Bildirim
Bir bakın
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Orjinal server paralı ama Türkiyede bedavaya oynayabileceğin bir çok server var. Oyunu Başlangıç rehberinden indirebilir, bölümümüzde ki server tanıtımlarından server seçip istediğine başlıyabilirsin. -
quote:
Orjinalden alıntı: Danilo Thann
Orjinal server paralı ama Türkiyede bedavaya oynayabileceğin bir çok server var. Oyunu Başlangıç rehberinden indirebilir, bölümümüzde ki server tanıtımlarından server seçip istediğine başlıyabilirsin.
Peki Mondain Legacy ve Age of Shadow'u yüklemek yeterlimi bunun için ? Ve yeni başlayan birine ilk tavsiyeleriniz neler? -
İkisini birden yüklemenize gerek yok siz sadece Mondain Legacyi indirip kurun yeter. Yeni başlayan birinin Ultima dünyasına alışması biraz zor olabilir biraz sabırlı olun. Ultima level kasılan oyunlara benzemez, oyunda birçok meslek vardır hangisini seçeceğiniz tamamen sizin zevkinize bağlı. İster marangoz olun insanların evlerini döşeyip para kazanın ister balıkçı olun gemiyle denize açılıp balık yakalayın satın ister savaşçı olup katillerle savaşın ister büyücü olup ejderha ya da iblis avına çıkın ister hayvan terbiyecisi olup vahşi binekleri evcileştirin. Kısacası nasıl bir hayat yaşamak isterseniz onu yaşayın.
Oyunda bulunan yeteneklerin tam listesi;
Alchemy
Anatomy
Animal Lore
Animal Taming
Archery
Arms Lore
Begging
Blacksmithy
Bowcraft/Fletching
Bushido
Camping
Carpentry
Cartography
Chivalry
Cooking
Detecting Hidden
Discordance
Evaluating Intelligence
Fencing
Fishing
Focus
Forensic Evaluation
Healing
Herding
Hiding
Lockpicking
Lumberjacking
Mace Fighting
Magery
Meditation
Mining
Musicianship
Necromancy
Ninjitsu
Parrying
Peacemaking
Poisoning
Provocation
Remove Trap
Resisting Spells
Snooping
Spellweaving
Spirit Speak
Stealing
Stealth
Swordsmanship
Tactics
Tailoring
Taste Identification
Tinkering
Tracking
Veterinary
Wrestling
Şimdi server seçimine gelelim. Ultima onlineda iki adet emulatör vardır; Sphere ve RunUo iki emuletöründe kendisine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Ben Sphere emulatörünü tercih ediyorum istersen sende önce Sphereden başla oyunu biraz öğrenince RunUo yu dene zevk almazsan Sphere serverlara geri dön. Bölümümüzde server tanıtımlarına bakarak ve yorumları okuyarak başlayacağın serveri seçebilirsin. Eğer daha fazla servera bakmak istiyorsanhttp://www.ultima-strike.com/sunucular/ adresine bakabilirsin.
Server türlerini yazayım unutmadan.
1-) Role Play(Rp) serverları: Maalesef ülkemizde çok nadir bulunan server çeşididir. Yetenek geliştirmek için çok emek harcamak gerekir ama bunun her anına değer. Bir Rp serverinde 'Naber lan' gibi ifadeler göremezsin daha çok 'İyi günler beyim, Nasılsınız Lordum?' tarzı diyaloglar görürsün. Bu serverlara herkes ayak uyduramaz bunun için biraz ruh gerekir.
2-) Power Play(PP) serverları: En yaygın server türüdür. Yetenek geliştirmesi kolaydır. Bu serverlarda güç ve para herşey demektir. İnsanlar Rp serverlarında ki gibi kibar değildir. (İstisnalar var) Günümüz PP serverlarında sonradan tanıştığın birine güvenmem çok zordur. Kısacası bu serverlarda ya bir aile veya guilde giriceksin ya da yalnız takılacaksın.
3-)Player versus Player (Pvp) serverları: Yaygın olan bir server türüdür. Genellikle tüm yeteneklerin full olarak başlarsın.(Bazılarında sadece 7-8 yeteneğin full olur.) Bu serverlarda sadece duello yapıp ünvan kazanmaya bakarsın. Yeni başlayanlara kesinlikle önermem. Oyundan soğutabilir.
-
Teşekkürler Danilo Thann, dediklerine göre Ultima güzel bir oyuna benziyor. Zaten Ultima'nın rol yapma kısmı ilgimi çekiyor, keşke Role Play serverlar daha fazla olsaymış. Sanırım Power Play serverlarda başlamam gerekcek ilk olarak. Mondain Legacy inmek üzere, Age of Shadow kurmuyorum madem öyle diyorsun. Zor da olsa inşallah alışırım Ultima'ya.. Senelerce Knight Online ve Silkroad ile vakit kaybettim çünkü..
