1. Odama türksat kablo çektim, onu da full hd teledünya receiver a bağladım , ondan çıkan hdmi yı da dvi dönüştürücüye, onu da DVI full hd 21 ekran monitörüme taktım, Monitörde entegre hoparlor olmadıgı için ses gelmiyor. Acaba sesi nasıl alabilirim?
2. Bizim karşı komşu, lig tv yi Dijitürksüz, başka bir metodla izliyor, acaba nedir?
4.Tüm antenler aynı mıdır, mesela DSMART için olan beyaz kabloyu, adını bilmiyorum, TEledünyaya taksak, görüntü ses alır mıyız
5. Bizim kuzende Dijitürk var, ondaki kartı çıkarıp bizim evdeki teledünyaya taksak, bizim evde ligtv izlenir mi?
6.Eğer izlenmezse, bir dönüştürücü varmış cONAX sanırım, onla yapılır mı?
Sesi kırmızı ve beyaz renklerdeki rca çıkışlardan alabilirsiniz. Uygun bir dönüştürücü ile RCA çıkışa PC hoparlörü bağlanıp ucuz yollu çözüm geliştirilebilir. Teledünya kablo tv altyapısı kullanır, diji uydu altyapısı kullanır. Farklı sistemler yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: Challengermert
1. Odama türksat kablo çektim, onu da full hd teledünya receiver a bağladım , ondan çıkan hdmi yı da dvi dönüştürücüye, onu da DVI full hd 21 ekran monitörüme taktım, Monitörde entegre hoparlor olmadıgı için ses gelmiyor. Acaba sesi nasıl alabilirim?
2. Bizim karşı komşu, lig tv yi Dijitürksüz, başka bir metodla izliyor, acaba nedir?
3.Dreambox nedir, bildiğimiz uydu alıcısı mıdır?
4.Tüm antenler aynı mıdır, mesela DSMART için olan beyaz kabloyu, adını bilmiyorum, TEledünyaya taksak, görüntü ses alır mıyız
5. Bizim kuzende Dijitürk var, ondaki kartı çıkarıp bizim evdeki teledünyaya taksak, bizim evde ligtv izlenir mi?
6.Eğer izlenmezse, bir dönüştürücü varmış cONAX sanırım, onla yapılır mı?
1. Monitörünüzdeki ya da receiverdaki ses çıkışını kullanmalısınız.
2 ve 3 Yasadışı bir yol. Yine de ücret ödemeniz gerekiyor. Ücret ödeyeceksem legal şekilde izlerim zaten.
4. Dsmart, normal uydu alıcı, digiturk için antenden gelen kabloyu kullanabilirsiniz. Teledünya için yer altından gelen kablo binanıza, oradan da dairenize gelir. Teledünya kablosunu diğer sistemlerde, diğer sistemlerin kablosunu da teledünya da kullanamazsınız.
5. Hayır.
6. Conax bir dönüştürücü değil. Televizyonunuzda CI (Common Interface) girişi varsa buraya modül takabiliyorsunuz. Teledünya için DVB-C, uydu yayınları için DVB-S modül takmanız gerekir, ayrıca televizyonunuzda dahili reciever olmalı. Sorunuzun yanıtı olarak eğer televizyonunuzda CI varsa belki izleyebilirsiniz, tamamen lig tv ile alakalı sanıyorum.
Bildiğim kadarı ile yanıtladım, hatalarım olabilir, bilen arkadaşlar düzeltir zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme