Şimdi Ara

bir ağ sorunum var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 30 pc lik bi int cafe işletiyorum.2 18 lik hup 1 adet 8 lik hup var..ip yapılandırmalarını manuel çalıştırıyorum.gerek pc adında gerekse ip inde bi çakışma söz konusu değil.ağdaki makinalar birbirlerini hızlı bir şekilde görüyor.ana makinamda müzik,film,klip vs gibi bölümlerim var.dolayısıyla diğer makinalar ana makinaya sürekli bağlantı durumundalar.müzik klip film için makinaların hepsinde kısayoll var tek tıklama ile girebiliyorlar anında.fakat diğer masalara kısayol olarak vermediğim müşterilerin dosyalarını ekleyebildikleri bölümlerim var oraya erişmek istenildiğinde ağdan ana makinaya bağlamaya çalıştığımızda yaklaşık 15 saniye kadar bi duraksama söz konusu daha sonra bağlanıyor.bu sadece ana makina için geçerli.diyelimki ben ana makinanın içerisinde bulunan ve masa üstümde kısayolu bulunmayan bir klasöre erişmek istiyorum bunu başlat-çalıştır-\\elmas\kayıt yazdığımda anında bağlanıyor ama bunu ben biliyorum müştyeriler bilmediğinden ağdan önce ana masaya daha sonra kayıt klasörüne erişmek istediklerinden dolayı baya geç işlem yapıyor.bu diyelimki kayıt klasöründeyiz bir geri diyip müzik klasörüne tıklayacağız o zamanda baya bi duruyor sonra bağlanıyor.daha önce böyle bir sorunum yoktu ben format yerine sorunu çözmek istiyorum o yüzden sizinle paylaştım......tüm bilgisayarlarda aynı işletim sistemi yüklü xp.configürasyon sorunu değil..ağ özelliklerimde nwlink microsoft ağları için dosya yazıcı paylaşımı yüklü ve diğerleri ...kav.avast.pccilin.mccafe.adaaware ile tarattım bişey çıkmadı.bu sorunu çözmemde bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

• sende müşterilerinin erişimi için açtıgın dosyayı da masaüstüne kısayol yapsan..anladıgım kadarıyla kısayolunu yapınca cabuk bağlanıyo.böyle bi dene.
  • evet kısayolunu yapınca çabuk bağlanıyor fakat bazı dosyalarıma masa üstü kısayol ile erişim izni vermek istemiyorum o yüzden ağbağlantılarımdan girilmesi gerekiyor...
  • Ethernetin hızını kontrol ettin mi 10 mbps' e düşmüş olmasın ?
  • Bu maalesef tüm XP ağlardaki bir bug. Sanırım bunun bir çözümü de yok, gerçi pahalı bir çözüm var ama herkese göre değil. Benim destek verdiğim bir internet cafe'de bu sorunu ve XP'nin aynı anda 10 Clientla bağlantı sınırlamasını aşmak için 200 GB'lik bir NAS (Network Attached Storare) kurduk. Bu XP Home Client'den ana makineye bağlantıdaki yavaşlığı çözdü. Ancak daha da pahalı ama kesin çözüm ana makinenin 2003 server olması. Maalesef sadece 30 client ve 1 server lisansı bile göz yaşartıcı miktarlarda. Sen en iyisi Client makinaların server'da neyi görmesini istiyorsan o klasörleri Ağ sürücüsü yap. Bunun için bilgisayarımdan Araçlar ve Ağ sürücüsüne bağlan komutunu kullanıyorsun. En azından makinalar startupta bağlantıları güncelleyeceğinden biraz daha hız elde edersin. Kolay gelsinnn...
  • blue

ethernette sorun yok hızı aynı...

galadduin

arkadaşım dediğin gibi kessin çözüm biraz ağır gelir bana..hala farkı bir çözüm arıyorum daha önce format lanınca geçmişti ama bu sefer kalıcı oldu..hayırlısı artık bir şekilde sorunu çözeceğiz..!! yardımlarınız için teşekkür ederim
  • 2 adet 18lik hub ve 1 adet 8 lik hub totalde 44 port yapıyor.30 pc yok mu cafende?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: terenova25

merhaba arkadaşlar 30 pc lik bi int cafe işletiyorum.2 18 lik hup 1 adet 8 lik hup var..ip yapılandırmalarını manuel çalıştırıyorum.gerek pc adında gerekse ip inde bi çakışma söz konusu değil.ağdaki makinalar birbirlerini hızlı bir şekilde görüyor.ana makinamda müzik,film,klip vs gibi bölümlerim var.dolayısıyla diğer makinalar ana makinaya sürekli bağlantı durumundalar.müzik klip film için makinaların hepsinde kısayoll var tek tıklama ile girebiliyorlar anında.fakat diğer masalara kısayol olarak vermediğim müşterilerin dosyalarını ekleyebildikleri bölümlerim var oraya erişmek istenildiğinde ağdan ana makinaya bağlamaya çalıştığımızda yaklaşık 15 saniye kadar bi duraksama söz konusu daha sonra bağlanıyor.bu sadece ana makina için geçerli.diyelimki ben ana makinanın içerisinde bulunan ve masa üstümde kısayolu bulunmayan bir klasöre erişmek istiyorum bunu başlat-çalıştır-\\elmas\kayıt yazdığımda anında bağlanıyor ama bunu ben biliyorum müştyeriler bilmediğinden ağdan önce ana masaya daha sonra kayıt klasörüne erişmek istediklerinden dolayı baya geç işlem yapıyor.bu diyelimki kayıt klasöründeyiz bir geri diyip müzik klasörüne tıklayacağız o zamanda baya bi duruyor sonra bağlanıyor.daha önce böyle bir sorunum yoktu ben format yerine sorunu çözmek istiyorum o yüzden sizinle paylaştım......tüm bilgisayarlarda aynı işletim sistemi yüklü xp.configürasyon sorunu değil..ağ özelliklerimde nwlink microsoft ağları için dosya yazıcı paylaşımı yüklü ve diğerleri ...kav.avast.pccilin.mccafe.adaaware ile tarattım bişey çıkmadı.bu sorunu çözmemde bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

hocam kısayol atarken direk kısayol diğilde bilgisayarım ikonunu sağ tıklayıp ağ sğrğcğsğne bağlan seçeneğini tılatıp ordaan geçerli dizini gösterip tamam ı tıklatırsanız pc ler her açılışında otomatik bağlantı yapabiliyoo. bu işlemler sonucunda bilgisayarımı tıklattıktan sonra açılan sayfada en altta ağ sürücüleri adlı bir grup oluşacaktır onları sağ tıklayıp kısayoş oluştur diyelim(kısayol burada oluşturulamıyor masaüstün de oluşturulsun mu seçeneğine evet diyin)masaütüne inen kısayola ise filmler yada kayıt alanı yada mp3 ler tarzı isimlendirin sonrasında bunları sağ tıklayıp özellikler sekmesinden simge değiştir buyonu ile simgeler kullanabilirsiniz ne olabilir mp3 için hoporlor simgesi filmler için video kamera ikonu bu gibi olaylar masaütsünü şık gösterip müşteriye kullanma zevki sunucaktır ufak ama etkili bir çözüm şimdiden kolay gelsin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.