Toshiba P755 serisi bir notebook kullanıyorum. Notebookta ekran kartı on-board hd3000. Cihaz arasıra güç kesiyor, büyük ihtimalle anakartta korozyon var. Anakartı değiştirtmeyi düşünüyorum. Aynı serisinin farklı bir anakartını taktırabilir miyim sizce ? Mesela üzerinde ekran kartı olan (nvidia / ati vs.) aynı serinin anakartları var. Bunlar takılabilir mi ?
takılırsa masrafa biraz olsun değer belki
Anlıyorum Sıvı teması Oldumu cihaza Yoksa yani anakartta korozyon anca öle meydana gelir diye biliyorum bide ısınmadan dolayı olur sanıyorum ve aynı durum banada olmustu malesef Toshiba A660-1EK Adlı Bilgisayarıma Çok oynuyodum ozamanlar Isınıyodu o yandanda su dokulunce tabikide ilk önce toshibaya göndermek oldu. gönderdiğimizde 1200 TL anakartı yaparız dediler yada başka anakart ama seri anakartları olmuyormuş onuda öğrendim biraz önce arayıp malesef Ya Toshibaya Gönderip 1.200 tl gibi bi tutar çıkarırlar yada tanıdıgın cevrende olan bi bilgisayarcılar notebook tamircileri varsa götür bi baksınlar artık toshibadan yarar gelmez diye düşünüyorum bilmem haksızmıyım.
sıvı teması oldu evet, yaklaşık 1 yıl önce oldu. herhalde korozyon yayılmaya başladığı için şimdi bu sorunları yapıyor ısınamdan kapanıyor çünkü cihaz. şarjda ya da değil, pil var veya yok fark eden bir şey yok. yani güçten de değil, ısınmadan da değil, geriye bir tek korozyon kalıyor sanırım
tanıdığım bilgisayarcılar var da korozyona ne yapabilirler ki, temizleme gibi bir durum mu var ? 1.200 gibiyse alınmaz anakart ama gerçekten çok fahiş fiyatlara satıyolar cihazın adamlara gelişi zaten 1400 bize 1600 e satıyolar