Edit : Önerdiğiniz bir meslek varmı?
Edit 2 : Stat yapılandırması olarak Str,Mana vs. bunları neye göre ve nasıl vermeliyiz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 2 Mayıs 2009; 20:26:13 > -
Meslek seçimi senin zevkine kalmış ama başlangıç için Büyücü, Savaşçı gibi mesleklerle oyunu daha rahat öğrenirsin bence.
Stat konusu için sana temel statları yazayımda daha sonra istersen statları kendine göre ayarlarsın. Bu arada sphere serverlarda %99 statlar toplamı 225 tir.
Büyücü için;
Str 100
Int 100
Dex 25
Savaşçı için;
Str 100
Int 25
Dex 100
Warlock(Hem büyücü hem savaşçı) statlarını herkes kendi rahat ettiği biçimde yapar.
Statları ayarlamak için şu bilgiler işine yarar
Str senin Canındır
Int Manadır
Dex Vuruş gücü, ağırlık taşıma ve yorulma gibi kavramları kapsar.
Diğer meslekler için statları oyunu çözdükten sonra kendin ayarlıyabilirsin -
quote:
Orjinalden alıntı: Danilo Thann
Meslek seçimi senin zevkine kalmış ama başlangıç için Büyücü, Savaşçı gibi mesleklerle oyunu daha rahat öğrenirsin bence.
Ayrıca oyunu indirdim şuan patch çekiyor, Türk serverlarına girebilmem için şart dimi yüklemem patchi? Ayrıca indirdiğim server clientini özel olarak atıcağım bir yer falan var mı? Çok soru sordum ama hiçbir bilgim olmayınca oyun hakkında işte.. -
Türk serverlarına girmen için full patch yapman gerekli değil. İndirdiğin server clientini Ultima Online'ı yüklediğin dizine(örnek: C:\Program Files\Ultima Online) kurman gerekir. Soru sorucaksınız tabi daha yenisiniz. Sorularınızı cevaplamak görevim. -
Anladım, teşekkür ederim.. -
Rica ederim. Kafanıza takılan başka sorular olursa sormaktan çekinmeyin. -
Oyuna başladım bir Rp serverda.Fakat şehir seçme ekranı gelmedi, Britain falan. Mage seçtim ve 2. skill olarak alchemy aldım. Nasıl ilerlemem ve yeteneklerimi nasıl kullanmam gerektiği hakkında bilgi verirmisin. Ayrıca oyun küçük ekran oldu büyütemiyorum da :S
Bu arada ilerilere yürüdüm biraz, Scorpion Queen diye birşey vardı saldırdım direk öldüm. Şimdi ruhumu bedenimin içine sokamıyorum adam yerde kaldı Karakterimi nasıl güçlendirebilirim? Şu ruhu içine soktuktan sonra
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 3 Mayıs 2009; 9:29:27 > -
Mage istiyorsan ikinci skill olarak Medi alman daha iyi olurdu aslında. Mage geliştirmen için büyü kitabında ilk olarak Night Sight büyüsünü yapman gerekir bu büyünün sözleri 'In Lor' dur. Büyü kitabında Night Sight yazan kısmın altında büyünün regleri(büyü malzemeleri) yazar. Büyüyü yapabilmen için bu malzemelere sahip olmak zorundasın. Oyunun küçük ekran olması senin için iyi olur. Ekran biraz daha büyültülebilir ama büyü kitabında ki büyülerin resimlerine tıklayıp çektiğinde resimlerin yerinden çıktığını göreceksin. O resimleri siyah alanlara koyup gerektiği zaman direk resime tıklayarak büyüyü yapabilirsin. Bu arada Night Sight büyüsü ışık büyüsüdür. Bu büyüyü kendi üstünde kullanabilirsin.
Canlanma konusuna gelince aşağıdaki resimde kadının yüzünün dönülü olduğu tarafa doğru biraz düz git yandaki binayı geçince sağa dön, solda ki ilk bina Healerdır. Oraya girip içeride 'War' moduna geçersen (War moduna geçmek için tab tuşuna basılı tut) içeride ki rahip seni canlandıracaktır. Rahip hemen canlandırmaya bilir bunun için 'res' yaz rahibin önünde dur, etrafında dolaş sonunda hayata döndürür seni.
Karakterini güçlendirmekten kastını tam olarak anlayamadım daha açık bir şekilde yazarsan sevinirim.
Bu arada hangi serverda oynuyorsun adını yazarmısın? Serverin sistemlerine bakacağım.
