940 AM2

suanda kullandıgım anakartım MSI DKA790GX PLATINUM, AMD 790GX, DDR2, 2X PCIExp, Socket 940 AM2

(arkadaslar sizce bu 3 anakarttan sizce hangisi en iyisi suan anakartımı değiştirme şansım var sizce hangisi dogru bir seçim olur.)

Cpu: AMD Phenom 9550 AM2+ 2.2 GHz, AM2+, QUAD-CORE, BOX İşlemci

Anakart: MSI DKA790GX PLATINUM, AMD 790GX, DDR2, 2X PCIExp, Socket 940 AM2

EkranKartı: HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 650/2000

Ram: KINGSTON 4 GB (2048X2) DDR2 1066 Mhz RAM HYPERX

Psu: THERMALTAKE W0136 500W PSU

suanki sistemim bu tavsiye ettiginz anakartı yazarsanız sevinirim bu 3 anakarttan biri olmak sartıyla teşekkürler ilginiz için...

• 3 ü arasında bu ASUS M3A78-T
  •  BIOSTAR vs ASUS vs MSI

biostar ekonomik

BIOSTAR vs ASUS vs MSI

asus pahalı

BIOSTAR vs ASUS vs MSI

msi markasına o kadar para vermem ben

sonuç
    o.c yaparsan asus
    standart kullanırım dersen biostar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 15 Ocak 2009; 1:36:20 >

• @kkahrşman msi ya karşı çok ön yargılısın ben MSI ka790gx kullanıyorum benim x38650 2.3@3.00 ghz de burada arat ss lerim var
  • quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

@kkahrşman msi ya karşı çok ön yargılısın ben MSI ka790gx kullanıyorum benim x38650 2.3@3.00 ghz de burada arat ss lerim var

şahsen kullanmam sorun olduğunu yazıyorlar forumda arıza çıkartıyormuş ram seçimi gibi burada kingston ram kullanıpta bozuldu diyen görmedim o.c.z markası var hep sorun diye konu açıyorlar belkide güzeldir ama kullanacağımı sanmıyorum foxconn diye marka var bizim okul bilgisayarına takmışlar hergün mavi ekran reset sinek küçüktür ama mide bulandırır

• güncel
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: comanchee

@kkahrşman msi ya karşı çok ön yargılısın ben MSI ka790gx kullanıyorum benim x38650 2.3@3.00 ghz de burada arat ss lerim var

şahsen kullanmam sorun olduğunu yazıyorlar forumda arıza çıkartıyormuş ram seçimi gibi burada kingston ram kullanıpta bozuldu diyen görmedim o.c.z markası var hep sorun diye konu açıyorlar belkide güzeldir ama kullanacağımı sanmıyorum foxconn diye marka var bizim okul bilgisayarına takmışlar hergün mavi ekran reset sinek küçüktür ama mide bulandırır

3 adet msi kart kullandım sorun yaşamadım 2 adet asus kart kullandım birisi daha montjla arıza verdi bir taneside hep boot fail hatası veriyordu 1-2 reset den sonra sistem açılıyordu.Ama anakart ihtiyacım olsun ASUS kart beyeneyim hemen alırım amd platformlar için ASUS ya çok iyi yada çok kötü kart üretiyor nedense f/p kartlar pek çıkmıyor.MSI genelde f/p kartlara daha önem veriyor ayrıca pek ram seçeceğini sanmıyorum ben crucial ballistıx 2*1+2*512 667@1040 mhzde cl5 olarak 2.2v ile sorunsuz kullanıyorum.MSI en kullanıcı dostu kartlar üreten firmalardan biridi.Özellikle liveupdate ile 1-2 tık ile bios ve driver update yapabiliyorsunuz.Bu çok önemli ve pratik bir çözüm.

