Şimdi Ara

Bir Mantık Sorusu? Buyrun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ali'nin cebinde hiç para bulunmamaktadır.
    Ali'nin Ahmet ve Ayşe diye 2 arkadaşı bulunmaktadır.
    Ali, Ahmet ve Ayşeden 25'er YTL borç almaktadır.
    Ali'nin toplamda 50 YTL parası olmaktadır.
    Ali 45 YTL ile ayakkabı almaktadır.
    Ali'nin kalan parası 5 YTL 'dir.
    Ali kalan parasından 1er YTL Ahmet ve Ayşe'ye borcunu ödüyor. (Toplamda 2 YTL yani)
    Ali'nin geri kalan toplam borcu 48 YTL'dir.(50 YTL - 2 YTL = 48 YTL)
    Ali'nin elinde ise 3 YTL para kalmıştır.
    Ali'nin toplam borcu ve elindeki rakam 48YTL + 3 YTL = 51 YTL yapmaktadır. Ama Ali 50 YTL borç almıştır. 1 YTL 'lik fark nereden geldi veya nasıl oluştu?

Burada bir çelişki var arkadaşlar. Buyrun çözebilecekmisiniz

Değiştirme Nedeni:Yazım Hatasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marmarali -- 15 Ağustos 2007; 17:59:36 >

• eldeki parayla borc toplanmaz çıkarılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neuro -- 15 Ağustos 2007; 18:01:49 >
  • rahat bırakın şu Ali'yi artıkadam tevhid-i tedrisat kanunundan beri girmediği bakkal,gelmediği kimse,harcamadığı para kalmadıbi kerede harcamasın.biraz tutumlu olsun ama yettielalem karnını zor doyuruyor ama nerde para harcanıyor orda ALi
  • toplam borcu ile elinde kalan parayı topladığın için fark oluştu

ben olsam hiç ayakkabı almazdım direk iddaa dan parayı 3 e 5e katlardım hem borcumu öderdem hemde ayakkabı alırdım cabası bide ceb.me para kalırdı

ne salakmış lan bu ali
  • ne alka var ki 48 ile 3 toplanmaz yanlış
  • 48 zaten 3 le toplanmış hali değilmi yoksa ben mi yanlış anladım.
  • Ali'nin cebinde hiç para bulunmamaktadır. (TAMAM)

Ali'nin Ahmet ve Ayşe diye 2 arkadaşı bulunmaktadır. (TAMAM)

Ali, Ahmet ve Ayşeden 25'er YTL borç almaktadır. (TAMAM)

Ali'nin toplamda 50 YTL parası olmaktadır. (TAMAM, 25 + 25 = 50 YTL borcu var)

Ali 45 YTL ile ayakkabı almaktadır. (TAMAM, 50'nin içinde 45 var)

Ali'nin kalan parası 5 YTL 'dir. (TAMAM, 50 - 5 = 45)

Ali kalan parasından 1er YTL Ahmet ve Ayşe'ye borcunu ödüyor. (Toplamda 2 YTL yani) (TAMAM, 5 YTL kalmıştı, oradan 1+1=2 YTL borç verdi)

Ali'nin geri kalan toplam borcu 48 YTL'dir.(50 YTL - 2 YTL = 48 YTL) (TAMAM)

Ali'nin elinde ise 3 YTL para kalmıştır. (5 - 2 = 3 YTL, TAMAM)

Ali'nin toplam borcu ve elindeki rakam 48YTL + 3 YTL = 51 YTL

yapmaktadır. (48 ile 3 niye toplansın ki?)

Ama Ali 50 YTL borç almıştır.

1 YTL 'lik fark nereden geldi veya nasıl oluştu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 15 Ağustos 2007; 18:23:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu sorunun orjinali garsondu benim bildigim kadarıyla ve ayrıca 48+3 gerekyok
  • alinin 48 lira borcu var ve elinde de 3 lira parası var demek ki aliye 45 ytl daha para lazım 45+3=48 1'er lira da önce verdiydi 1+1=2 48+2=50 ytl yani o 1 lira hayali
  • Evet arkadaşlar toplama yapmak sadece bir kelime oyunu idi yani çıkarılması gerekirdi. Soruyu bir arkadaş sordu oda cevabını bilmiyor :( ama burada verilen cevaplar dogru gibi geldi bana
  • çok mantıksız.niye 48+3 dedinizki.
    sırf milleti yormak için soru üretiyosunuz.
  • mantıksızlık sorusu olmasın
  • kadının biri bi çocukla markete gitmiş alacağını almış sonra kadaya ödemeyi yaparken kasiyer sorumuş aaa ne tatlı çocuk neyiniz oluyor .. kadın cevap vermiş :