-
Şuan skill olarak Magery,Alchemy ve Poisoning var tabi bunları geliştirmeyi bilmiyorum. Büyü kitabı tam olarak nerde? Dediklerini denicem, bu arada güçlendirmekten kastım hemen ölmesiydi Scorpion Quenn karşısında. Nasil bir mob olduğunu bilmiyorum onun ama.. Ayrıca Noir Class Wars heralde serverımın adı.. Sen hangi serverdasın? -
İlk başta Noir gibi farklı bir serverda başlaman pek iyi olmamış çünkü ırk sistemi ve farklı bir haritası var. Genelde bu sistemler yoktur serverlarda. Noirin haritası orjinal uo aritasından farklı o yüzden hayata dönmekle ilgili yazdıklarımı o haritada yapamazsın. Oyunda ki birilerine sorarak nereden hayata döneceğini öğrenmen gerekir. Bu arada insanlar senin konuşmalarını war modundayken okuyamazlar. O yaratık tarafından bu kadar kolay öldürülmenin sebebi büyü seviyenin düşük olması ve yaratığa karşı bir taktik uygulamaman. Bunları zamanla öğreneceksin. Ben şu anda herhangi bir servarda oynamıyorum ilgimi çeken bir server yok şu anda.
Bu arada mage geliştirmek için paraya ihtiyaç duyacaksın. Bu parayı kazanabilmek için Inscription skillini geliştirmen senin yararına olacaktır. Bu skill sayesinde büyülü parşomenler yazıp oyunda ki npclere satabilirsin.
Bence ideal bir mage başlangıçta Inscription ve Medi skillerini seçmeli daha sonrada mage'i teach* etmelidir.
*: Teach etmek(Öğrenmek) için mage vendorlarına(büyü malzemesi satan npcler) gidip 'Teach Mage' yazman yeterli olacaktır. Bunun için yanında ufak bir para olması gerekir. Teach ettikten sonra Mage skillin 30.0 dan başlayacaktır. Tabi bazı serverlarda mage vendorlarına gitmene gerek yok onların özel teach sistemleri vardır. Bunu serverda ki oyunculara sorarak ya da serverin sistemler kısmından bakarak öğrenebilirsin.
Eğer dediğim gibi Inscription, medi baştan alıp Mage i sonradan öğrenirsen ilk önce Inscription geliştirmelisin. Inscription geliştiriken büyü kitabından yazmak istediğin büyülü parşomenin büyüsüne göre malzeme alman gerekir. Inscription geliştirirken önce düşük seviyeli büyüleri yazabilirsin yeteneğin geliştikçe üst seviyeli büyüleri yazabilirsin. Ayrıca bir büyüyü yazabilmen için o büyünün büyü kitabında bulunması gerekir.
-
O zaman yeni bir server seçip dediklerini sıfırdan orada yapayım. Önerdiğin, oyunu kolay kavrayabileceğim bir server var mı? -
Revolution Uo
Sphere server olarak uzun süredir yaşayan ve kalabalık bir server.
Ancak bağlanabilmek için aşağıdaki linkten kendi hazırladıkları UO'ı yüklemek gerekiyor.
Daha önce yüklediğin UO'yu kaldırmana gerek yok, bunu herhangi bir yere kur.
Char açmadan evvel, siteyi incele, sana öncelikle 50 mage 50 inscription char açmanı tavsiye derim.
1 seviye büyüleri yazarak biraz para yapabilirsin. Daha sonra sağdan soldan bulduğun büyü scrolları ile kitabını tamamlarsın.
Herkesten yardım istemeyi unutma ancak konuşma dilini özenle seç çünkü o serverdaki oyuncular genelde çok tecrübeli ve uzun yıllardır oynayan oyunculardır.
*Bana para ver, hede hödö ver* şeklinde konuşursan kimse sana yardım etmez.
http://www.revolutionuo.net/dosyalar
-
quote:
Orjinalden alıntı: Delidanyal
Revolution Uo
Sphere server olarak uzun süredir yaşayan ve kalabalık bir server.
Ancak bağlanabilmek için aşağıdaki linkten kendi hazırladıkları UO'ı yüklemek gerekiyor.
Daha önce yüklediğin UO'yu kaldırmana gerek yok, bunu herhangi bir yere kur.
Char açmadan evvel, siteyi incele, sana öncelikle 50 mage 50 inscription char açmanı tavsiye derim.
1 seviye büyüleri yazarak biraz para yapabilirsin. Daha sonra sağdan soldan bulduğun büyü scrolları ile kitabını tamamlarsın.
Herkesten yardım istemeyi unutma ancak konuşma dilini özenle seç çünkü o serverdaki oyuncular genelde çok tecrübeli ve uzun yıllardır oynayan oyunculardır.
