Şimdi Ara

bir çanak 3 lnb 4 uydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kendi yaptığım aparatla dört uyduda verim süper yer bursa inegöl (astra 1 kr %90) (hotbird %99) (sirius %70) (eutelsat W2 %80)

http://img369.imageshack.us/my.php?image=img0024zd4.jpg

http://img267.imageshack.us/my.php?image=img0027jq1.jpg

http://img50.imageshack.us/my.php?image=img0036cg3.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramayk -- 23 Nisan 2007; 17:43:01 >

• nasıl yaptığını daha ayrıntılı açıklarmısın?
  • İlk resim trojan uyarısı veriyor,DİKKAT...
  • evet mümkün
    ama bu işi yapmak için 90 lık çanak tam randuman vermeyebilir dolayısıyla en az 120 lik çanak kullanmalı
    birde LNB konumlarını ayarlamak konusunda biraz uğraşırsın
    hepsi tek çanak üzerinden ve çanak anteni hiç kımıldatmıyorsun
    ama 1 de diseqc kullanman gerek...
  • arkadaşlar inanın hiçde zor değil çok kolay oldu önemli olan mantığı çözmek . malzemeler zaten belli oluyor aliminyum levha boru kelepçesi uzun somun vida pul lnb daisec . Aliminyum levha yerine çekmece rayı kullanabilirsiniz ray o kadar çok delik delmeye çalışmayın 4 mm genişliğinde bir oluk açtırırsanız her lnb için hareket özgürlüğü sağlamış olursunuz. Çanak yönü hotbird yani ortadaki lnb hotbird lnb si çanağa karşıdan baktığımızda sağdaki lnb sirus 5 E ve digitürk 7 E (eutelsat) uydularını alıyor tek lnb iki uydu şaırmayın birbirine çok yakın olduğu için 5 ve 7 derece siz 6 dereceye ayarladığınız zaman olduğunu göreceksiniz. Solda duran lnb astra 19 E lnb si yamuk durduğuna bakmayın arızalı olduğu için öyle başka türlü yayın alamıyorum en kısa sürede değiştireceğim. Çanağı hotbirde sabitleyip sadece lnb lerin yerlerini bulduğunuz için çok kolay oluyor. 90 lık çanakta randıman vermez diyen arkadaşım ben bu haliyle izlediğim uyduların sinyal seviyelerini yazdım. Aynı antende 26 arabsat 16 eutelsat %75 - 80 sinyal aldım hatta 42 türksattan güçlü transpoter lleri %55 le yakalıyor ama tabiki daha büyük çanak kullanarak birbirine daha uzak uydulardan daha iyi verim alınabilir. Şimdiki hedefim 2 antende 8 lnb Hepinize kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultramayk -- 25 Nisan 2007; 9:23:25 >

• tabi en önemli şey clark kuşağını yakalamak
  • İyi bir çalışma olmuş.
  • bu senin dedin olay hazır olarak satılıyo geçen karaköye gitmiştim orda gördüm 3-4 lnb bağlıopsun aynı çanaktan bi kaç uydu izleme imkanı bi bende denim :D nasıl olsa 120 lik çanağım war binam yüksek we önüm açık denersem bende foruma eklerim
  • eline sağlık süper olmuş ben daha 1 uyduyu kuramıyorum, helal olsun!!!
  • Bende 2 m lik baston motorlu çanak var bahçemde
    bende bu ekipmanı karaköyde gördüm ama eskiden LNB motoru olan çanaklar vardı ayrı bir kumanda ile LNB yide çevirebiliyosun bu teknolojiyi bilen varmı almak isterim ama bulamıyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.