Şimdi Ara

Bir server kaç paradır!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınırsız kişiye radyo yayını yapmak istiyorum evimden.

Bunun için bir hosting şirketine bağlı kalmak istemiyorum.

Kendi server' ım olsun istiyorum.

7/24 yayın yapacağım evimden radyomla.

Bunun için bir server kaç paradır bilen var mı!?

Kısaca soru şu: O radyo hosting şirketlerinde bulunan serverlar' ın tanesi kaç para!?

Ben de kendim için istiyorum da bir tane...

• kardeşim eğer server ın kendinin olmasını istiyorsan gidip bir bilgisyar alacaksın (monitör e gerek yok tabi :D ) sonra bu pc ye radyo hosting için gerekli yazımlımları yükliyeceksin (veya yükleteceksin ) sonra bu bilgisayarı gidip teklanda barındıracaksın (barındırma ücreti ne kadar bilmiyorum böylece server senin olacak istediğin gibi kullacanaksın istediğin fiyata alacaksın sadece teklan a barındırma birnevi kira ödeyeceksin...
  • teklanda barındırma + 1 mbit hat 140 lira civarında.
    Sunucu fiyatları özelliklere göre değişmekte tabiki.
    150 / 200 YTL [ Aylık ]
    uygun sunucu ayarlıyabilirsin kendine.
  • Arkadaşlar teşekkür ederim ama ben kiralamak istemiyorum bu server' ı.

Satıl almak istiyorum.

Satın alma hakkım yok mu bir vatandaş olarak? İlla oraya buraya kira mı vermeliyim yani?

Bir yere bağlı kalmadan, fiyatı neyse ödeyerek sahip olmak istiyorum.

Bir link var mı acaba server fiyatlarını görebileceğim bildiğiniz? Teşekkürler, iyi çalışmalar.

Oğuz...
  • Merhaba server dediğiniz bildiğiniz bilgisayarlardır, teklandan server kiralasanız bile size açtıkları hesaplar çok ciddi sunucularda barınmıyor.
    @Kurnaz Akıllı Cahil : Şu şekilde yapabilirsin ki bende aynı yöntemi uygulamayı düşünüyorum.
    Kendinize bir bilgisayar toplayın 7/24 acık kalmaya dayanabilecek birşekilde o size kalmış.
    Daha sonrada herhangi bir datacentera giderek birebir konusmanız sizin için çok iyi olur. Ben istanbulda datacenter olarak teklan veya grid telekomu öneririm. İkisininde dc sini biliyorum, bu konuda teklan sizin için en iyi çözüm olur, websitelerinde fiyatlandırma yoktur, bunun için maille teklif istemeniz gerekir. teklanın dc si karaköyde gridinkide fulya dadır. baktınız dc den memnun kalmadınız alın serverınızı başka dc ye götürün koyun, sadece sizden internet baglantı ucretı ve barındırma ücreti alıcaklardır.
    kolay gelsin
    sonucları bizimle paylaşırsanız memnun olurum

• yaparsın gerekli yazılımları yüklersin sonra ttnet ten bir statik ip alırsın ve 7/24 kesintisiz pc yi açık bırakırsın evinde bu şekilde yaparsın ama bunun bakımı var soğut ortamı var 7/24 açık kalınca bırak server ı server ın olduğu oda yanar. (özellikle yaz aylarında) dediğim gibi yaparsın ama uğraşın çok olur.... (kaliteli birşey yapmak istiyorsan yoksa akşamları kaptırsın birşeycikler olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: espirtlotus

Merhaba server dediğiniz bildiğiniz bilgisayarlardır, teklandan server kiralasanız bile size açtıkları hesaplar çok ciddi sunucularda barınmıyor.

Server dediğimiz bildiğimiz bilgisayar değildir serverdir hp gibi markalar bunu binlerce $'a satmaktadır..

Çok ciddi sunucularda barınmıyor ile kastınız nedir, bu sunucular gülüyormu aralarında kıkırdaşıyormu???

Bence artık bir kaç kelime öğrenip insanlara örnek olma çabasından vazgeçmek lazım bu hiçde kolay değil çünkü. Dediğinizin akla tutar bir yanı yok en azından 100 lerce hosting firmasının server bakımını yapan ben için. diğer kişilerde emin oln bu cümlenize sadece gülüyordur

Bilginize,
  • @byLiLattah : tartısma cıkarmak istemem,insanları bilip bilmeden yargılamayın.
    kiralık sunucu aldınız teklandan , sanıyomusunuzki bu sunucu binlerce dolarlık gercek sunucu ,
    ancak su vardırki dc de her türlü sogutma sistemleri,bakım vs. gibi imkanlar vardır.
    sizin dediğiniz sunucu , serverlar tabikide var bunu bende biliyorum.ama kullanan varmı .

@Kurnaz Akıllı Cahil : evdeki bilgisayarınızı bir sunucu gibi kullanabilirsiniz,ancak bu noktada en önemli husus baglantı hızınızdır, telekomun sagladığı adsl ile radyo yayını yaparsanız, pek fazla kişiye ulaşamazsınız. daha yuksek bant genişiliği, daha fazla kullanıcı için datacenterlardaki yuksek hızlı net baglantısına ihtiyac duyacaksınız.
  • Server yada sunucu mantığı aslında bilindiğin dışında donanımsal değil yazılımsal özellikler bakımından değerlendirilir.
    @ byLiLattah dediği gibi illa HP yada IBM ve/veya Opteron yada Xeon gibi işlemcilerin olmasına gerek yoktur. Pekala Celeron hatta Amd Sempron ( Sempron işlemci piyasada kaldımı onu bile tam bilmiyorum ) gibi işlemci bileşenleri ile de sunucu kurulabilir.

Sunucu dendiğinde, halkımızın ve bilişim sektöründe çalışan çoğu kişilerin gelen ilk şey ne yazık ki hem yanlış hem tutarsız.

Genelde bilgi seviyesi düşük sokaktaki halk; sunucu deyince aklına modemin bağlı olduğu ( bunu nerelerinden çıkartıyorlarsa ) yada modeme en yakın olan, bazı bilgilerin tutulduğu ve ortamdaki bilgisayarlar içinde en iyi donanıma sahip bilgisayar olarak akıllarına gelirken, bilişim sektöründe ise üzerinde 1500 RPM ve 140gb ı 270 usd olan, Xeon Quad Core yada ona eş değer AMD ailesinden bir sınıf işlemcinin bulunduğu binlerce usd değerindeki cihazlar geliyor.

Sunucu peki o zaman doğru bir kavramla nedir ?
    - Basit olarak tanımı yapılırsa üzerinde çalıştığı işletim sistemi ve programlar itibari ile istemci bilgisayarlara veri göndermekle mükellef cihazlardır.

Doğru Sunucu nedir ?
    Doğru sunucu kendisinden yapılmasını bekleyen işleri yapabilecek donanımsal özelliklere sahip özelliklerdeki cihazlardır.

Bu nedenle üzerindeki programlar ve özellikle işletim sistemi, yönetmeye yönelik olan her cihaz sunucu olabilir. ancak istenilen işe göre doğru sunucu olmayabilir.

Basit bir şekilde evde sunucu barındırma mantığı tabiki işini iyi yapan DC lere göre yanlış olabilir. Ortamın soğutulması, yüksek hacimdeki işlerin yerine getirebilmesi, bakımı, trafik paylaşımı ve güvenlik için gerekli olan yazılımsal ve donanımsal gereklilikler ( Firewall Cihazları, soğutucular, güvenlik kartları yada corporate antivirüs yazılımları, lisanslı sunucu işletim sistemleri, cisco ) ev ortamlarında gerektiği gibi sağlanamayacağından yada sağlanması ortak kullanıma ait cihazlar için paylaştırılamayacağın pahalı ve etkisiz bir yöntemdir.

Ancak DC lerde bile satılan ( kiralama hizmeti satılan ) her cizahın tam manası ile @ byLiLattah dediği gibi cihazlar olmayabilir. Mesela benim çalıştığım şirkette;

Merkezin ve şubelerimizin bilgisayar yönetimini gerçekleştirdiğimiz 1 adet Dell marka Xeon 1.8 işlemcili 4gb ram li ve sadece 70gb lık bir cihaz var. bu cihazın üzerinde bulunan domainde muhasebe sistemi için kullandığımız Netsis yazılımını barındıran IBM Intel Xeon 3.0 ghz x 2, 4gb ram 240gb lık bir sunucu mevcut. Ayrıca bu IBM cihazın 1 e 1 miror u bir cihaz daha var ve bu 478 pin bildiğimiz P4 bir cihaz ve IBM e bir şey olursa diye diğer cihazın yedekliğini yapıyor.
    Şubelerin birinde bir IBM sunucu diğerinde bir HP 1.6 Quad Core bir diğerinde ise yine P4 775 pin bir işlemciye sahip bir cihaz sunucu görevi görüyor. 775 pin işlemcinin olduğu şubede sadece 8 civarında makina bulunmakta.

Bu işlemi aynen web e de uyarlayabilirsiniz. Bir radyo yayını yapabilecek bir sunucu ve diyelim ki aynı anda muhtemelen dinleyecek 100 - 300 kişi; neden binlerce dolarlık bir cihaz gereksin ki ?

• eğer teklana giderseniz atx kasalar göreceksiniz, kenci makinanızı toplarsanız o başka, espirtlotus un dediği bu.
    grid de ise her müşteriye rack verilir ancak ikisinin arasındaki en büyük farklardan biri teklan ın sıcakkanlı olması, ulaşımının çok kolay olması.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.