Merhaba dostlar benim sorum şu şekilde bir elek yapacağım ve bu eleğin iç kısmındaki teller farklı boyutlarda. Resimdende görebileceğiniz gibi dışa çıkmalar oluyor bunları silmenin kolay bir yolu varmıdır yada bu modeli yapmanın daha basit bir yolu probolean ile tek tek seçmek takdir edersinizki çok uzun sürüyor gerçi probolean ilede yapamadım zaten daha basit bir yol arıyorum.
Resimdede görüldüğü gibi eleğin dışında kalan cylinder leri silmem gerekiyor.
Modelin zemininde yer alan Grid 3D Studio Max'in bir alanı. Object type ile dairenin altına bir alan çizmen gerekiyor. Türkçe bir çok modelleme eğitimi var (tr3d.com) biraz izlemen gerekiyor.
O elek çizgilerini poly objesi yap ( line sanırım onlar, hepsini birleştir ve poly ye çevir) sonra elek ölçüsünde içi dolu silindir ekle, elek tellerini seç proboleandan intersection seçili iken pickle, tamamdır ;)
Denedim çalışıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkn3d -- 2 Temmuz 2014; 19:54:38 >
frkn3d
kullanıcısına yanıt
teşekkür ederim güzel yöntemmiş keşke daha önce görseydim bende bir yöntemle yaptım ama biraz daha meşakatli oldu :) kendi yöntemimide yazayım olurda insanlar kolayı varken zoru tercih etmek isterse benimkini uygulasınlar :)
Tube yerine çizgilerden donut'ı kullanıp editable spline içerisinden attachle tek nesne haline getirdim spline alt seçim seviyesinde trim komutu var daha sonra donut'ın çizgilerini detach'le söküp extrude'la yükselterek kasnak, içeride kalan elek kısmınıda renderable diyerek sonuca ulaştım bir hocamın tavsiyesi ile :)