Şimdi Ara

Bir bölüm dolmazsa? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
15.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Kapat Aç Düzelir

quote:

Orijinalden alıntı: uaumut

quote:

Orijinalden alıntı: SivasSpor58

quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

Orijinalden alıntı: SivasSpor58

quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: we0nss

quote:

Orijinalden alıntı: tlb10

quote:

bazı üniversiteler almıyor mesela ankara hukuk 3 kişi boş kaldı kimse tercih yapmadı sen yaptın ama senin sıralaman çok düşük boş bile olsa yinede giremiyorsun kesin bilgidir bu sadece belirli okulların belirli bölümlerinde uygulanıyor ama çoğu okul ve bölümde dediğiniz gibi sıralama düşük bile olsa yerleşirsiniz.

ne sallıyon arkadaşım sen? nereye almıyor

isterse hacettepe tıp olsun.. diyelim ki 100 kontenjanı var.. 99 kişi çok yüksek puandan tercih etti burayı yerleşti başkada kimse yazmadı burayı,buraya puanı ne olursa olsun barajı geçmiş biri 100. olarak yerleşebilir..

yerleşemez işte seninle her iddaasına girerim.ama bu sadece üst düzey okulların üst düzey bölümleri için geçerli mesela tıp hukuk gibi.

sen ne kadar her türlü iddaasına girerim dersen de yanlış bilgi ankara hukuk 3 kişi boş kalmış falan gerçekliği yok sakın inanmayın arkadaşlar tercih mantığı bu şekilde işlemez.

Ya mantikli dusunun biraz. Adam sinavdan 181 puan almis. Ee tip okuyacak. Boyle bir sey olabilir mi? Tercih mantigi ile alakasi yok. Uniler kabul etmiyor bu durumlarda o ogrenciyi.

Tabii ki girer kontenjan kaldıysa 181 puanlık adam da girebilir tıpa

Giremez hocam ya. Gerçekten giremez bak. Okuyamaz çünkü orada bu kişi. Bu sebeplede Üniversite kabul etmiyor o öğrenciyi. Ayrıca taban puanı 550 olan bir bölüm bu sefer 181 e düşmüş olacak. Ki bu imkansızdır. Belli kriterler var. ( Bazı bölümler için konuşuyorum. )

diyelim ki hakkari üniversitesinde bir bölümü türkiyede ilk 100 e girenlerin hepsi tercih etti, o zaman da hakkari üniversitesi biz almıyoz kardeşim mi diyecek, bizim puanımız düşük bunlar yüksek mi diyecek

hacettepe tıpı kimse tercih etmezse( bu mümkün değil ama) barajı geçen herkes girer..üniversiteyle , okulun zorluğuyla alakası yok. ösym tercih işlemlerini yaparken boş bulduğu yere atar sizi.

git bir araştır lütfen.

tartıştığımız şeye bak bunu herkes bilir doğruluğu %100 olan bir şeyi tartışıyoruz valla utandım kendimden bunu hala bilmeyenler var yıl olmuş 2012 üniversite kabul etmez diyenler var

sanırsam klavuzda yazan sıralamaları okul kendi koyuyor sanıyorlar, halbuki o sıralamaları sınava giren adaylar şekillendiriyor, bunu bilmiyorlar.

Peki başka bişey sorucam ben. Madem ösym senin puanın tutan yere yerleştiriyo peki bu boş kontejanlar nasıl kalıyo tüm türkiyede o kadar kişimi tercih etmiş oluyo orayı? Tamam tüm tercih edenler yerleşmiyo bazıları başka tercihlerine yerleşiyor ama yani bi bölümü en azından 100lerce kişinin tercih etmesi gerek yani?

Sen her tercih yapanı gidip kayıt mı oluyor sanıyorsun? Mesela hacettepe de 4 kisilik bos kontenjan var gözukuyor ek tercih klavuzunda. Sen sanıyorsun ki kimse tercih etmedigi icin 4 kisilik yer kalmıs. Öyle degil iste, o 4 kisi kayıt yaptırmaya gitmiyor ve bos kontenjan gözukuyor. Yani sen diyebilirsin bende hacettepe yi tecrih ettim acıkta kaldım ama bos kontenjanı varmıs neden beni almadı diye? İste bunun da cevabı o kayıt yaptırmaya gitmeyen 4 kisi.

bu durumda ilk yerleşenler puanı belirliyor. ek kontejanla alakası yok ve kontejan boş kalma durumu yok ösym'ye göre öğrenciler yüzünden boş kalıyo. İyiymiş

• Arkadaşlar iddialarınız gerçekten saçmalıktan öteye geçmekten aciz iddialar. ÖSYS bir sıralama sınavıdır, her bölüme başvuranlar arasından kılavuzda açıklanmış kontenjan kadar kişi en düşük sıralamalara öncelik verilerek kabul edilir. Bizim buradaki dayanağımız ÖSYMnin yayınlamış olduğu kılavuzlarken sizinkisi "yeaaa olr mu oyle sey yeaaaa" dan ileriye gidemiyor. Ya ortaya şu okulun şu bölümü kontenjan olsa dahi şu puanın altını almıyor, bu da ilgili yazı dersiniz ya da iddialarınızın mesnetsizliği teyid edilmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Homo juridicus -- 16 Ağustos 2012; 17:28:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nesil düştükçe bilgi de düşüyor malesef. Sizin dediğiniz olay ek yerleştirme de geçerli. Normal yerleşme de kontejyan dolmazsa düşük puanlı biri barajı geçmişse yerleşebilir; ama bu olayın olması çok zor zaten millet yazıyor oraları.
  • KUSURU BAKMAYIN AMA BİLMEDEN ATIP TUTANLAR VAR.SIRF BUNLARA CVP VERMEK İÇİN ÜYE OLDUM.

KONTENJAN 30KİŞİDİR, 2 TERCİH ETMİŞTİR VE TBN PUANI GÖRÜNMEZ.(BOLUM TOMOGRAFİSİNDEN İNCELEYEBİLİRSİNİZ)

VAY EFENDİM TIPMIŞ HUKUKMUŞ OYMUŞ BUYMUŞ ÜNİ.NİNN PRESTİJİYMİŞ BÖLÜMN ORTALAMASIYMIŞ.

TIPTAN, HUKUKTAN DAHA ZOR NE BÖLÜMLER VAR..

ARZ TALEP OLAYINA GÖRE BARAJI GEÇEN BİREY CERRAHPAŞA TIPI YAZABİLİR.

ÖYLE OLMASA 300BİNİNCİ 1.TERCİHİNE ÇAPA TIPI YAZAMAZDI, YOKSA YASAK MI SANA GÖRE ?

ADAM TMDE 200BİNİNCİ OLMUŞ NERDEYSE AMA HUKUK YAZIYOR.

• quote:

beyler kimseyle daha fazla tartışmayacam size laf anlatacak gücümde yok gidin bu işleri anlayan bilirkişilere sorun bakalım ne cevap alacaksınız .
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.