*Bana para ver, hede hödö ver* şeklinde konuşursan kimse sana yardım etmez.
http://www.revolutionuo.net/dosyalar
Dostum bu serverın dosyaları biraz büyük geldi, daha ufak clienti olan server yokmudur? Bu arada dediğin gibi konuşmayacak olgunluğa çoktan eriştim zaten, tavsiyen için sağol.
-
Şuan PyramidUO ' da oynuyorum. Yandaki map,karakter bilgileri,options falan olan yeri kaybettim nasıl bulabilirim? Hp bar falanda gitti..
not : flood oldu yanlışlıkla
edit: örneğin night sight büyüsünü yapcam. benden spiders silk ve sulfurous ash istiyor. nerden temin edebilirim bunları? Elimde parada yok.. Bu arada karakter bilgilerim : Mage-Advanced-Pure ve 1. Skill İnsctription 2. si Medi. 3 de artık mage alırım şunları geliştirirsem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W -- 4 Mayıs 2009; 15:45:36 > -
quote:
Orjinalden alıntı: W
Şuan PyramidUO ' da oynuyorum. Yandaki map,karakter bilgileri,options falan olan yeri kaybettim nasıl bulabilirim? Hp bar falanda gitti..
not : flood oldu yanlışlıkla
edit: örneğin night sight büyüsünü yapcam. benden spiders silk ve sulfurous ash istiyor. nerden temin edebilirim bunları? Elimde parada yok.. Bu arada karakter bilgilerim : Mage-Advanced-Pure ve 1. Skill İnsctription 2. si Medi. 3 de artık mage alırım şunları geliştirirsem..
Karakterinin üstüne iki kere sol tıklayarak geri getirebilirsin o yeri. Hp bar için karaterine mouse ile sağ basılı tutarak çek Hp bar görünecektir ya da sağ taraftan Statuse basarsan o da aynı işlevi görecektir.
Büyü için gerekli malzemeleri aşağıda ki yerden alabilirsin.
-
Şimdi neyin nerde olduğunu söylemeye çalışıcam. İlk önce Character Profilinden Optionsa gel(hani resminin yanında Help Options Log out diye gidiyor ya). Optionsa geldikten sonra sol tarafta en altta kavisli bir ok var. Ona tıkla. Açılan yerde en üstte Macro Options yazdığını görürsün. Orada orta tarafta Add Delete Next vs gibi şeyler olduğunu görürsün. Sen Add a bas. Ondan sonra Keystroke Key yazan kutucuğa herhangi bir F tuşunu yaz(Mesela F11). Bunu yazdıktan sonra hemen altta Actions yazar. Altındada iki kutucuk vardır. Bu kutucuklardan üsttekine basılı tut ve imleci indirerek Openı bul. Openi seç ve yanda bir kutucuk daha açılacaktır. Oradan aynı şekilde Overviewi bul. Altta Aplly de ve okaye basarak kapat.
Şimdi bu nedir. Biz buna makro diyoruz. Bu çok karmaşık bir iş aslında. Şimdi burada bunu anlatamıycam. Bu bazı şeylerin klavyenin tuşlarına ayarlanmasıdır(yani bazı fonksiyonların kısayoldur.)
Bizim ayarladığımız Map makrosuydu. Bunu ayarlarsan F11 e veya neye ayarladıysan hep map açılacaktır. İki kere basarsan map büyür.
Aşağı nasıl oalcağını koydum.
Şimdi gelelim ne olacağına. Mapi açtıktan sonra, buraya koyduğum mapten hareketle neyin nerde olduğunu bulmana yardımcı olacaktır. Karakterinin ilk başladığı yer kırmızıyla yuvarlak içine aldığım yerdir. Kırmızıyla şehrin bi bölümünüyse gene yuvarlağa aldım,o bölgede genelde işine yarayacak kısım. Bütün işlerini o bölgede görebilirsin dışına çıkmana gerek yok. Sadece bazı skilleri kasmak için veya aksiyon için mezara gidebilirsin. Ama kasana kadar pek ihtiyacın olmaz. Bank yazan yer ise değerli olan eşyalarını bankaya koymaya yarar. Bank dersen kasan açılır ve eşyalarını koyarsın(para vs) Burası genelde en çok oyuncunun bulunduğu alandır.
Ama Mage kasıyosan o halde senin işine en çok yarıyacak alan şu anda Mage Shoptur.
Bu arada karakterini daha açmadıysan en iyi Mage başlangıç skilleri Magery ve Poisoningdir bu şekilde başlaman senin hayrına olacaktır. Ama açtıysan charını o kadar önemli değil.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X