^^BENİM TORUNUM ; KOCAMINDA KARDEŞİ ^^

kasiyer :

siz bulun bakalım nasıl oluyor

not : aile içi ters ilişki yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 16 Ağustos 2007; 10:53:39 >
  • ortada dönen 50 liranın 45'i ayakkabıcıda, 3'ü alide, 1'er lirası da ahmet ve ayşe'de. yani fazla para yok sadece kafa karıştırmak için kurulan hileli cümleler.
  • quote:

Ali'nin cebinde hiç para bulunmamaktadır.
    Ali'nin Ahmet ve Ayşe diye 2 arkadaşı bulunmaktadır.
    Ali, Ahmet ve Ayşeden 25'er YTL borç almaktadır.
    Ali'nin toplamda 50 YTL parası olmaktadır.
    Ali 45 YTL ile ayakkabı almaktadır.
    Ali'nin kalan parası 5 YTL 'dir.
    Ali kalan parasından 1er YTL Ahmet ve Ayşe'ye borcunu ödüyor. (Toplamda 2 YTL yani)
    Ali'nin geri kalan toplam borcu 48 YTL'dir.(50 YTL - 2 YTL = 48 YTL)
    Ali'nin elinde ise 3 YTL para kalmıştır.
    Ali'nin toplam borcu ve elindeki rakam 48YTL + 3 YTL = 51 YTL yapmaktadır. Ama Ali 50 YTL borç almıştır. 1 YTL 'lik fark nereden geldi veya nasıl oluştu?

48 ile 3 toplanmayacak tabiki hata verir
    45 ytl ayakkabı almıs
    2ytl borcunu vermiş
    3 ytl de elinde parası var
    toplam 50 ytl

• ÖDEDİĞİ PARANIN ÖNÜNE EKSİ İŞARETİ KOYUYORSUNUZ,

SON KALAN 3 YTL NİN ÖNÜNDE DE - İŞARETİ OLMALIYDI

YANİ 48 + 3 MANTIKSIZ

48 - 3 OLMALIDIR

ÇİÇEKLER EVE LÜTFEN
  • Benden de bir soru ama çok basit...

Ali Karşıyaka'ya gidiyormuş. Karşıdan da 2 tane adam geliyormuş. Her adamın 1 karısı, 2 kardeşi ve 4 çocuğu varmış. Her çocuğun da 4 tane kedi/köpeği, her kedi/köpeğin de 3 tane yavrusu varmış. Adamların kardeşlerinin de hepsinin 1 karısı/kocası varmış. O 2 adamın da babası, annesi, 3 dayısı ve 3 amcası varmış. Bunların hepsinin de 2 çocuğu ve 1 eşi varmış. Bunlar kalabalık bir şekilde karşıdan geliyormuş. Peki Karşıyaka'ya kaç kişi gidiyor?

NOT: Soru biraz komik, ama siz işin komedi kısmına bakmayın. Ayrıca sorunun orjinalindeki rakamlar ve kişiler bu kadar çok değildi ama ben biraz süsledim. Ve sorduğum kişilerin çoğu yanlış cevap verdi veya cevap veremedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: in_metal

Benden de bir soru ama çok basit...

Ali Karşıyaka'ya gidiyormuş. Karşıdan da 2 tane adam geliyormuş. Her adamın 1 karısı, 2 kardeşi ve 4 çocuğu varmış. Her çocuğun da 4 tane kedi/köpeği, her kedi/köpeğin de 3 tane yavrusu varmış. Adamların kardeşlerinin de hepsinin 1 karısı/kocası varmış. O 2 adamın da babası, annesi, 3 dayısı ve 3 amcası varmış. Bunların hepsinin de 2 çocuğu ve 1 eşi varmış. Bunlar kalabalık bir şekilde karşıdan geliyormuş. Peki Karşıyaka'ya kaç kişi gidiyor?

NOT: Soru biraz komik, ama siz işin komedi kısmına bakmayın. Ayrıca sorunun orjinalindeki rakamlar ve kişiler bu kadar çok değildi ama ben biraz süsledim. Ve sorduğum kişilerin çoğu yanlış cevap verdi veya cevap veremedi.

-- hata
    cevapla alakası yok ama sorunda hata var

2 kardeşi demişsin sonra bunların
    hepsininde 2 çocugu var yazmısın
    3 cocugu var yazılacaktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tedoa -- 16 Ağustos 2007; 11:21:26 >

• 1 kişi o da ali
  • quote:

Orjinalden alıntı: cornrose

1 kişi o da ali

Helal olsun

Ben bunu soruyorum millet saf saf hesaplıyor, yok adamın çocuğunun sayısı yok adamın anasının babasını sayısı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.