Şimdi Ara

bir astronotun uzayda kendisini ağırlıksız hissetmesi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dünyanın yörüngesinde dairesel hareket eden bir astronot ağırlıksız olduğunu hissediyorsa ona etki eden tüm gerçek kuvvetlerin toplamı sıfırdır. bu önermeyle ilgili olarak ne söylenebilir?

cevap: yanlış

yanlış olmasının nedeni düzgün dairesel hareket nedeniyle oluşan merkezcil ivme ve kuvvet midir? açıklayabilecek var mı?

• yanlış yere gelmişsin kardeş sen

beyler kız bana tekmeyi bastı napmalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

yanlış yere gelmişsin kardeş sen

Onu yörüngeye yerleștirip düzgün dairesel hareket uygulayın hocam uydu gibi dönsün dursun yörüngede
    @HoldenC hocam cisimler yörüngede sabit hızla hareket etmiyorlar mıydı? Aydınlatırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sefil_Arbaletçi -- 16 Mart 2017; 17:41:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

quote:

Orijinalden alıntı: Turin Turambar.

yanlış yere gelmişsin kardeş sen

Onu yörüngeye yerle?tirip düzgün dairesel hareket uygulayın hocam uydu gibi dönsün dursun yörüngede
    @HoldenC hocam cisimler yörüngede sabit hızla hareket etmiyorlar mıydı? Aydınlatırsanız sevinirim.

sabit hızla hareket ediyorlar fakat merkezcil ivme hızın yönünün sürekli olarak değişmesinden kaynaklanıyor. sabit hızla hareket etse bile bir ivme söz konusu. yani ben bu sorunun cevabını bu şekilde açıklığa kavusturabildim. başka fikri olabilir varsa duymayı çok isterim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yörünge işi kandırmaca.
    kendi hareketini vermeyen veya başka bir şeyden destek almayan bir cismin dünya çevresinde düzgün dairesel hareket yapabilmesi saçmalıktır.
    küre bir cismin çekim kuvveti olması, aynı zamanda dönmesi çekmekte olduğu şeyi de döndüreceği anlanımna gelmez.merkezkaç falan uydurma şeyler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.