Şimdi Ara

Bir Bakın Çok Acil bilgisayarda birşey yapamıyorum nerdeyse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle Selamın Aleyküm.

Ben bir Tane 1TB 2.el HDD aldım

Ve taktığımda PC okulmadı , bende format atmak zorunda kaldım.
    format attıgımda HDD yi okudu ama HDD den ses geliyordu arada , sonra bilgisayarcıya götürdüm güç kablosu bozuk olduğundan sürekli kendini yeniden başlatıy olabilir dedi ve güç kablosunu değiştirdi neyse onuda hallettik artık ses yok. Daha sonra eve geldim bir hafta bile olmadan PC çok kasmaya başladı. (sadece chrome açıkken) CPU kullanımı %1 / %20 arasında değişirken 4GB lik RAM ın 3,95'i kullanılıyor,(boşta)= CPU kullanımı %1 , %10arasında değişmekte, RAM kullanımıda 2,50 ivarında, CSGO atalım dedik arkadaşla ozaman fark ettim . BİDE Pes2016 kurdum formattan oncede kurulu idi grafikler gayet güzeldi falan şimdi

http://i.hizliresim.com/GRZ2Mb.jpg (kadro düzenleme ekranı)

http://i.hizliresim.com/d3LZdp.jpg (oyuna giriş ekranı)

resimde görmüş olduğunuz gibi oluyor başlangıç ekranı falan.
    BLUR diye bir yarış oyunu var arkadaşla oynuyalım dedik evde açtık oyunu gayet güzel oynuyoz bi baktım arada baya bir kastı sonra Grafik(ekran)kartı yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan kurtarıldı hatası aldım neyse kapatık açtık PC yi gine oynuyoz gine kastı ve aynı hatayı verdi.

FORMAT ATMADAN ÖNCE / HDD Yİ TAKMADAN ÖNCE Böyle sıkıntılar yoktu.

HDD yi takarken ekran kartını YERİNDEN OYNATMIŞ ve temassızlıktan dolayı böyle şey olabilir mi ?

Neden bu kadar kasıyor acaba bir bilen varsa bi el atsın neredeyse birşey yapamıyorum

• sistemini yaz bi bakalım ne olduğu belli az çok...
  • Just-Watch J kullanıcısına yanıt
    HD tune proramı ile normal tarama ile (hızlı tarama değil) bozukluk var mı bakmanızı öneririm. Aynı program ile okuma hızları ve harddiskin özelliklerini kontrol edebilirsiniz.
  • ordan baktım hiçbir sorun cıkmadı ama sağlıkta sarı bişey var health de
    http://i.hizliresim.com/o3dEGo.png

bunlarda ek =

http://i.hizliresim.com/Pk7QRv.png

SİSTEM=

ATİ RAdEON X1650

AMD fx 6100(CPU fan kullanılıyor)

MSI 970a-g43

4GB RAM

1TB(2.el)+190GB HDD

350WAT Güçkaynağı

CD-ROM

(format atmadan önce kasmıyordu bu kadar. office yüklemiştim netten acaba ondan mı oldu? ,
    kastığını anladığım an sildim officeyi ve tüm dosyaları virüs taramasıda yaptım.)

• Ekran kartının termal macununu falan yenilettir düzgünce taktır aynı hata devam ederse profesyonel yardım al
  • denizreiz1 D kullanıcısına yanıt
    Ekran kartından dolayı bu sorun olur mu? Ram kullanımı da fazla
  • ram kullanımı Fazla ise boştayken sistemini bi taramadan geçir arka planda boşa sömüren birşey olabilir ama ekran kartı ile ilgili görüntü bozulması farklı bir durum boşta iken sistem kullanım oranını düşürdükten sonra aynı hata varsa ekran kartının miladı dolmuş gibi gözüküyor...antivirus benzeri bi tarama yap hdd taramışsın ondan sıkıntı gözükmüyor arka plan uygulamalarını kontorl et diyecem ama hangisini kontrol edecen Advanced SystemCare programını bir kur bakalım oyun modunda nasıl bi tepki veriyor oyunların ekranda bozluma var ise ekran kartı tamir ihtiyacı vardır demekki....
  • Just-Watch J kullanıcısına yanıt
    Kardeş HWMonitor Programını indir bi yaz ekran kartı sıcaklığını cartı curtu işlemci sıcaklığını falan boşta 50 derece üstü ise kork onu söyleyeyim .
  • Cevaplar için teşekkürler

HALLETTİM

Çözüm=

Grafik hatası (ekran kartının) driver yok diyeymiş. yükledim düzeldi.

Ram Sorunu = Biosta Profil değiştirdim düzeldi Herkese teşekkürler
  • Şu cevaptan sonra ekran kartı problemi olan arkadaşlara ilk öncelik ekran kartına driver yüklemesi yaptınmı olucak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.