Şimdi Ara

Bir komisyon kuralım; biz hazırız, siz hazır mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun, TSK İç Hizmet Kanunu 35. maddesinin kaldırılması önerisine yeşil ışık yaktı. Fakat, CHP'den samimiyet istedi. Daha önceki örneklerde olduğu gibi geri adım atmamaya çağırdı. Bir komisyon kurma teklifi getiren Erdoğan, gerekirse Meclis'i olağanüstü toplayabileceklerini belirtti. Ancak önceliğin anayasa değişikliğinde olduğunun da altını çizdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, darbelere zemin hazırlayan Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu 35. maddesinin kaldırılması önerisine olumlu cevap verdi. CHP'yi samimiyetini ispat etmeye çağıran Erdoğan, "Anamuhalefet partisine diyorum ki; buyurun, bunda samimi misiniz? Akşam başka, sabah başka olmayacak değil mi? Bir komisyon kuralım, meseleyi tüm boyutlarıyla ele alalım. Komisyon çalışsın, gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız. Gerekirse yeni yasama yılı açılışında gündeme alırız. 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Biz hazırız, siz hazır mısınız?" diye seslendi. Başbakan, "Tekliflerinin arkasında duracaklarsa ilgili arkadaşlarıma talimatı verdim ve gerekli çalışmayı her zaman yapmaya biz hazırız." dedi.

Erdoğan, anayasa referandumuyla ilgili ilk mitingini Bingöl'de yaptı. 12 Eylül Anayasası'na yüzde 90 oranında 'hayır' oyu vererek rekor kıran, buna karşılık cumhurbaşkanını halkın seçmesine imkân veren değişikliğe de en yüksek oranda 'evet' veren Bingöllülerden bu sefer de 'evet' rekoru kırmalarını istedi. Alana geç gelmesinden dolayı özür dileyen Başbakan, "Geciktim, güneşin altında sizleri tuttum. Hakkınızı bundan dolayı bu kardeşinize helal edin.'' diyerek sözlerine başladı. Ardından referandumla ilgili mesajlar verdi. 'Hayır' cephesinde yer alan partilerin halka bir gerekçe sunamadığına dikkat çeken Başbakan, "Çaldıkları minareye kılıf bulmaya çalışıyorlar. Bırakın milleti, kendi arkadaşlarını tatmin edecek, kendilerini tatmin edecek tek bir gerekçe bile üretebilmiş değiller.'' ifadelerini kullandı. Bu partilerin, Meclis'teki anayasa değişikliği görüşmeleri sırasında takındıkları tavrı hatırlatırken de, "Bunlar 'hukuk kaçkınları', 'Meclis kaçkınları', 'demokrasi kaçkınları' yakıştırmasında bulundu. Başbakan'ın konuşmasında öne çıkan satırlar şöyle:

Milletin hayrına bir araya gelmezler: "Siz bunların (CHP, MHP, BDP) milletin hayrına olan herhangi bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Hayır. Göremezsiniz. Bunlar sadece 'hayır' oyu vermek için bir araya geliyorlar."

Statükonun devamı için aynı noktada buluşuyorlar: "Bunlar, statükonun, vesayetçi anlayışın devamı için aynı noktada buluşuyorlar. Bunlar ileri demokrasiye 'hayır' diyor. Özgürlüğe 'hayır' diyor. Çocuk haklarına 'hayır' diyor. Bunlar, milletin projesine 'hayır' diyor. Darbe anayasasına 'evet' diyor. Bunlar çetelerle mücadeleye 'hayır' diyor. Büyük Türkiye'ye 'hayır' diyorlar.

Bu uyanış bizi memnun etti: "Bir yandan '12 Eylül'de çile çektik' diyorlar, öbür yandan, 12 Eylül Anayasası'nın değişmesine 'evet' diyemiyorlar. Şimdi TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini hatırladılar. Doğrusu bu uyanış gerçekten bizi çok memnun etti. Böyle önemli bir konuda halkta ciddi bir beklenti oluştu. Ama anamuhalefet ne diyor biliyor musunuz? 'İktidar partisinin sayısı buna yeterli' diyor. Hani uzlaşma istiyordun? Ama uzlaşma istemiyorsan, 'bunu iktidar partisi yapar' diyorsan, o zaman senin aklına ihtiyacım yok. Vakti geldiği zaman biz onu yaparız. Kalkıp akılları karıştırma. Anayasa değişikliği var şimdi, gel bunu konuşuyoruz. Bunu halledelim.''

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.