• güncel
  • eğer harici bir vga nız var ise naçizane tavsiyem msi dan yana ama onboard vga kullanacaksanız biostar 128 m side port bellekli ve onboard grafikle vasat bir performansı var
  • DFI Lanparty DK790FXB-M2RS

http://forum.donanimhaber.com/m_29006289/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechnicaL -- 19 Ocak 2009; 22:29:03 >
  • Şu dönemde MSI Anakartlarına hala önyargılı davranan insanlara şaşırıyorum.Dünyanın en büyük üreticisi, diğer anakart markaları piyasadan gün gelir silinir MSI silinmez.Sadece pazarlama tarafında eksiklikleri var onlarıda tamamlıyorlar. Sakın yanlış anlamayın Anakart tarafında diyorum.(Ekran kartı ve notebook tarafında her fikre saygım var)

Saygılarımla..
  • @xylocopa
    Dostum güncel yazıp durma cevaplar yeterli bence...

@K.Kahriman
    Arkadaşımız demiş para durumun müsaitse ASUS, yetişmiyorsa Biostar...

Yalnız bellek konusunda hiçbir firmanın geçmişi temiz değildir...
    ASUS olsun MSI olsun yada başka firma mutlaka bir seride bi yamuk çıkıyor...
    Biraz araştır kullananlar vardır mutlaka, ama Biostar düşünmeni tavsiye ederim...
  • Ben de bugüne kadar kullandığım BIOSTAR'lardan memnun kaldım açıkçası.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deepblue

Şu dönemde MSI Anakartlarına hala önyargılı davranan insanlara şaşırıyorum.Dünyanın en büyük üreticisi, diğer anakart markaları piyasadan gün gelir silinir MSI silinmez.Sadece pazarlama tarafında eksiklikleri var onlarıda tamamlıyorlar. Sakın yanlış anlamayın Anakart tarafında diyorum.(Ekran kartı ve notebook tarafında her fikre saygım var)

Saygılarımla..

Neye dayanarak söylediniz bunları?
  • Sen beni dinle MSI al Platinum sağlam kart. Ram seçme olayı için basit bir çözüm var. MSI'ın sitesinde test report bölümünde uyumlu ürünlerin listesi var, test edilmiş ürünler. Bu ürünleri alıyorsunuz. Hata anakart üreticisindemidir. Ram üreticileri hiç sorunlu ürün üretmezmi? Ferrari egzozunu Şahin egzozuyla değiştiremezsin. Sisteme uygun parçaları kullanacaksın. Bir sürü ödül almış.http://global.msi.com.tw/index.php?func=prodawards&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=&prod_no=1552#menu Kart dizaynıda güzel. KArt üzerine açma kapama düğmeleri koymuşlar. Tornavidayla pinleri birbirine değdirecem diye uğraşmıyorsun. kolay overclock yapabiliyorsun. bios ayarıyla falan uğraşmana gerek bile yok. Alırsan hayırlı olsun.

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=171&cat3_no=&prod_no=1552

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bezgin -- 21 Ocak 2009; 18:04:44 >

• Çünkü yıllardır OEM işinin içersindeyim, tüm anakart ve ekran kartı üreticileri ile birlikte yakından pazarı konuşuyor ve piyasayı,ne oluyor, neler olacak bunları tartışıyoruz, bu kişiler rakip markaların Türkiye müdürleri dostlarım (Asus, Gigabyte,) .Her markanın kendine göre öne çıkan albenileri ve kullanıcıya sunduğu avantajları var. Teknik konulara girmek istemem çünkü bu forumda bu konuda benden daha çok konuya vakıf üstadlar var. Ben sadece bu değerli markaların dünya ve türkiye pazarındaki durumu hakkındaki fikirlerimi paylaşmak isterim. Bunu söylerkende tecrübelerime ve nacizane yaptığım işe sığınıyorum (şu andaki görevimi siz değerli arkadaşlarımla pm de paylaşabilirim.). Bu gün bu markada yarın başka bir markada görev alabilirim ancak gerçekleri görmemiz gerekiyor. Şu anda pazarı domine eden sadece 3 marka var (Bunu söylerken dünyadaki ve tükiyedeki pazar paylarını baz alıyorum). Bu yüzden bu forumda kimse kimseyi ön yargıları ile etkilemeye çalışmasın. Gigabyte,Asus,MSI hepsi çok değerli markalar. (DFI,Foxconn,Biostar,ECS ve...unutmayalım) herkesin her markada tatsız anıları olmuştur ve olacaktırda, önemli olanda zaten üreticinin kullandığı teknolojisi ve ayırdığı ARGE bütçesi ile bunu minimize etmek için uğraşmasıdır. Ancak sizden ricam herhangi bir marka için (Gigabyte,asus,msi,ecs,biostar,foxconn ...) sakın alma!!pişman olursun!gibi terimler kullanmayın hiç etik değil. Almayı planlayan arkadaşlara düşündüğü anakart opsiyonları içersinde hangisinin şu artıları veya eksileri var diye yönlendirsin (Tabiki bu yönlendirmeyi ancak konuya vakıf bir kişi ise yapabilir)Yoksa sakın bu kartı alma şunu al veya pişman olursun sen bu kartı al diyip post kasan arkadaşları burada gördükçe çok üzülüyorum.Hepimiz çok iyi bilmeliyizki donanım haber çok değerli bir forum ve konu dışı bölümü hariç her açılan konuya verilen cevaplar bir bilgi,tecrübe ve doğru bir öğreti taşımalı.

Saygılarımla

quote:

Orjinalden alıntı: ama=neden

quote:

Orjinalden alıntı: deepblue

Şu dönemde MSI Anakartlarına hala önyargılı davranan insanlara şaşırıyorum.Dünyanın en büyük üreticisi, diğer anakart markaları piyasadan gün gelir silinir MSI silinmez.Sadece pazarlama tarafında eksiklikleri var onlarıda tamamlıyorlar. Sakın yanlış anlamayın Anakart tarafında diyorum.(Ekran kartı ve notebook tarafında her fikre saygım var)

Saygılarımla..

Neye dayanarak söylediniz bunları?

• @deepblue
    Tamamiyle sana hak veriyorum...
    Zaten o "şunu alma bunu al" diyen arkadaşlar problemi yaşamış ama çözümü bulamamış arkadaşlar oluyor genellikle...
    Ayrıca alma diyen arkadaşların olduğu kadar, al diyen arkdaşlarda oluyor (her ne kadar alıcının kafası karışsada)...
    Yani ortaya çıkan sonuç bu işler çok göreceli kavramlar, çözümü olmayan bir üretim hatası olmadıkça sorun yoktur...
    Saygılar...
  • Zaten bende bunu alma şunu alma! gibi sözlerle kimseyi etkilemeye çalışmıyorum. Sadece diğer markalar silinir MSI silinmez sözünde takıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 22 Ocak 2009; 17:14:07 >
  • Her teknolojik cihaz gibi , msi ında bazı ürünleri arıza yapabilir tabiki. Benim önceki msi 790 fx anakartım arıza yapmıştı ve garantiden yenisini yolladılar. Şuan gigabyte 790gx kullanmaktayım ve bu anakartında kendisine özgün kusurları var, en önemlisi de teknik olarak çözümü imkansız olan cold-boot sorunudur. Acc yi açtığınızda bilgisayar power tuşu ile açılmıyor, belli bir süre sonra reset tuşuna basmanız gereklidir.

Bence msi firmasınında çok başarılı kartları mevcut. Ancak Msi, gigabyte ın aksine dandik ürünlerde yapıp piyasaya çok ucuz fiyaattan verebiliyor. Eğerki msi sadece yüksek seri olan platinum serilerini piyasaya sürmüş olsaydı, şu an en kaliteli anakart üreticisi bile olabilirdi.

Markaya takılmamak gerek, özellikle ürüne ve modele bakmak lazım bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.