Şimdi Ara

Bir Filmin Devam Filmi Olup Olmadığını Nasıl Anlarız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bir serinin devam filmi için gişe gelirlerini yüksek tutmak için farklı isimlendirmeler tercih ediliyor.
    ilk filmleri izlemeyen insanları da potansiyel seyirci yapabilmesi açısından 2 3 4 diye sırayla çıkartılmak yerine çoğu zaman yeni bir isimle çıkartmayı tercih ediyorlar.

Bir kaç gün önce bir film izledim ve adı: Hot fuzz (Sıkı Aynasızlar)

Bu film bir devam filmiymiş ne adından anlayabildim nede başka bir şeyden ama bir yerde bu yoruma denk geldim ve anladımki seriye ortadan giriş yapmışım.

Yorum...
    Ayrıca film bir trilogy’nin 2. filmi.

1. Shaun of the Dead

2. Hot Fuzz

3. The World’s End

Bu başıma geleni olay daha net anlaşılsın diye anlattım.
    Aslında öğrenmek istediğim bir film izlemeye karar verince bu filmin herhangi bir seriye ait olup olmadığını nasıl anlayabiliyoruz.

• Bunlar devam filmleri değiller. Başroller aynı sadece
  • turkcealtyazi.org var takip edebileceğin. Film sayfasına girip az aşağıdan görebilirsin devam filmlerini küçük bir tablo oluyor. Ya da yorumlara girip bakabilirsin yine aynı siteden herkes spoiler kullanıyor neredeyse dert etmene de gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobsantino

Bunlar devam filmleri değiller. Başroller aynı sadece
    Sonradan Wiki baktım buldum. Ordada şöyle bir sıkıntı var her wiki sayfası düzenli olmadığından aradığını bulmak bazen zor oluyor mesela o seri olayı burada bir cümlede bahsetmişler iyi yakalamak lazım.

The film is the second in Wright and Pegg's Three Flavours Cornetto trilogy and was preceded by 2004's Shaun of the Dead and followed by 2013's The World's End, each of them featuring a different flavour of Cornetto ice cream.[7] It is also the most financially successful film in the trilogy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bendeniz61 -- 19 Eylül 2019; 12:45:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry Toad

turkcealtyazi.org var takip edebileceğin. Film sayfasına girip az aşağıdan görebilirsin devam filmlerini küçük bir tablo oluyor. Ya da yorumlara girip bakabilirsin yine aynı siteden herkes spoiler kullanıyor neredeyse dert etmene de gerek yok.
    Aynen zaten hep ordan bakıyordum. Ama bazen normal küçük tablo şeklinde olmuyor. Ben genelde ön yargı oluşturmak istemediğimden yorumlara filmi izledikten sonra bakıyorum. Sonradan o yoruma rastladım. Ve önceki yorumda attığım wiki sayfasına :)

Acaba başka siteler varmı böyle şeylere daha güncel dikkat eden :)
  • Benm izlediğim sitede devam filmi olup olmadığı yaziyor
  • bendeniz61 B kullanıcısına yanıt
    İyi ama epey bir zaman önce Shaun of the Dead ve Hot Fuzz'u peşpeşe izlemiştim. Absürd komedi ve aynı başrol oyuncularının olması dışında filmler arasında konu-senaryo olarak hiçbir bağlantı yoktu diye hatırlıyorum. Nasıl birbirlerinin devamı olabiliyorlar ki?

Konuya Riddick serisi örnek gösterilebilir. İlk filmi Pitch Black (2000) diye geçiyor. 2. film The Chronicles of Riddick (2004), 3 film Riddick (2013) Ben ilk filmin olduğunu bilmiyordum misal sonradan öğrenmiştim tabi 3. filmin çıkışından önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Eylül 2019; 0:43:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

İyi ama epey bir zaman önce Shaun of the Dead ve Hot Fuzz'u peşpeşe izlemiştim. Absürd komedi ve aynı başrol oyuncularının olması dışında filmler arasında konu-senaryo olarak hiçbir bağlantı yoktu diye hatırlıyorum. Nasıl birbirlerinin devamı olabiliyorlar ki?

Konuya Riddick serisi örnek gösterilebilir. İlk filmi Pitch Black (2000) diye geçiyor. 2. film The Chronicles of Riddick (2004), 3 film Riddick (2013) Ben ilk filmin olduğunu bilmiyordum misal sonradan öğrenmiştim tabi 3. filmin çıkışından önce.
    Bende anlamadım zaten bu seri film olaylarında çok enteresan şeyler yapıyorlar :D
  • bendeniz61 B kullanıcısına yanıt
    Devam filmleri değiller. Tamam aynı elemanlar, tür aynı, absürdlük aynı ama filmler alakasız. Şey gibi düşün. G.O.R.A ile Yahşi Batı gibi. Aynı oyuncular var ama devam filmi değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.