Şimdi Ara

Bir grafik makinası üzerine . . . (Teknik çalışanlar) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sekerfare

Arkadaşlar çok yararlı bir topic olmuş öncelikle teşekkürler konuyu başlatanlara, bende bu konuda kendi fikirlerimi yazmak isterim notebook ihtiyacı olan ve grafikle uğraşan biri olarak.

Öncelikle çevremdeki notebookları deneyerek edindiğim izlenim: notebookun asla kişinin gerek ekran kalitesi gerekse performansı olarak ana işlerini yapabildiği bir bilgisayar olmayacağı yönünde ( tabii 5000$ gibi bir parayı gözden çıkarmazsanız.) Bu yüzden öncelikle bunu kabul ettim ben ve araştırmalarıma çalıştığım yerlere götürebilip programları yeterli bir şekilde çalıştıracak bir notebook'a yöneldim (3d ile uğraşanlar için render olayında ise yeterli bir çalışma ortamı sağlaması en azından basit renderları alabilmesi gerekiyor) Aslında almam gereken notebookun görevi ana bilgisayarımda (masaüstü pc'mde) çalıştığım dosyalar üzerinde değişiklik yapabileceğim çalıştığım yerlerde gösterebileceğim ve orada istenilern değişiklikleri geliştirmeleri yapabilmeme olanak sağlamalı diye düşünüyorum, bu noktada notebookta birkaç özellik beliriyor:
    CPU: resim işleme yazılımlarında çok önemli ekran kartı photoshopta çok bir işe yaramıyor okuduğum kadarıyla iş cpu ve ram'e biniyor bu yüzden işlemciye bayağı bir önem vermek lazım
    RAM: Photoshop , fireworks gibi resim işleme programlarında yine can damarı özellikle biz grafik ile uğraşanlar 3-4 programda birden senkronize çalıştığımız için bu yükü kaldırabilmeli
    EKRAN KARTI : Ekran kartı sanıldığının aksine sadece oyun ve 3d de fark yaratıyor, yani işiniz gereği render almak durumunda iseniz ekran kartına yatırım yapmanız hele oyunda oynarım(günümüz oyunları) iyi kalitede diyorsanız 1.sınıf bir ekran kartı almanız lazımki maliyetleri bayağı bir arttırıyor. Kısaca oyun+3d diyorsanız Class1 sadece 3d de basit renderlar alacağım oyunlar düşük kalite orta kalite de oynarım veya oynamam diyorsanız :CLass 2 veya duruma göre CLass 3 ekran kartları bu iş için yeterli diye düşünüyorum. Bu ekran kartlarının sınıflarına göre listesini:
    http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html
    linkinden bulabilirsiniz bu şekilde notebookları değerlendiriken neler yapabileceğimiz hakkında da bir fikrimiz olur.

Bu kadar düşünceden sonra.) somut olarak şu sıralar takip ettiğim notebook, üstte de bir arkadaşın önerdiği gibi Asus m51 f/p oranı ve kullandığı yeni nesil t9300 işlemci gayet cazip. Sony'nin ise pek hoş ekranları var ama ana bilgisayar olarak notebook'u kullanmayacağım için ekran çok bir önemi yok şu an için bu yüzden notebook ekranı için o kadar para vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

Arkadaşım yaptığın açıklamalar gayet iyi olmuş ağzına sağlık !! Eevet asusun şu son çıkardığı makina ile ilgili performans testlerini gömek iyi olacak ama makina henüz yeni girdi türkiye piyasasına sanırım !!
    AÇıkçası bu makinayı almaya dşünüyorum bende gerçekten gerek cpu gereksen ekran kartı ve ram açısından bizim gbi grafik üzerinde çalışan arkadaşlar için iyi olcaktır..

Ama bunun yanı sınra bu bilgisyarla birlikte gelecekolan vista beni endişelendiriyor açıkçası görüdüğümüz gibi forumdaki bir çok arkadaş vista dan şikayetçi bakalım inşallah önümüzdeki günlerde bu makina test eden ve grafik çözen bir arkadaş bizimle bilgilerini paylaşır !!

Herkese iyi çalışmalar !!

• Teşekkürler wolverine, bu arada dediğin gibi Vista beni de çok endişelendiriyor hatta m51 alırsam xp'ye geçme ihtimalini düşünerek sitesinden xp sürücülerine baktım yoktu malesef, yani büyük ihtimalle m51 alırsak xp'yi arkamızda bırakmak zorundayız, tek teselli artık service pack ile hızlanacağını ummak. İşimiz microsoft'a kaldı yine
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekerfare

Teşekkürler wolverine, bu arada dediğin gibi Vista beni de çok endişelendiriyor hatta m51 alırsam xp'ye geçme ihtimalini düşünerek sitesinden xp sürücülerine baktım yoktu malesef, yani büyük ihtimalle m51 alırsak xp'yi arkamızda bırakmak zorundayız, tek teselli artık service pack ile hızlanacağını ummak. İşimiz microsoft'a kaldı yine

İşte bu kötü bu konuda hiç bakmamıştım sitesine ama umarım xp ye geçiş konusunda glişmeler olur .. Önümüzdeki zamanlar ne olcağını gösterecek !!

kolay gelsin !!
  • up
  • öncelikle konuyu tekrar hortlattığımın farkındaym ancak şu anda da teknik açıdan grafik programı kullanan arkadaşlar olduğunu düşünerek bikaç düşünce paylaşmak istedim.
    öncelikle kullandığım programları yazayım
    öncelikle baba programlar
    autoCAD 2006 - 2007 - 2008- 2009
    archiCAD 8.1 - 9 - 11 - 12
    3ds max 7 - 8 - 9
    bunlar haricinde all plan tarzı ufak autoCAD tarzı prgramlar kullanmktayım.
    ilk olarak autoCAD den başlayayım kullandığım programlar içinde en hafif olanı ,çok aşırı sistem gereksinimi yok bildiğiniz gibi,geforce 6600 2GB ram ile 3boyut renderları bile alabilirsiniz(XP için),vistada henüz performansını göremedim çünkü yüklemeyi bir türlü başaramadım vistaya :)
    archiCAD e gelince geforce 8800 gibi çok hızlı ekran kartlarıyla(tabi bu ekran kartına çok sağlam da bi RAM eklemelisiniz) rahatlıkla çalışıp yarım saat içinde güzel renderlar alabilsiniz,bunda 6600 ve altı renderlarınızda size çok uzun vakit kayıpları yaşatabilir..bu anlattıklarım XP için..ancak böyle bir konfigrasyonla vistada daha verimli çalışmalar yapabilirsiniz..örneğin XPde 1.5-2dkka açılan projeler vistada maksimum 40 sn de açılıyor..
    gelelim 3ds max e..benim gibi küçüklük aşkı olan bu programı bilenler çok ağır bir program olduğunu da bilirler CAD programlarına göre..bu program da bilindiği üzere tasarım,render ve animasyon programıdır,ancak daha çok CAD pogramında yapılan modellemeler burada render lanır ve animasyona çevrilir(en azından ben böyle yapıyorum) tabii bunun renderları çok daha uzun sürmekte örneğin geforce 6600 ve 2GB RAM ile 1.5 saatte aldığınız bir renderı geforce 8800 ve 3GB ram ile 20dkka dan az sürede alabiliyorsunuz(XP için).Ve yine XPde bu programın sadece açılması 8-10sn arasında değişiyor,vistada ise 3-4sn.. :)
    gel gelelim Vista da aynı konfigrasyonla daha verimli sonuçlar alıyorsunuz..ancak yine de şu an kullandığım makina gibi bir uçak motorunuz yoksa XP den Vistaya geçmenizi kesinlikle önermem..durup dururken çok fazla hata oluşuyor program kapatılıyor ve çok "save" yapan biri değilseniz hiç bulaşmayın :)
    dilimin döndüğünce ve bizzat denenmiş konfigrasyonlarla az buçuk bilgi vermeye çalıştım..
    sorunuz olursa PM ile ulaşabilirsiniz,çok fazla nete giremiyorum biraz da sabırlı olursanız(öss yaklaştı) mutlaka cevap vereceğim :)
    bu kadar çok bilgiyi nereden bildiğmi sorarsanız annem ve babam mimar..boş vakit buldukça ve yazın babamın teknik ressamlığını yapıyorum diyebilir,o yüzden bu makina ve programların hepsi elimden geçti geçiyor :)
    3yıllık autoCAD 4.5 yıllık archiCAD ve 8 yıla yakın(19 yaşındayım)bu programlarla haşır neşirim bu iki yıldır da profesyonel olarak ilgileniyorum..
    herkese saygılar..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.